Kerhon johto suli Mikkelissä – tappio jatkoajalla 4-3

4-3 ja. ( 1-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Mikkelin kiekkoilta lähti käyntiin niistä asetelmista, että vierasjoukkue HPK oli ennakkosuosikki. Viidestä viimeisestä ottelusta Kerho oli raapinut kasaan kolme pistettä, Jukureiden nollaa vastaan. Kerhon maalisuhde näissä viidessä ennen tätä iltaa oli 11-22 ja Jukureiden vastaavat luvut 5-23. Näiden päälle Kerholla oli vielä lepoetu, kun Jukurit kävi edellispäivänä Kouvolassa. NYT oli paikka kauden ensimmäiselle täydelle pistepotille vierasaskista!

Taas. Jälleen kerran kävi niin, että Kerho oli pelissä hyvin mukana. Välillä näytti jopa ylivoimaiselta vastustajaan nähden. Ottelua Kerho johtikin jo 1-3, lopulta Jukurit ratkaisi pelin jatkoajalla ja vei voiton lukemin 4-3. Kerhon maaleista vastasivat tänään Innala ja Kainulainen kahdesti.

Käänteinen avauserä

Usein on tällä kaudella nähty Kerhon hallitsevan kiekkoa ja ottelua alkupuoliskolla. Tänään oli erilaiset tunnelmat. 1.05 oli pelattu kun vieraille puhallettiin boksia väärästä vaihdosta. Jukurit ei kauaa ylivoimaansa pyöritellyt, ajassa 1.24 ohjasi Joachim Rohdin maalin edestä 1-0. Tässä vaiheessa aika usea huokaus pääsi kotisohvilta Hämeenlinnassa.

Mutta ei, ei katkea oranssi selkäranka yhteen maaliin. Ajassa 3.15 koukki Jukureiden Heikki Huttunen itsensä jäähylle ja Kerho pääsi koittamaan ylivoimansa tehokkuutta. Eronen pääsi ylivoiman alussa laukomaan tulisesti, tämän kuitenkin Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi torjui.  Tasoitus nähtiin vielä saman ylivoiman aikana. Harri Kainulainen nousi maalia kohti ja huomasi että tilaa aukeaa. Harri painoi “ohjaimestaan” x-napin pohjaan, suojasi kiekkoa ja nosti läheltä ylös, 1-1. Syöttöpisteet Juuso Ikoselle ja Markus Nenoselle.

Jukurit ei kerrasta uskonut, 5.48 oli Kiesilän Pertun vuoro nautiskella boksissa Kerhon ylivoiman näyttävyyttä. Pelikello näytti 7.32 kun ainoa, joka huomasi kiekon käyneen maalissa oli Valtteri Puustinen. Edes kiekon maaliin iskenyt Innala ei itse maalia tuulettanut ja Jukurit purki tilanteen Laurikaiselle. Tuomarit pistivät pelin poikki ja katsoi tilanteen videolta. Innalan veto kävi maalissa ja Kerho 1-2 johtoon! Puustisen lisäksi syöttöpiste Arto Laatikaiselle.

Jukurit oli heti perään lähellä tasoitusta Simon Stranskyn toimesta, nämä aikeet nollasi Laurikainen ihan totaalisesti urheiluruutu-torjunnalla, jopa game saverilla. Erän ohitettua puoli välin, koukki Jukureiden Anssi Löfman kotijoukkueelle vielä yhden jäähyn avauserään. Kerhon ylivoima oli edelleen iloisen hyvää katsottavaa, mutta niin Kainulainen kuin Tikkakaan ei paikoistaan huolimatta saanut lisäosumia naulattua.

Erän loppupuolisko oli tasaisempaa, vaikkakin Kerho ehkä hitusen vaarallisempi oli myös viidellä viittä vastaan. Myös Markus Kankaanperä tyylilleen uskollisena näytti kertaalleen, kuka on isäntä oranssissa päädyssä. Mikkelissä sitä ei oltu huomattu kertoa Pontus Netterbergille, joka koitti ajaa irtokiekolle Laurikaisen eteen. Nämä aikeet Kanki tyssäsi heti ja Netterberg sai luikkia vaihtoaitioon. Rajaniemi oli kiekon edessä seitsemän, ja Laurikainen viisi kertaa erän aikana.

Jukurit painaa pelin tasoihin

Toisen erän alkuminuutit näytti erinoimaselta. Ajassa 4.31 kampitti Ville Hyvärinen Jukureista Kristjan Kombea keskialueella ja lähti istunnolle. Kerhon ylivoima oli maagisen hyvää, kiekko liikkui ja pommia sateli kohti Rajaniemeä. Ladan ranne viivasta kilahti maalirautoihin ja sen lähemmäkis maalia ei tällä kertaa päästy.

Sitten rävähti ajassa 28.57. Kainulainen tinttasi illan toisen osumansa ja vei Kerhon 1-3 johtoon Miro Ruokosen esityöstä, toinen syöttöpiste Laatikaiselle (0+2). Tähän asti Kerhon esitys oli lähes moitteetonta ja peliä katsomalla oli vaikea uskoa sarjataulukkoa.

Mutta, mutta. 29.49 ajassa kotijoukkueen Aleksandr Yakovenko laukoi viivasta ja Netterberg sai lapansa väliin, 2-3 Kerhon johdossa kuitenkin vielä mentiin. Muutama minuutti maalista ja Netterberg pääsi puolittain läpiajoon. Laurikainen sai patjan väliin ja ohjattua laukauksen kulmaan. Heti tämän jälkeen oli toisessa päässä Nenosella tontti antaa Kerholle uudestaan kahden maalin karkumatka, Nessun rystynosto nousi muikkuverkkoihin asti ja lukemat säilyi ennallaan.

Tikka nappasi poikittaisesta mailasta kakkosen 37.07 ja Jukurit sai illan toisen ylivoimansa. Reilu minuutti sitä kesti tällä kertaa ja kotijoukkueen ylivoimaprosentti pysyi sadassa, Rohdin 3-3. Nyt oli taas aika huokailla oransseilla sohvilla. Toisessa erässä Rajaniemellä yhdeksän ja Laurikaisella kuusi torjuntaa.

Ei tule täyttä pistepottia…

Eikä edes lisäpistettä.

Kolmas erä oli jo molemmilta tarkempaa puolustusalueen pelaamista. Kerholta kävi jäähyllä istumassa Kankaanperä (47.03) kampituksesta ja Nenonen (53.22) estämisestä. Näistä ei Jukurit maalia saanut vaikkakin ylivoima oli ruotsalaisvahvistusten säestyksellä uhkaavaa.

Jatkoajalla puolustaminen jatkui eikä maalivahdit joutuneet oikeastaan edes töihin kunnolla. Jatkoajalla Laurikainen torjui kahdesti ja Rajaniemi ainoastaan kertaalleen. Koko ottelussa torjuntoja kertyi Rajaniemelle 24 ja Laurikaiselle 21.

Niinhän siinä sitten kävi, että ajassa 64.11 ratkaisi kotijoukkueen Otto Mäkinen lisäpisteen ja ottelun voiton Jukureille. Simon Stransky nousi laidasta ja laukoi kohti Laurikaista. Eetu sai osittain kudin torjuttua, mutta irtokarkin pääsi lyömään Mäkinen sisään Laurikaisen nenän edestä.

23.01.2021 19:42