Kerholle torjuntavoitosta kaksi pistettä

HPK-Ilves 3-2 VL. (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Pehmolelut jäälle

HPK pelasi viikon ainoan ottelunsa Liigassa perjantaina. Vastustajana Rinkelinmäellä oli tällä kertaa Tampereen Ilves, joka oli sarjataulukossa neljä pistettä Kerhon edellä. Ilves kuuluu tällä hetkellä myös Liigan kuumimpiin joukkueisiin, joten tiukka peli oli odotettavissa.

HPK  sekä Hämeenlinnan Nuorkauppakamari järjestivät ottelussa “Teddy Bear Toss”-tempauksen, jossa kotijoukkueen tehdessä maalin kotiyleisö voisi heittää jäälle ostamansa pehmolelun. Tempaus oli osa Joulupuu-keräystä ja jäälle heitetyt lelut päätyisivät tämän osana hyvätekeväisyyteen.

Hieno määrä pehmoleluja jäällä nähtiinkin kun ensimmäistä erää oli pelaamatta vain kaksi sekuntia. Nallet sai lentämään Henri Kannisen ohjaus ylivoimalla maalin edustalta, mihin Jere Innala tarjoili mainion syötön. Innala oli tänään ottelussa muutenkin pelipäällä, haastaen mm. useasti Ville Kolppasta yksilösuorituksillaan.

Vieralijat niskan päällä

Ottelussa Ilves oli kaiken kaikkiaan hiuksenhienosti kuskin paikalla halliten kenttätapahtumia ja kiekkoa etenkin ottelun toisessa erässä. HPK joutui useamman kerran pitkiin linkouksiin omassa päädyssä vaihtomatkan ollessa pidempi ja ainoastaan uhrautuva puolustus sekä Joona Voutilaisen torjunnat pitivät isäntien johdon taululla.

Lopulta Ilves onnistui tasoittamaan ylivoimalla, kun kiekko saatiin ohi jäässä rintauintia harjoitelleen Kerhon maalivahti- ja puolustusosaston. Antti Pennanen haastoi vielä tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta Pasilassa tilanteessa häirintää ei videolta nähty. Työtapaturma muuten hyvin esiintyneeltä puolustuskelta sekä Voutilaiselta, joka pelasi muutoin erinomaisen ottelun.

Kolmannessa erässä tehtiin vielä maalit mieheen. Molemmissa osumissa nähtiin hienot alustukset, kun ensin Kerhon johtoon viimeisteli Joona Monto kauden toisella osumallaan Mikko Lahtelan namupassista. Hetkeä myöhemmin puolestaan Teemu Lepaus jätti oivan syötön maalinkulmalle mistä Niko Peltolan oli helppo työ tuo Ilves uudestaan tasoihin. Kerho painoi isännän ottein päälle viimeisellä kympillä, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Kun jatkoaika ei tuottanut selvyyttä paremmuutta, lähdettiin lopulta voittolaukauskilpailuun. Voittolaukauksilla ratkaisijoiksi nousivat Joonat Monto ja Voutilainen, Monton hassuteltua voitto-osuman ja Voutilaisen nollattua ensin Teemu Lepauksen sekä hetkeä myöhemmin Robert Leinon. Kerholle näin arvokkaat kaksi pistettä eron sarjan kuuden parhaan joukkoon kavennuttua.

Ensi tiistaina pelataan taas kotona ja tuolloin vastaan asettuu KalPa.

 

22.11.2019 22:14

Jaa artikkeli: