Kierot savolaiset ryösti pisteet Kuopioon

1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

 

Kolmen ottelun viikko alkoi kotitappiolla KalPa:a vastaan lukemin 1-2. Kerhon maalista vastasi Niclas Lucenius, syöttöpisteille Joona Monto ja Petteri Nikkilä. Tiistai-illan ottelu oli erittäin vauhdikas molemmilta joukkueilta mutta lopulta vieraat oli napsun verran parempia. KalPa:n tiivis puolustus oli Kerholle vaikea pala purtavaksi ja parhaille sektoripaikoille oli erittäin vaikea päästä. Ottelun voittomaali (1-2) nähtiin ajassa 49.56 ja vaikka Kerho loppukirin virittelikin, pelaten lopussa kuudella neljääkin vastaan, vei KalPa täyden pistepotin mukanaan ottelun loputtua.

 

 

Kerholta liukas alku

 

Ottelun alku oli sitä normaalia Kerhoa, vastustajalta luistellaan jalat alta kovalla vauhdilla. Tämä aiheutti KalPa:lle ensimmäisen jäähyn jo 42 sekunnin pelin jälkeen. Kerho jatkoi painostusta ylivoimalla, joka pyörikin hyvin mutta maali jäi uupumaan. Ensimmäisen vitosen aikana paras paikka tuli Elmeri Erosen pystysyötöstä Innalalle, joka pääsi luistelusta laukomaan kohti Eero Kilpeläistä. Kilpeläinen kuitenkin torjui laukauksen.

Erän lähestyessä puolta väliä, sai vieraatkin juonesta paremmin kiinni ja viimeistään ajassa 12.54 pääsi KalPa mukaan peliin. KalPa:n hienoisen pyörityksen jälkeen koitti Erkka Seppälä napata karkin pois KalPa:n pakilta, Seppälän maila heilahti vahingossa vastustajan kasvoihin ja Seppälälle 2+2 minuuttia boksia korkeasta mailasta. KalPa:n ylivoima liikkui vahvasti ja koitti saada Kerhon puolustusta rikki mutta neliö pysyi tiiviinä eikä koko jäähyn aikana lopulta erikoisempaa paikkaa tullut.

Erän lopussa, ajassa 18.23 otti KalPa:n Kim Nousiainen korkeasta mailasta kakkosen ja Kerholle tarjottiin ylivoimalla johtomaalin paikkaa. Toisin kävi, 13 sekuntia aloituksesta ja kiekko löytyi Voutilaisen selän takaa. KalPa:n Janne Keränen karkasi yksin läpi ja laukoi kiekon Voutilaisen olkapään yli maaliin. Erän maalit ei kuitenkaan jäänyt yhteen, Kerho painoi aloituksen jälkeen hyökkäyksen KalPa:n päätyyn, Nikkilä antoi kiekon Montolle, joka syötti sen Luceniukselle maalin kulmalle. Lucce koitti kovalla syötöllä jatkaa neliön läpi mutta syöttö osui KalPa-pakin pohkeeseen ja pomppasi Kilpeläisen maaliin.

Ensimmäisen erän lukemat siis 1-1 ja Voutilaiselle kirjattiin 10, sekä Kilpeläiselle seitsemän torjuntaa.

 

Maaliton toinen erä

 

Toinen erä lähti käyntiin molemmilta yhtä vauhdikkaasti kuin mitä ensimmäinen eräkin viitteitä antoi. Kuvio oli sama, Kerho tuli lujaa päälle ja KalPa joutui rikkomaan. Ajassa 22.54 vieraiden Otto Huttunen komennettiin kampituksesta boksiin ja Kerholle ylivoimaa. Sitä juhlaa ei kestänyt kuin 27 sekuntia, kun Kanniselle puhallettiin estämisestä kakkonen. Kannisen jäähy tosin jätti vähän kysymysmerkkejä katsomoon, sekä Kerhon vaihtoaitioon. Vieraiden Matti Järvinen notkahti todella helpon näköisesti jäähän ja tuomarit hotkaisivat tämän hotsin purematta.

Neljällä neljää vastaan oli Kerho aktiivisempi ja sai painettua hyökkäyksiä KalPa:n päätyyn mutta se viimeinen syöttö jäi aina KalPa:laisten varusteisiin ja maalia ei saatu. Paikkansa oli vieraillakin ja Miikka Pitkänen kilautti kertaalleen tolppaa Voutilaisen selän takana. Näiden jäähyjen jälkeen palattiin ottelun normaaliin rytmiin, eli vauhtia miljoona ja päästä päähän jatkuvalla syötöllä.

Ajassa 35.31 oli seuraavan jäähyn vuoro, Kerhon Otto Latvala poikittaisesta mailasta boksiin ja vieraille ylivoimaa. KalPa jauhoi ylivoimaansa mutta laukauspaikat sai Kerhon puolustus pelattua pois. Voutilainen sulki kiekon ajassa 37.11 ja KalPa:n Tommi Jokinen napautti Joonaa sormille sen verran, että taas mentiin neljällä neljää vastaan, tällä kertaa 20 sekuntia. Ja juuri kun Latvala pääsi ulos jäähyltä, nosti Eronen mailansa vastustajan kasvoihin ja meni Latvalan tilalle. Neljä vastaan neljä tilanne tuli erässä tutuksi jokaiselle.

Viimeisessä neljäneljä-tilanteessa pääsi Nenonen ja Lucenius hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Tilanteessa Nessu päätti kokeilla omaa rannettaan, joka suuntautui suoraan Kilpeläisen syliin. Erässä ei maaleja nähty, toisessa erässä Voutilainen torjui 11 ja Kilpeläinen toisessa päässä kuudesti.

 

Hyvä peli ei riitä, pisteet Kuopioon

 

Ottelun hyvä ja viihdyttävä vauhti kantoi vielä kolmanteenkin erään. Kotiyleisö haukkoi henkeään ajassa 42.40 kun Lucenius ja Kanninen pelasivat huipputontin Miro Karjalaiselle. Karjalainen tähtäsi kohti yläkulmaa mutta Kilpeläisen hanska heilahti ja lukemat edelleen tasan yksi yksi.

Vaikka kolmannessakin erässä oli vauhtia, oli molemmat joukkueet tarkentanut peliään ja riskejä ei otettu. Odoteltiin sitä virhettä toiselta johon iskeä. Ja tällä kertaa, ikävä kyllä se pieni virhe tapahtui Kerhon päädyssä. Kai Kantola pyöräytti kiekon maalin takaa maalille ja ihan hetkeksi vieraiden Juuso Könönen unohtui puolustajilta, joka ehti ensimmäisenä kiekolle ja iski limpun maaliin. KalPa 1-2 johtoon.

Erän puolen välin jälkeen kajahti sitten Miroshiman pommi keskialueella! KalPa ajautui paitsioon ja Karjalainen ei ehtinyt enää pysäyttää vauhtiaan vaan kolasi mennessään vieraiden Tuomas Vartiaisen jäähän. Tilanteesta Karjalaiselle ryntäyksestä kakkonen ja Kerholle vaikeuksia kirin käynnistämiseen.

Alivoiman Kerho taisteli hienosti. Voutilainen sai maalin suulla uida rintaa ja puolustus blokkasi kuteja mutta maalia ei päästetty, joten loppukirille jäi vielä aikaa. Tilanne parani vielä ajassa 57.08 kun Kai Kantola kaatoi Luceniuksen jään pintaan ja sai kiinnipitämisestä rangaistuksen. Pennanen käytti tähän väliin aikalisänsä ja kun kiekko putosi jäähän, hetken kuluttua haettiin tasoitusta kuudella neljää vastaan.

KalPa:n aktiivinen alivoiman häirintäpeli kuitenkin toimi, eikä Kerho saanut kunnolla rauhoitettua kuviota ylivoimalla. Summerin soidessa oli taululla lukemat HPK 1 ja KalPa 2, joten täysi pistepotti Kuopioon. Tänään ei kuitenkaan päitä tarvitse puskaan piilotella, Kerho otti turpaan hyvällä pelillä mutta palkinto jäi saamatta.

 

 

 

Kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina back-to-back ottelulla Lahdessa. Lauantaina Pelicans saapuu Pohjantähti Areenalle klo 17.00.

 

 

 

 

 

 

26.11.2019 21:15

Jaa artikkeli: