Kerholle upea voitto – Arkiomaalle uran ensimmäinen Liigamaali

HPK – TPS 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Rinkelinmäellä nähtiin viihdyttä jääkiekko-ottelu, jossa HPK oli lopulta parempi numeroin 3-1. Fyysisessä ottelussa yleisöä oli paikalla hienosti 3795 henkilön verran. Eetu-Ville Arkiomaa teki uransa ensimmäisen Liigamaalin.

DSC_3947

HPK aloitti lauantai-illan ottelun vahvasti ja heti ensimmäisessä vaihdossa Teemu Lassila joutui kunnolla torjuntatöihin. Parin ensimmäisen hyvän HPK-vaihdon jälkeen ote siirty kuitenkin vieraille ja TPS sai luotua muutaman vaarallisen tekopaikan. Juuse Saros oli kuitenkin HPK:n maalilla ottelun alusta asti hereillä.

TPS pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa ajassa 05:24, kun Ossi-Petteri Grönholm joutui jäähylle. TPS:n ylivoima pyöri varsin vaarallisesti, mutta päättyi lopulta vieraiden kannalta surullisesti, kun Tomas Mojzisin karmea harhasyöttö avasi HPK:lle 2-1 -hyökkäyksen. Tuomas Vänttinen löysi nätillä lätyllä tilanteeseen nousseen Heikki Liedeksen, joka vei kauden ensimmäisellä maalillaan Kerhon 1-0 johtoon. Jäämies Lassila oli tilanteessa sijoittumisensa kanssa melko unessa, sillä Liedes pääsi tälläämään kiekon täysin tyhjään maaliin.

DSC_3903

Ensimmäinen erä oli varsin viihdyttävä ja Rinkelinmäen yleisölle tarjottiin myös kunnon taklauksia. Ekan erän pommeista paras oli ehdottomasti Petteri Nikkilän open ice -hit, jonka kohteeksi joutui TPS:n kultakuuppa Ryan Lasch. Tilanne sattui klassisesti samassa paikassa, jossa muun muassa Mika Suoraniemi pyöri aikanaan vintti pimeänä Erkki Rajamäen jyräyksen jäljiltä.

Peli jatkui vauhdikkaana ja ensimmäinen erän loppu mentiin Kerhon ylivoimaharjoittelun lomassa, kun TPS otti kaksi peräkkäistä jäähyä. Liigan toiseksi paras ylivoima pyöri ajoittain nätisti, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan HPK saanut luotua. Näin viihdyttävän erän jälkeen siirryttiin tauolle lukemissa 1-0.

Toiseen erään kireä HPK

Kerho aloitti toisen erän loistavasti ja toisen erän alkuhetkillä saatiin huudattaa Rinkelinmäen yleisöä oikein kunnolla, kun ensin Zach Hamill vei Kerhon maalin edestä 2-0 -johtoon ja vain muutama minuutti tästä, Hamillin maalin syöttänyt Arkiomaa pääsi itse tuulettamaan uran ensimmäistä Liigamaaliaan. Arkiomaan maaliin syötön antoi hyvin ottelun läpi pelannut Juha Koivisto.

DSC_3928

Johtomaalien välissä oli myös vierasjoukkueella oma paikkansa kaventaa numeroita, kun Lasch pääsi läpiajoon Kerhon lievän ylihyökkäämisen seurauksena. Saros kuitenkin jatkoi loistavia torjuntojaan ja jäädytti Laschin yrityksen. TPS otti Kerhon 3-0 -maalin jälkeen aikalisän, jonka jälkeen myös vierailija sai hieman parempaa otetta ottelusta. Kuitenkin tehottomuus vaivasi vierailijoita ja melko sekavan erän jälkeen siirryttiin erätauolle numeroissa 3-0.

Johto kestää, Vanhassa Nallessa bileet

TPS lähti kolmanteen erään kuromaan HPK:n kolmen maalin johtoa. Tehtävästä muodostui kuitenkin todella epätoivoinen, sillä Kerho oli päättänyt pitää pisteet Hämeenlinnassa. Vierailijat hallitsivat näennäisesti erän ensimmäistä kymppiä, mutta Saros oli maalillaan ilmiliekeissä.

DSC_3972

Jälkimmäinen kymppi eteni myös samalla kaavalla ja TPS jatkoi hallintaa. Hallinnan kautta vierailijat saivat myös hieman valoa tunnelin päähän, kun ajassa 53:43 Matias Sointu toi vieraat kahden maalin päähän. Hienon vapauttavan syötön ylivoimamaaliin tarjosi Nicklas Lucenius.

Ottelun lopussa TPS yritti vielä taistella ottelua tasoihin ilman maalivahtia, mutta enempää ei ottelussa maaleja nähty ja kolme pistettä jäivät Hämeenlinnaan. Kerhon nuoriso-osasto oli ottelussa todella hyvällä pelipäällä, joista varsinkin Arkiomaa, Virta ja Liedes erottuivat edukseen loistavalla energialla. Myös Juuse Saros oli jälleen kerran huikea maalinsa suulla.

Tämän lisäksi erityismaininnan illasta ansaitsee ottelun tuomaristo, joka tunnisti hienosti pelin viihdearvon ja luonteen. Pojat saivat pelata koko 60min ajan ja tämän myötä yleisö sai nähdä kerrassaan loistavan jääkiekko-ottelun. Tätä lisää!