Kerhon kuukausikatsaus – joulukuussa peli parani, sijoitus ei

Joulukuu ja samalla vuosi 2022 on pelattu päätökseensä. Hankalan lokakuun ja vielä vaikeamman marraskuun jäljiltä joulukuussa peli-ilme koheni ja pisteitä irtosi edellistä kuukautta paremmin. Sijoitus sarjataulukossa ei kuitenkaan kohentunut, mutta nippu sarjataulukossa on uuteen vuoteen lähdettäessä erittäin tiivis sijojen 8 ja 14 välillä. Näistä sijoista HPK majoittaa alimmaista, eli neljättätoista ruutua. Loukkaantumistilanne kohentui joulukuun aikana, kunnes jobinpostia tuli ajoittain, onneksi kuitenkin lyhyempien loukkaantumisten muodossa kuin syksyllä. Kuukausikatsauksesta löydät apuvalmentaja Joonas Tanskan haastattelun artikkelin lopusta. 

Kuva: Teemu Hannula

 

Joulukuu

Kuukauteen sisältyi kymmenen ottelua. Niistä lopputuloksena kolme suoraa voittoa, yksi jatkoaikavoitto, yksi jatkoaikatappio sekä viisi suoraa tappiota. Pisteitä kertyi 12 ja pistekeskiarvolla laskettuna 1,2. Marraskuulta vastaava lukema oli 0,83.

Joulukuun ottelut:
To 1.12. HPK-Ilves 0-4
La 3.12. HPK-KalPa 3-2 (ja)
Ke 7.12. SaiPa-HPK 2-8
To 8.12. HPK-Ässät 1-2
La 10.12. HPK-Lukko 4-0
Ke 14.12. JYP-HPK 1-3
Pe 16.12. HPK-Sport 3-4 (vl)
Ma 26.12. Tappara-HPK 5-2
Ke 28.12. HPK-Kärpät 3-1
Pe 30.12. KalPa-HPK 5-2

 

Nostoja pelaajistosta

Joukkueen tehokkaimpana pelaajana joulukuussa esiintyi Michael Joly. ”Hiljaisemman”, juuri alle piste per peli pelatun marraskuun jälkeen Joly takoi joulukuussa kymmeneen otteluun tehot 6+8=14 ja on vuoden vaihteessa yhdeksän ottelun pisteputkessa. Mathias Trettenes on pelannut loukkaantumisesta palattuaan Michael Jolyn rinnalla, ja vaikka norjalainen pelasi jo alkukaudesta hyviä pelejä, on Trettenes parantanut peliään uudessa ketjussa. Trettenes-Joly ovat löytäneet kentältä usein hyvin toisensa ja norjalainen on kunnostautunut erityisesti kaksinkamppailuvoitoissa. Trettenes onkin lähes jokaisena iltana voittanut enemmän kamppailuja kuin hävinnyt ja tuntuu löytävän tiensä ulos kiekon kanssa tilanteesta kuin tilanteesta. Joulukuussa ketjun kolmas jäsen, Eetu Liukas iski maaleja tasaiseen tahtiin muutaman ottelun välein ja kasasi pisteet 4+3=7.

Puolustajista joulukuussa tehokkain oli lainalla pelaava Karri Aho kuudella syöttöpisteellään, joista kolme syntyi Sport-ottelussa. Pisteitä puolustajana on kerännyt myös Arttu Pelli, joka teki loukkaantumisesta palattuaan yhdeksässä ottelussa tehot 2+3=5. Saman maalimäärän joulukuussa iski Rony Ahonen, joka teki tehot 2+2=4. Rony Ahosen edellisestä maalista Liigan runkosarjassa oli vierähtänyt muutama vuosi, joten 2 maalia samaan kuukauteen on puolustuspelistään tunnetulta konkarilta erinomainen suoritus.

Petteri Nikkilä palasi muutaman vuoden tauon jälkeen oranssiin paitaan ja on vuoden vaihteessa pelannut 5 ottelua. Näissä otteluissa puolustaja on merkkauttanut tililleen yhden syöttöpisteen.

Kuva: Teemu Hannula

Maalivahdin vastuun kantoi koko joulukuun ajan Sami Rajaniemi Daniel Lebeffin oltua loukkaantuneena. Torjuntaprosentiksi joulukuusta muodostui 90,63. Lebedeffin odotetaan palaavan jakamaan kuormaa pian vuodenvaihteen jälkeen.

 

HPK:n muut kilpajoukkueet

HPK Naiset pelasivat upeasti joulukuussa voittaen kaikki ottelunsa. Kuukauteen mahtui viisi ottelua, joista yhdessä ratkaisu nähtiin voittolaukauskilpailuissa, joten kuukauden aikana menetettiin ainoastaan yksi piste kaikista tarjolla olleista. Juurikin voittolaukauskilpailussa kaatui KalPa, joukkue, joka ei ollut ennen kyseistä iltaa hävinnyt vielä peliäkään koko kauden aikana. Joukkue on sarjataulukossa sijalla neljä, joten parannusta on tullut voittojen myötä sijan verran.

HPK U20 pelaa alemmassa jatkosarjassa, jossa joulukuun viidestä ottelusta irtosi kolme voittoa. Yksi voitoista saavutettiin 60 pelatun minuutin jälkeen. Joukkue on sarjataulukossa viidentenä, kun pelejä on pelattu joukkueesta riippuen jatkosarjassa 6-8.

HPK U18 jatkaa pelejään SM-sarjassa ylemmässä jatkosarjassa ja on jatkanut hyviä otteita. Joulukuussa neljästä ottelusta kolme pelattiin helsinkiläisiä vastaan, niistä peleistä HPK voitti HIFK:n, mutta koki kaksi tappiota Jokereita vastaan, toisen voittolaukauskilpailussa. Lisäksi TPS kaatui joulukuussa Turussa. Joukkue on sarjataulukossa sijalla viisi, mutta on pelannut yhdestä kolmeen ottelua vähemmän kuin muut pudotuspeliviivan yläpuolella olevat joukkueet.

HPK U16 aloittaa pelinsä alemmassa jatkosarjassa tulevana lauantaina kotona HS Rigaa vastaan.

 

Tammikuu

Tammikuuhun mahtuu 11 ottelua, joten HPK-lätkää näkee runsain mitoin! Otteluista 5 pelataan kotikaukalossa ja 6 vierasjäillä. Viikonlopulle kotipeleistä osuvat Pelicansia vastaan pelattava kolmas Hämeen Herruus -kamppailu sekä Tappara-peli.

Vuoden avaa perhepeli, johon tarjolla perhepaketteja! Perhepaketti (2+2 tai 1+3) maksaa ennakkoon vain 40€ ja miniperhepaketti (1+1) 30€. Liput voit lunastaa lippu.fi:ssä , Kerho-ravintolassa (palvelee 4.1. 8-15 ja 5.1. 8-17) ja Lippupisteen valtakunnallisissa myyntipisteissä. Pohjantähti Areenan lipunmyynti avautuu torstaina klo 17.30, perhepakettien ovihinta on 42€ ja 32€. Lue lisää perhepelistä tästä!

 

 

Kuukausikatsaushaastattelussa apuvalmentaja Joonas Tanska! Jode kertoo Kerhon puolustuksesta, päivittää missä on menty eteenpäin ja puhuu joukkueen tilanteesta uuteen vuoteen lähdettäessä.

 

Liput tammikuun peleihin

tästä!

 

 

 

03.01.2023 18:15

Jaa artikkeli: