Kerholle tärkeät kaksi pistettä

HPK – Tappara 3-2 (2-1,0-1,0-0,1-0) JA.

Hämeenlinnassa kohtasivat tauon jälkeen hieman ailahtelevasti esiintynyt HPK sekä alavireinen Tappara. Kaksijakoisen ottelun vei nimiinsä lopulta jatkoajan jälkeen HPK numeroin 3-2. Petteri Nikkilälle ratkaisumaali oli kauden toinen osuma.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja Kerhon lähtö otteluun oli paljon pirteämpi kuin viimeisissä otteluissa. Ajassa 04:07 nähtiin ottelun avausmaali, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Eero Somervuori siirsi Kerhon 1-0 johtoon. Kiekko pelattiin Jesse Saarisen kiekonriiston jälkeen Somervuorelle, joka löysi takatolpille hyvin tilanteeseen nousseen Craig Schiran. Schiran epäonnistunut laukaus lipui viereen Ville Järveläiselle joka kolautti kiekon Tappara-maalin tolppaan. Tolpasta kiekko sinkosi maalin eteen, jossa tilanteen käynnistänyt Somervuori pääsi itse viimeistelemään limpun tyhjään rysään.

Erä jatkui Kerhon komennossa ja Tappara oli hätää kärsimässä. Ennen erän puoliväliä soi toistamiseen Metsolan maalissa, kun hienon kulmapelin päätteeksi Joonas Vihko pelattiin vapaaksi maalin edessä. Vihko heitti tilanteessa vanhan ajan malliin vettä korvasta ja naulasi lätyn hienosti Tappara-maaliin. Syöttöpisteet illan hienoimpaan maaliin merkittiin Eetu-Ville Arkiomaalle ja Tuomas Vänttiselle.

DSC_4168

Heikosti erässä pelannut Tappara pääsi varkain peliin mukaan muuta minuutti Kerhon 2-0-malin jälkeen, kun Otto Rauhala toi kirvesrinnat maalin päähän. Kiekko pelattiin kulmaväännön päätteeksi maalin kulmalle hiipineelle Rauhalalle, jolla oli helppo työ viimeistellä kiekko maalin perukoille.

Erän lopulla HPK pääsi yrittämään ylivoimatehokkuutta ensin yhden miehen ylivoimalla ja hetki tämän jälkeen 18 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, kun Markus Kankaanperä murjoi Zach Hamillia sikakatsomon kulmassa. Kerhon ylivoima ei kuitenkaan ottanut kunnolla tuulta purjeisiin missään vaiheessa ja erätauolle siirryttiin numeroissa 2-1.

Toisen erän kirous jatkuu

Ottelun toinen erä käynnistyi sekavissa merkeissä ja HPK:n toisen erän alku näytti totutun vaikealta. Tappara pääsi orastavan painostuksensa päätteeksi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle, kun Aleksi Laakso joutui jäähylle. Vieraiden ylivoima pyöri näyttävästi lähes koko kahden minuutin ajan, mutta varsinaisia tekopaikkoja ei joukkue saanut luotua.

Erä jatkui Tapparan hienoisessa komennossa ja vierailijat pääsivät toistamiseen yrittämään ylivoimaa, kun Antti Bruun sai 2+10 minuutin jäähyn päähänkohdistuneesta taklauksesta. Kauaa ei tällä kertaa Kirvesrintojen ylivoimaa ehtinyt kulumaan, sillä vain 30 sekunnin päästä peli oli 2-2. Tasoitusmaalin tälläsi viivasta Tapparan tuore pakkihankinta Alexander Bonsaksen.

Kerho joutui Bruunin kymmenen minuutin rangaistuksen takia pelaamaan toisen erän miltei kokonaan viidellä puolustajalla ja varsinkin Craig Schira pelasi todella hurjia minuutteja. Molemmilta joukkueilta nähtiin erän toisella puoliskolla pitkiä hyökkäyksiä, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin erätauolle mentiin tasanumeroissa 2-2.

DSC_4263

Kolmas erä pelailua

Kolmas erä alkoi todella vauhdikkasti, eikä kumpikaan joukkue lähtenyt varmistelemaan. Tilanteita siunaantui molemmissa päädyissä ensimmäisen viiden minuutin aikana, mutta maalivahdit esittivät hyviä torjuntoja. Lähimpänä maalintekoa oli Kerho-kapteeni Vihko, joka pääsi Konsta Mäkisen sekoilun jälkeen nokikkain Metsolan kanssa. Metsola kuitenkin nollasi tällä kertaa Vihkon, joka aikaisemmin jo kertaalleen ohitti Tappara-vahdin.

Myös Tappara oli lähellä maalintekoa hetki läpiajon jälkeen, kun Jere Karjalainen ajoi röyhkeästi Kerho-maalille. Tilannetta tarkasteltiin myös hetken aikaa videolta, mutta maaliin selvisi tällä kertaa ainoastaan tilanteessa uhrautuvasti puolustanut Juuso Vainio.

Erä oli muutenkin varsin viihdyttävää peliä, sillä molemmissa päädyissä nähtiin vaarallisia tilanteita. Molemmat maalivahdit olivat kuitenkin tänään todella oivalla pelipäällä, eikä näin ollen lismaaleja enää varsinaisella peliajalla nähty.

Nikkilä ratkaisee jatkoajalla

Jatkoaika käynnistyi tuttuun tyyliin sähäkästi ja päästä päähän mentiin kovalla sykkeellä. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan kuitenkin tällä kertaa vain reilu minuutti, kun Rinkelinmäki räjähti kolmannen kerran ajassa 61:23.

DSC_4280

Maaliin johtanut tilanne syntyi vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi Nikkilä-Vainio -pakkipari sahasi upeilla seinäsyötöillä Tappara-puolustuksen kahtia, ja Nikkilä pääsi huudattamaan hämeenlinnalaisyleisöä voiton kunniaksi. Maali oli Nikkilälle kauden toinen ja Vainion syöttöpiste tulee varmasti tarpeeseen, jotta lahjakkaan puolustajan hiukan kadoksissa ollut itseluottamus saadaan jälleen nostettua vanhalle tasolle.

Voiton ansiosta Kerho vankensi asemiaan sarjataulukon kärkipäässä. Tapparan tappioputki puolestaan venyi samalla jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Kerhon kausi jatkuu torstaina Raksilassa, jossa vastaan asettuu aina vaarallinen Kärpät.