Kerhosta ei ollut kovavireisen Tapparan kaatajaksi

Tappara-HPK 2-1 JA. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

HPK matkasi kiekkoviikon päätteeksi ensimmäistä kertaa Tampereen uudenkarhealle Nokia-Arenalle Tapparan vieraaksi. Tappara oli ennen illan ottelua äitynyt hurjaan vireeseen ja voittanut kahdeksan edellistä otteluaan ja Kerho lähtikin voittoputkea katkaisemaan maukas maali-iloittelu takataskussaan viikon aiemmasta ottelustaan. Kokoonpano Kerholla oli hieman repaleinen, sillä matkasta puuttuivat sairastuvalla olevat Ossi Ikonen, Tommi Tikka ja Henri Kanninen sekä pelikieltoaan vielä kärsivä Philippe Cornet.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Ottelun alkupuolella Kerho pyöritti peliä mukavasti ja aivan erän alkuhetket menivätkin aidon oranssin komennossa. Hyvän alun jälkeen ote kuitenkin hieman katosi ja Tappara pääsi painamaan hyökkäyksiään Kerhon alueelle. Avauserästä ei lopulta jäänyt Kerholle tilastomerkintöjä kuin Arto Laatikaisen kampitusjäähyn muodossa. Hiljattain pelikuntoon palannut Mario Grman esitteli kuitenkin taklauspelaamistaan kovan niittinsä muodossa kotikatsomoille sekä niille harvoille, jotka Nokia-Arenalle tänään olivat sisään päässeet.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja Kerho oli ajoittain pahastikin Tapparan jaloissa. Torjuntavuorossa olleen Daniel Lebedeffin maali kuitenkin varjeltui toisessa erässä kymmenellä torjunnalla. Kolmannessa erässä peli muuttui katsojien kannalta viihdyttävämmäksi, kun turha tarkkuus hävisi pelistä ja kaukalossa painettiin ajoittain vauhdikkaasti päästä päähän. Varsinainen peliaika ei tuonut tästä huolimatta ratkaisua, vaan täyden ajan jälkeen voittajaa lähdettiin vielä hakemaan jatkoajalta.

Maalit puolin ja toisin tiukassa

Tappara aloitti ottelussa maalinteon avauserän puolella. Arto Laatikainen istui kakkostaan kampituksesta ja isäntien ylivoimapeli oli iskussa. Kristian Tanus ja Otso Rantakari kiekottelivat hyökkäysalueella ja lopulta vetopaikka pelattiin Kristian Kuuselalle. Kuusela pääsi ampumaan suoraan syötöstä ja Daniel Lebedeffin suojusten kautta kiekko pomppi vielä maaliin saakka.

Kerho tuli tasoihin ottelun toisessa erässä. Vierasjoukkue pääsi vaikeassa erässä käytännössä ensimmäiseen pitkään hyökkäykseensä, joka tuotti välittömästi tulosta. Sean Collins teki hyvää screeniä maalilla ja Otto Latvala pääsi pitkän hallinnan jälkeen kiertämään vapaasti kenttää maalin takaa. Nappisyöttö ykkössektoriin napsahti Miro Ruokosen lapaan, jonka vihainen lämäri painui vastustamattomasti Christian Heljangon selän taakse. Kakkossyöttö osumassa merkittiin Valtteri Jeskaselle.

Ratkaisu pidemmän kaavan mukaan

60 minuutin aikana paremmuutta ei saatun tänään ratkottua, vaan ottelu venyi tilanteessa 1-1 jatkoajalle. Jatkoaika alkoi kerholaisittain näyttävästi, kun Michael Jolyn piirtämät kuviot toimivat. Patrick Harper sain pelattua sovitusti Jolyn puolittain karkuun laidalta, mutta Jolyn rannekuti ei tänään verkkoon löytänyt. Hetkeä myöhemmin Miro Ruokoselle tarjoutui mahdollisuus toimittaa kiekko nuottaan maalinedustalta, mutta Heljanko oli tällä kertaa Ruokosta etevämpi.

Jatkoaikaa oli pelattu puoliväliin asti, kun Markus Nenosen ja Ryan Johnstonin yhteispelissä askelmerkit eivät osuneet aivan kohdalleen. Kristian Kuusela pääsi tästä kömmähdyksestä kiekonriistoon ja pelasi mustan Joona Luodolle. Luoto pääsi hyvän vauhdin kelattuaan karkaamaan maalin edustalle Oliver Kiljustelta, mutta ensimmäisen laukauksen Lebedeff vielä torjui. Irtokiekkoon ensimmäisenä ehti kuitenkin Kristian Tanus joka pääsi patjan yli nostamaan irtopalan sisään ja näin miehen 1+1 tehoilla Tapparalle ottelusta tällä kertaa lisäpiste.

Kerhon pelaa ottelupäivien siirtelyn jälkeen seuraavan kerran tiistaina 11.1.  klo 17:00 alkaenkotonaan Pohjantähti-Areenalla. Vastaan asettuu tiistaisessa kamppailussa tällä kaudella pirteästi Olli Jokisen komennossa esiintyneet Mikkelin Jukurit. Otteluun ei koronarajoitusten myötä yleisöä voida täysimääräisesti ottaa, mutta saatavilla olevat pöytäpaikat ja kabinetit ovat myynnissä täällä.

08.01.2022 20:06