Kiri tyssäsi Laurikaiseen

Blues-HPK 3-1 (0-0,2-1,1-0)

Blues vei tasaisen väännön Espoossa. Varsinkin kolmas erä oli vahvaa Kerho-hallintaa, mutta tehot olivat tällä kertaa kateissa. HPK:n ainokaisen iski Saku Salminen.

HPK aloitti ottelun pirteästi ja loi ensimmäisessä erässä enemmän tekopaikkoja kuin kotijoukkue. Erityisesti ykkösketjun Jesse Saarinen väläytteli mailatekniikkaansa. Blues tarjosi Kerholle erässä kaksi ylivoimaa, mutta espoolaisten maalivahti Eetu Laurikainen ei ollut yllätettävissä.

Ottelun puhutuin tilanne sattui ajassa 18.42, kun puolustaja Petteri Nikkilä pysäytti Bluesin tehopelaaja Kai Kantolan vanhan liiton lonkkataklauksella. Kontakti osui harmittavasti Kantolan polveen ja mies näytti loukkaantuvan tilanteessa. Päätuomarien ratkaisu oli kova – Nikkilä passitettiin suihkuun. HPK:n valmennus sekä muutamat pelaajat kritisoivat tuomiota voimakkaasti. Kantola palasi otteluun toisessa erässä.

Rumputuli ei tuonut palkintoa

Toinen erä oli Bluesin hallintaa. Joukkue siirtyi johtoon Nikkilän viisiminuuttisen aikana ajassa 22.24. Kim Hirschovits syötti Kerho-puolustuksen läpi Miro Aaltoselle, joka laukoi pelivälineen Joni Myllykosken kainalosta sisään.

HPK nousi tasoihin ajassa 26.57. Puolustaja Juuso Vainio nousi hienosti hyökkäysalueelle ja vapautti Saku Salmisen vetopaikkaan. Hyökkääjän laukaus sujahti vastustamattomasti Blues-maaliin ja Kerho oli jälleen pelissä mukana. Maali oli Salmiselle kauden toinen.

Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon toisen erän lopussa. Bracken Kearns ja Miro Aaltonen karkasivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Kearns löysi Aaltosen oivallisesti, joka iski ottelun toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä Kerho painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Kiekko pyöri Bluesin maalilla vaarallisesti useaan otteeseen, mutta ei pomppinut hämeenlinnalaisittain suotuisasti. Laurikainen venyi  kiekon tielle päätöserässä peräti 18 kertaa.

HPK otti Myllykosken maaliltaan kaksi minuuttia ennen summeria ja haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. Uhkapeli ei tällä kertaa tuonut toivottua tulosta ja Bluesin Ville Korhonen pääsi sivaltamaan loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin.

Ottelun tilastot

HPK kohtaa seuraavaksi SaiPan. Ottelu pelataan Rinkelinmäellä tiistaina 30.12. klo 18.30.