Kick-Offissa pelaaja- ja valmentajasopimuksia

HPK:n ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Uusina pelaajina seuraan siirtyvät maalivahti Juho Markkanen, puolustaja Juuso Ketola sekä hyökkääjät Heikki Huttunen, Eetu Tuulola, Sami Päivärinta, Miro Ruokonen ja Juho Järvelä. Hyökkääjä Joel Janatuinen puolestaan on tehnyt seuraan jatkosopimuksen. Omista junioripelaajista esiteltiin maalivahdit Kaj Saarinen ja Kim Saarinen sekä hyökkääjä Vili Toivonen. Myös joukkueen valmennus uusiutuu.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen luonnehtii ensi kauden joukkuetta HPK:laisemmaksi. Joukkuetta rakennettaessa on kiinnitetty huomiota pelaajien sitoutumiseen oman kehittymisensä eteen.

– Olemme halunneet panostaa joukkueessa pelaajiin, jotka ovat menossa urallaan eteenpäin ja motivoituneet tekemään kehittymisen eteen töitä. Yhä kovenevassa kilpailussa tämä on se tapa, jolla HPK pystyy nyt ja tulevaisuudessa taistelemaan menestyksestä vuosittain, kommentoi toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Maalivahti Juho Markkasen pelaajaura on edennyt SaiPasta Keski-Eurooppaan, jossa hän torjui viime kaudella DEL-liigassa Eisbären Berlinin riveissä. 21-vuotias Markkanen on Los Angeles Kingsin 4. kierroksen varaus vuodelta 2020.

Juuso Ketola saapuu Hämeenlinnaan KeuPa HT:sta, jossa hän toimi joukkueen kapteenistossa menneellä kaudella. Ketola teki puolustajan paikalta mukavat 12 + 29 = 41 tehopistettä pelaamissaan 37 ottelussa. Ennen Keuruuta Ketola pelasi kolme kautta Mestistä Kokkolan Hermeksen riveissä.

Heikki Huttunen pelasi kaksi edellistä kautta uuden päävalmentaja Maso Lehtosen valmentamassa RoKissa Mestistä. Rightilta ampuva hyökkääjä teki kahdella kaudella Mestiksen runkosarjassa pelaamissaan 103 ottelussa tehot 44 + 44 = 88 pistettä. Huttunen oli viime kaudella HPK:ssa yhden ottelun lainalla RoKista.

Eetu Tuulola pelasi HPK:ssa viimeksi Suomen mestaruuteen huipentuneella kaudella 2018–19. Riemukkaan kauden jälkeen Tuulola suuntasi AHL:n Stockton Heatiin, jossa hyökkääjä pelasi kolme kautta. Päättyneellä kaudella Tuulola saavutti pronssimitalin Ilveksessä.

Sami Päivärinta on lupaava 19-vuotias keskushyökkääjä, joka saapuu Hämeenlinnaan Rauman Lukosta. Päivärinnan kausi päättyi lainasopimuksella TuTossa. Päivärinta on juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja pelasi kuluneella kaudella yhteensä 18 U20-maaottelua. Päivärinta oli U20 MM-kisoissa Suomen paras pistemies yhdessä Joakim Kemellin kanssa neljällä tehopisteellä.

Miro Ruokonen palaa kotiin yhden Ilveksessä pelatun kauden jälkeen. Ruokonen saapui juniori-ikäisenä Hämeenlinnaan jo kaudeksi 2011–12 ja on ollut sen jälkeen poissa vain kauden. Ruokonen teki yhden kauden piste-ennätyksensä viimeisimmällä HPK-kaudellaan 2021-22, jolloin hyökkääjä teki 7 + 13 = 20 tehopistettä.

Joel Janatuinen on tehnyt HPK:n kanssa vuoden jatkosopimuksen, joka kattaa miehen kolmannen kauden HPK:ssa. Lupaavasti alkaneet pelit katkesivat päättyneellä kaudella terveyshuoliin, mutta vaivat on nyt selätetty ja Janatuinen saa alleen ehjän harjoitusjakson.

Juho Järvelä on mikkeliläisen kiekkokoulun kasvatti ja lähtee nyt urallaan eteenpäin HPK:hon. 19-vuotiaan raamikkaan (192 cm / 90 kg) keskushyökkääjän ensimmäiset Liiga-ottelut pelattiin jo kaudella 2021–22 Jukureissa. Järvelä on juniorimaajoukkueiden vakiokasvo, joka on ollut ikäkausimaajoukkueissa joka vuonna mukana aina U16-ikäluokasta U20-ikäluokkaan.

Omista junioreista pelaajasopimukset on tehty kahden maalivahdin ja yhden hyökkääjän kanssa. 2004 syntynyt Kaj Saarinen oli mukana Liiga-joukkueen toiminnassa ja otteluissakin tuuratessaan loukkaantumisia. Kaksi vuotta nuorempi Kim Saarinen on ollut mukana U16- sekä tällä kaudella U17-maajoukkueessa. Vili Toivonen on 2005 syntynyt hyökkääjä, joka teki viime kaudella Liiga-debyyttinsä HPK:ssa. Pääosin Toivonen pelasi U18 ja U20-juniorijoukkueissa.

Viime kaudelta jatkuvat ja nyt julkaistut uudet sopimukset muodostavat ensi kauden joukkueen rungon. Joukkueeseen liittyy vielä 2–4 pelaajaa ennen syyskauden alkua.

Maso Lehtonen päävalmentajaksi

HPK:n uutena päävalmentajana toimii Mestiksessä meritoitunut tamperelainen Maso Lehtonen. Päättyneellä kaudella RoKin pronssille vienyt Lehtonen on tehnyt HPK:n kanssa 1+1+1-vuotisen valmentajasopimuksen.

Valmentajaurallaan Lehtonen on valmentanut menestyksekkäästi Mestiksessä ensin neljä vuotta Imatran Ketterää, jonka jälkeen kaksi edellistä vuotta RoKia. Parhaina saavutuksina olivat Ketterän mestaruudet 2019 sekä 2021 sekä RoKin pronssimitalit 2022 ja 2023.

Maso Lehtosen valmennustiimiin liittyvät lisäksi Rovaniemeltä Hämeenlinnaan muuttava Mikko Sirento-Manninen sekä HPK:laisille jo vuosikausien ajalta niin pelaajana kuin valmentajanakin tuttu Tony Virta. Maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen sekä fysiikkavalmentaja Matias Sarvela jatkavat valmennustiimissä.

– On jännittävää ja innostavaa päästä ottamaan seuraava askel uralla Liigan pariin. Olen sanoin kuvaamattoman ylpeä siitä, että saan ottaa tämän askeleen Hämeenlinnassa, joka on vahvojen perinteiden seura ja on aina ollut tunnettu erinomaisesta valmentajaperinteestä. On suuri kunnia saada olla seuraava nimi tällä polulla. Valmennustiimimme on kasattu tukemaan toisiamme eri vahvuuksin ja laajoin näkemyksin. Myös vahva työmoraali ja 100 % heittäytyminen HPK:lle on ollut vahva arvo rekryssä, kertoo Maso Lehtonen.

HPK:n sopimustilanne 28.4.2023

Maalivahdit
Markkanen Juho                             2025+1
Rajaniemi            Sami                    2024
Saarinen Kaj                                    2025
Saarinen Kim                                   2026+1

Puolustajat
Ahonen Rony                                  2024
Hietanen Juuso                              2024+1
Ikonen Ossi                                     2025
Karjalainen Miro                             2024
Ketola Juuso                                   2024+1
Nikkilä Petteri                                 2026
Nurmi Petteri                                  2024
Pärssinen Jiri                                   2024
Reini Julius                                      2024
Talvikunnas Niklas                         2025+1
Tapio Mikael                                   2024

Hyökkääjät
Henriksson Jere                             2024
Huttunen Heikki                             2024+1 (tryout 30.9. asti)
Janatuinen Joel                              2024
Järvelä Juho                                    2025+1
Liukas Eetu                                      2024
Loimaranta Veikko                         2024
Mustonen Aleksi                              2024
Nenonen Markus                            2024
Pihlström Antti                                2024
Päivärinta Sami                               2025
Ruokonen Miro                               2025+1
Savolainen Valtteri                         2025
Toivola Artturi                                 2024
Toivonen Vili                                   2025+1
Tuulola Eetu                                    2025
Vesterinen Roope                            2025
Wold Eskil                                       2024

28.04.2023 19:55

Jaa artikkeli: