Kerholle tappio kotikenraalissa

HPK-Ässät 3-6 (2-1, 1-3, 0-2)

HPK pelasi torstaina viimeisen harjoitusottelunsa kotikentällään ennen 12.9 alkavaa sarjakautta. Kerho hallitsi ottelun alkupuoliskoa mutta hallitseva mestari Ässät oli lopulta parempi maalein 3-6.

Torstain peliin huilivuoron HPK:n kokoonpanosta olivat saaneet Ville Viitaluoma, Teemu Rautiainen, Juho Mielonen, sekä maajoukkueen mukana ollut Jere Sallinen.

Ottelun avausminuutit pelattiin vauhdikasta kiekkoa. Ottelu sai nopeasti kuitenkin ikävän käänteen, kun Ässien Tapio Sammalkangas taklasi täysin tarpeettomasti HPK:n Antti Aarniota kädet ylhäällä. Taklaus osui Aarniota päähän, eikä ottelun tuomaristo epäröinyt, vaan passitti Sammalkankaan suihkun puolelle. Aarnio puolestaan talutettiin kaukalosta pukukoppiin, eikä miestä nähty enää kaukalossa.

Viiden minuutin ylivoimalla kerho ei saanut aikaan kuin yksittäisiä laukauksia siniviivalta, jotka Ässien maalissa pelannut Rasmus Rinne torjui helposti. Lähes heti viiden minuutin ylivoiman jälkeen HPK pääsi uudestaan ylivoimalle ja tällä kertaa ylivoima tuotti myös tulosta. Mistään kauniista ylivoimasommitelmasta ei kuitenkaan voida puhua, Tuomas Santavuoren siniviivalta heittämä roikkokiekko lipsahti Rinteen räpylän kautta maaliin. Rinne sai ottaa avausosuman täysin omaan piikkiinsä.

Kaksi minuuttia myöhemmin Sami Mutanen ohjasi Tommi Taimen laukoman kiekon ohi Frans Tuohimaan ja näin peli oli jälleen tasalukemissa.

HPK siirtyi vielä johtoon ensimmäisen erän päätteeksi. Aleksi Laakso vapautti Joonas Vihkon läpiajoon ja Vihko iski kiekon Rinteen jalkojen välistä verkkoon pelikellon näyttäessä jo 20.00. Maali kuitenkin hyväksyttiin ja näin erätaukolihapiirakalle siirryttiin HPK:n johdossa.

Maalirikas toisen erän loppu

Toisen erän alkua hallitsi Ässät ja loppupuolta HPK. Tuohimaa ja Rinne pitivät kuitenkin huolen torjunnoillaan, että lukemat pysyivät muuttumattomina. Pitkään näytti jo siltä, että toisessa erässä ei maaleja nähdä, kunnes verkot alkoivat heilua oikein urakalla.

Ensin Niklas Hagman tasoitti ottelun 2-2:een Dragan Umicevicin syötöstä ajassa 34.57. Tasan minuutin kuluttua “pikku-hakin” maalista Tuomas Vänttinen vei HPK:n jälleen johtoon. Vänttisen maaliin hienon syötön maalin takaa antoi Santavuori.

Eero Elo jatkoi toisen erän lopun maalitalkoita Ässien pelatessa ylivoimalla. Tuohimaa torjui Taimen laukauksen suoraan maalin eteen, josta Elo jatkoi kiekon helposti maaliin. Porilaiset siirtyivät vielä johtoon vain 17 sekuntia ennen erätaukoa, Juho Lammikon ohjatessa kiekon maaliin kerho-pakkien lepsun puolustamisen keskeltä.

Kolmanteen erään ottelun intensiteetti-taso laski lähes olemattomiin ja Ässät kaunisteli voittolukemia ensin maalinedushässäkästä ja lopuksi tyhjään maaliin HPK:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia.

HPK:n kokoonpanosta edukseen erottui varsin pirteän ottelun pelannut Ville Järveläinen. Vaikka tulosta ei pisteiden muodossa tullutkaan, Järveläinen rakenteli tilanteita ketjukavereilleen rohkealla pelaamisella ja hyvällä liikkeellään.

HPK pelaa vielä kaksi harjoitusottelua ennen varsinaisen sarjan alkua. Kerho kohtaa huomenna perjantaina Pelicansin Lahdessa, sekä 5.9 Bluesin Espoossa.