Kerhon kuukausikatsaus – miten meni syyskuu, mitä odottaa lokakuulta?

Ensimmäinen Liiga-kuukausi, tai oikeastaan puolikas kuukausi on takanapäin ja kausi on hyvässä vauhdissa! Kuukausikatsauksessa poimintoja syyskuusta sekä katsotaan lähitulevaisuuden tapahtumiin. Artikkelia julkaistaessa HPK majailee sarjataulukossa sijalla viisi, jota voidaan pitää tässä kohtaa kautta hyvänä sijoituksena. Peli-ilme on ollut kohtuullisen tasainen ja otteluissa on taisteltu pisteistä aivan viimeiseen asti – jännitystä on riittänyt! 

Kuva: Teemu Hannula

Syyskuu

Syyskuussa Kerho pelasi kahdeksan ottelua, joista kolme ottelua toivat kolme pistettä, kaksi ottelua toivat kaksi pistettä ja kolmessa ottelussa HPK jäi pisteittä. Pisteitä kertyi syyskuussa 13 ja pistekeskiarvo oli 1.62 ottelua kohden.  Viidellä viittä vastaan pelattaessa peli on kulkenut hyvin, mutta haasteita on ollut erikoistilannepelaamisessa, sillä ylivoimaprosentti on Liigan aivan häntäpäätä. Alivoimaan pelit eivät ole kaatuneet, mutta av ei ole toiminut vielä aivan viimevuotiseen tapaan.

Urheilujohtaja Mika Toivola: Startti oli hyvä ja pelissä on paljon hyvää, mutta on vielä kehitettävääkin. Peliä pitää vielä parantaa, sillä vaade voittamiselle tulee vain kasvamaan kauden edetessä. Erikoistilanne pelaamisessa on parannettavaa. Ylivoima on ollut heikkoa ja alivoima on ollut tilastollisesti heikkoa, mutta jäähyjäkin on otettu liikaa. Turhia jäähyjä karsimalla on mahdollisuus vähentää alivoimaisena päästettyjen maalien määrää. Nyt alivoimapelaaminen erityisesti pelien lopuissa on kuitenkin antanut meille mahdollisuuden voittaa otteluita.

Tulokset syyskuun otteluista:

Ke 14.9. HIFK-HPK 4-1
Pe 16.9. Jukurit-HPK 4-5
La 17.9. HPK-Sport 2-1
Ke 21.9. Tappara-HPK 3-4 (ja)
To 22.9. HPK-JYP 3-2 (vl)
La 24.9. Kärpät-HPK 4-1
Ti 27.9. HPK-Jukurit 2-3
Pe 30.9. HPK-HIFK 3-2

Ajantasainen sarjataulukko ja tarkemmat tilastot (Liigan sivut): Katso tästä!

Nostoja pelaajistosta

Pelaajista syyskuussa tehokkaimpina hyökkääjistä häärivät Michael Joly (3+4=7) ja Matti Järvinen (2+3=5). Puolustajista pisteiden teossa syöttöpisteiden muodossa on kunnostautunut Rony Ahonen (0+4=4). Maaleja syyskuussa ovat tehneet Joly, Moses sekä Jokinen kolme mieheen, mutta maalit ovat jakautuneet joukkueen kesken ilahduttavan tasaisesti ja onnistujia löytyy laajalta rintamalta. Moses aloitti lokakuun tekemällä neljännen maalinsa ja Ahonen nappasi samassa pelissä viidennen syöttöpisteen juurikin Moseksen maaliin.

Maalivahtiosasto pelasi syyskuun osalta ottelut puoliksi ja kummatkin ovat suoriutuneet mallikkaasti omista torjuntavuoroistaan. Ilves-ottelun otteluennakossa maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen kommentoi, että maalivahdit ovat suoriutuneet hyvin, mutta toki parannettavaa myös löytyy ja töitä riittää. Tasaisesti peluuttaminen on ollut tässä vaiheessa suunnitelmien mukaista johtuen kovasta pelikuormasta.

Rajapyykit: Maalivahdeista Daniel Lebedeff sai 100 Liiga-ottelua täyteen Kärpät-ottelussa (puetut ottelut). Ilves ottelussa Antti Pihlström saavutti 100 syöttöpisteen rajan Liiga-uran aikana.

Tryout-jaksot poikivat sopimukset

Sekä Niclas Tenhovuoren, että Julius Reinin tryout-sopimukset tuottivat loppukauden mittaiset sopimukset.
Uutinen koskien Niclas Tenhovuorta: klikkaa tästä! 
Uutinen koskien Julius Reiniä: klikkaa tästä!

-Reini on osoittanut olevansa täysin sopimuksen arvoinen ja on pystynyt pelaamaan sarjan vaatimustason mukaisesti hyvällä tasolla. Ollaan tyytyväisiä hänen panokseensa. Tenhovuorella ollut pari harmittavaa loukkaantumista ennen tryoutin päätöstä ja ei olla vielä nähty hänen parasta osaamistaan. Nyt kuntoutetaan mies parhaaseen mahdolliseen kuntoon ja katsotaan mihin rahkeet riittävät tällä kaudella joukkueen auttamisessa, pohtii Toivola

 

HPK:n muut kilpajoukkueet:

-U20 on voittanut kuusi ja hävinnyt varsinaisella peliajalla neljä ottelua. Yksi tappio on koettu jatkoajalla. Joukkue on sarjataulukossa sijalla yhdeksän.
-U18 on voittanut neljä ottelua, joista kaksi jatkoajalla. Tappiota on koettu viisi, joista yksi jatkoajalla. Joukkue on sarjataulukolla sijalla 10.
-U16 on voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt kaksi, joista toisen jatkoajalla. Joukkue on sijalla kuusi omassa lohkossaan.

Kaikilla kilpajoukkueilla sarja on lähtenyt tasaisen hyvin käyntiin ja voidaan olla tyytyväisiä. Nyt alkaa tärkeät vaiheet kun aletaan ratkomaan jatkosarjapaikkoja. Kaikki joukkueet ovat tällä hetkellä ylemmän jatkosarjan viivan päällä, kommentoi Toivola.

 

Lokakuu

Lokakuussa vieraspelit painottuvat arkiviikolle ja kotipelit viikonlopuille. Otteluita pelataan lokakuun aikana vieraissa kuusi ja kotona viisi. Jokainen viikonloppukotiottelu tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä kuukauteen kuuluu Hämeen Herruutta, Oktoberfestiä, perhepeliä, Kärppä-tuplaa sekä aina mielenkiintoinen HIFK-ottelu! Ottelutahti on lokakuussa aavistuksen kevyempi, sillä kahtena viikkona pelejä on vain kaksi kappaletta viikkoa kohden.

-Joukkueella on tärkeä päästä harjoittelemaan sekä myös lepäämään. Sinällään kahden pelin viikot tulevat meille tarpeeseen. Peliä pyritään kehittämään pala palalta, se johtaa siihen että pistepussi kauden aikana karttuu tavoitteiden mukaisesti, pohtii Toivola.

Alla lokakuun ottelukalenteri:

 

Teemaottelut:

Oktoberfest:

Oktoberfest 2022 juhlitaan 15.10. Kerho-ravintolassa ennen HPK-KooKoo-ottelun alkua ja Oktoberfest-jälkipeleillä matsin päättymisen jälkeen pelaajahaastattelujen kera!

Juhlakansaa viihdyttää Trio Nahkahousut! Ovet aukeavat jo klo 15.00 Oktoberfest menun ostaneille ja ottelulippu Oktoberfest-juhlijoille vain 10 €! Lue lisää ja varaa paikkasi: täältä!

Perhepeli:

Perhepeliä vietetään 22.10. ottelussa Kärppiä vastaan, kun oululaiset tulevat koko viikonlopuksi vierailemaan Hämeenlinnassa. Lisätiedot ottelutapahtumasta ilmoitetaan myöhemmin.

 

04.10.2022 15:42

Jaa artikkeli: