Kerholle tappio KooKoon vieraana

KooKoo-HPK 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Viikonloppuna pitkästä aikaa voiton makuun päässyt HPK matkusti tiistai-illan otteluun Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Kerhon peli-ilme otti lauantaina askelia eteen päin ja positiiviselle trendille lähdettiin hakemaan tänään jatkoa.

Katseet kiinnittyivät myös HPK:n maalinsuulle, kun Eetu Laurikainen teki niin sanotusti toisen debyyttinsä Oranssissa. Edellisen kerran Laurikainen nähtiin maalinsuulla kahdeksan ottelun verran kaudella 2015-2016.

Kerho hallitsi, KooKoo iski

Ottelu käynnistyi kerhomerkkisesti, kun vierasjoukkue tuli selkeästi hyvin valmistautuneena illan kamppailuun. Ensimmäisellä minuutilla peli painui vastustamattomasti KooKoon kenttäpuoliskolle kun isäntäjoukkue yllätettiin vahvalla liikkeellä.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun pelin kolmannella minuutilla KooKoon Toni Suuronen pääsi lapioimaan kiekon uuniin maalinedustalta Kerhon puolustuksen katsellessa tilannetta vierestä. Eetu Laurikaisella ei maalillaan ollut tilanteessa mahdollisuuksia kiekon koppamiseen.

Maalin jälkeen peli siirtyi hienokseltaan takaisin Kerhon haltuun. Pitkistä pyörityksistä huolimatta maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan saanut. Erän paras maalintekopaikka tarjoutui Kerholle Arttu Pellin kompuroitua kiekollisena siniviivalla, mistä päästiin 3-1 hyökkäykseen. Tämä yritys kuivui kuitenkin kasaan.

Huolimattomuus kuvasi myös ajoittain molempien joukkueiden peliä ja tästä taas sinunaantui vaarallisia paikkoja, mutta lisäosumia erässä ei nähty.

Maalit tiukassa myös toisessa erässä

Toisessa erässä pelin virtaus kääntyi kouvolalaismerkkiseksi ja Kerhon päässä riitti tapahtumia. Etenkin Kerhon maalinedustalta isäntäjoukkue pääsi yrittämään maalintekoa luvattoman monta kertaa. Eetu Laurikainen piti kuitenkin Kerhoa pitkään mukana pelissä varmalla torjuntatyöskentelyllään eikä tauko peleistä juurikaan näkynyt miehen otteissa.

Ottelun puolivälin jälkeen HPK selvitti vielä Jere Innalan ottaman kaksiminuuttisen, mutta hetkeä myöhemmin kiekko löytyi toisen kerran Kerhon maalista. Kouvolalaisten unkarilaishyökkääjä Vilmos Galló pääsi pyörähtämään vapaasti tekopaikkaan maalin takaa ja ujutti kiekon Santeri Lukan kautta verkkoon.

Myös vierailijoilla oli omat hetkensä, mutta maalin makuun ei vieläkään päästy ja kolmanteen erään jäi takaa-ajettavaa kahden maalin verran.

Kiri loppui tällä kertaa lyhyeen

Kolmannen erän alkajaisiksi Tommi Tikalle puhallettiin kaksiminuuttinen, mutta enemmiltä takaiskuilta vielä vältyttiin. Sen sijaan HPK:n illan toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Petri Kontiolan syöttö otti suunnanmuutoksen Toni Suurosen luistimista ja leijaili ohi hölmistyneen Viktor Brattströmin. Syötöt osumassa menivät Elmeri Eroselle ja Jere Innalalle.

Kiri jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun pian kavennuksen jälkeen Arto Laatikaiselle ja Otto Latvalalle tuomittiin perätysten kahden minuutin istunnot. Kahden miehen ylivoimalla Christian Thomas osui ja vei joukkueensa johtoon lukemin 3-1. Pari minuuttia myöhemmin Oskari Manninen lopetti Kerhon pyristelyn naulaamalla taululle jo lukemat 4-1.

Lopussa HPK haki vielä tosissaan kavennusta ilman maalivahtia, mutta lopputulokseen tämä ei enää vaikuttanut. Näin ollen KooKoolle neljäs peräkkäinen voitto ja HPK palasi tappioiden tielle. Kerhon peli-ilme oli kuitenkin tuloksesta huolimatta pirteä eikä lopputulos suinkaan kertonut koko totuutta ottelusta.

Seuraavan kerran kolme pistettä ovat jaossa jo heti huomenna keskiviikkona. Vastassa Pohjantähti-Areenalla tuolloin on Liigan sarjakärki Rauman Lukko. Ottelua pääsee seuraamaan myös lähestulkoon paikanpäälle Kerho-ravintolaan! Lue lisää täältä.

19.01.2021 21:03