Kesälomille

HIFK-HPK 5-3 (1-0,2-0,2-3)

HPK:n kausi 2011-2012 päättyi niukkaan tappioon. Marko Tuulola iski Kerhon kauden viimeisen maalin kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

HIFK siirtyi avauserässä 1-0-johtoon Tyler Redenbachin osumalla. Kerhollakin oli erässä paikkansa, Janne Kolehmaisen läpiajo pysähtyi tolppaan ja Janne Laakkosen lähiyritys lipui vain hiukan ohi.

Toisessa erässä HIFK lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Janne Pesonen ja Turo Järvinen pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Pesonen hassutti HPK-puolustaja Aleksi Laakson ja viimeisteli varmasti ohi voimattoman Mikko Tolvasen.

3-0-osuma oli näyttävä klap-klap-kuvio. Ex-HPK Eero Somervuori pääsi vapaasti viimeistelemään maalin kulmalta. Kolmannen maalin jälkeen pelikello näytti aikaa 33.28.

Kerho yllätti HIFK:n kolmannen erän alussa

HPK tuli hyvällä jalalla kolmanteen erään ja vain 16 sekunnin jälkeen kiekko oli IFK:n maalissa. Asialla oli Arsi Piispanen, joka karvasi kiekon maalin takana ja käänsi nopeasti vanhanaikaisella limpun tolppien väliin. Maali oli Piispaselle kauden kymmenes.

Lisää shokkihoitoa kotiyleisölle tarjottiin ajassa 42.27, kun HPK tuli jo maalin päähän. Alex Leavitt syötti Jukka Laamaselle vauhtiin keskialueella ja “Lamppu” täräytti komean kaukolaukauksen aivan yläkulmaan. Laamasen tykki oli kova, mutta siitä huolimatta IFK-vahti Dennis Endras saa ottaa maalin kontollensa.

Maalien jälkeen Kerho jatkoi painostusta, mutta tasoitus jäi haaveeksi. HIFK siirtyi takaisin kahden maalin johtoon Laamasen kaksiminuuttisen aikana. Maalinteossa onnistui IFK-puolustaja Ilari Melart.

Takaiskun jälkeen Kerho pääsi ylivoimalle. Ylivoiman paras paikka siunaantui Antti Ropolle, mutta Endrasin loistava torjunta kariutti kavennushaaveet. Hetkeä myöhemmin myös Mikko Tolvanen pääsi näyttämään osaamistaan. Tolvanen koppasi näyttävän räpylätorjunnan pysäyttäen IFK:n ylivoimahyökkäyksen.

Lunkka yllättäen maaliin

Ajassa 52.10 HIFK:n valmennusjohto komensi yllättäen Endrasin penkille ja kokenut sotaratsu Jan Lundell luisteli maaliin. Ottelu oli todennäköisesti Lundellin uran viimeinen ja IFK-fanit palkitsivatkin “Jannen” kuuluvasti.

Redenbach lisäsi IFK:n johtoa onnekkaasti ajassa 53.00. Redenbachin syötöksi tarkoitettu siirto kimposi HPK-pelaajan mailan kautta sisään. Tässä vaiheessa Kerhon suurin into lakkasi ja loppuaika pelailtiin kelloa katsoessa.

Marko Tuulola halusi kuitenkin vielä pilata Lundellin nollan. HPK painoi pelin IFK-alueelle aivan viime hetkillä ja “Tuuskin” laukaus kaksi sekuntia ennen loppusummeria painui sisään. Nähtäväksi jää, oliko maali Tuulolan komean uran viimeinen.

Seuraavan kerran liigakiekkoa pelataan HPK:n osalta syksyllä, mutta muistakaahan käydä katsomassa A-nuorten mitalijahtia! Tänään kaatui Jokerit kolmannessa välierässä ja voitot ovat Kerholle 1-2. Loppuottelupaikka on katkolla Rinkelinmäellä lauantaina klo 16, saas nähdä tuleeko täysi tupa!