Kerholle tappio kenraaliharjoituksesta

HPK-Pelicans 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Kerhon viimeiseen, liigakauteen valmistavaan harjoitusotteluun luisteli Pohjantähti-Areenan jäälle vastustajaksi Lahden Pelicans. Pussinokat kohdattiin jo toistamiseen kuluneella viikolla, kun lahtelaiset kylvettivät keskiviikkona Kerhoa tylyin lukemin 5-0. Tälläkin kertaa lahtelaiset veivät ottelun nimiinsä, ainaostaan Eetu Liukkaan onnistuttua Kerholla maalinteossa.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Avauskympin aikana Pelicans sai otetta itselleen ja pääsi pelaamaan pitkiä jaksoja hyökkäysalueellaan. Peli painui kuitenkin pääasiassa laidoille Kerhon puolustuksen oltua timanttista. Kotijoukkueen hyökkäyspeli ei kuitenkaan ollut oman pään pelin tasolla.

Yksittäiset vastahyökkäykset olivat erän kuva, kun esimerkiksi Michael Joly ja Antti Pihlström pääsivät iskemään kahdella yhtä vastaan, Pelicans-puolustuksen ehdittyä kuitenkin viime hetkellä hätiin. Kenttätapahtumat tasoittuivat loppua kohden ja ainoat tilastomerkinnät kirjattiin ylös molempien joukkueiden istuttua kertaalleen kaksiminuuttiset.

Maalihanat auki kakkoserässä

Toisessa erässä Kerho tuli jäälle entistä fyysisemmällä otteella. Myös pieniä viilauksia tehtiin kenttäkoostumuksiin, kun puolustuksessa aiemmilta liigakausilta toisilleen tuttu pakkipari Rony AhonenMiro Karjalainen laitettiin yhteen. Tämän parivaljakon jäällä ollessa Pelicansin hyökkäysoastolla ei toisessa erässä ollut kovinkaan mukavan näköistä pelata.

Molempien hyökkäyspeli kuitenkin edelleen sakkasi toisessa erässä aina sen loppupuolelle asti. Ottelun avausosumasta vastasi Pelicansin Konsta Hirvonen, joka pääsi kuin varkain maalin edustalta tuikkaamaan vierasjoukkueen johtoon.

Tämän jälkeen lahtelaisille tuomittiin nopeasti kaksi perättäistä kaksiminuuttista ja HPK pääsi treenaamaan ylivoimaansa. Ylivoimaosumat näyttivät jo antavan odottaa itseään runkosarjaan, kunnes pirteästi esiintynyt Eetu Liukas pääsi ohjaamaan tasoitusosuman maalin edustalta Jere Jokisen ja Aleksi Mustosen syötöistä. Osuma meni oikeaan osoitteeseen, sen verran ansiokkaasti Liukas raastoi läpi ottelun ja jakeli tukevia taklauksiaan liukuhihnalta.

Pelicans kaivoi voiton

Kolmannesta erästä muotoutui tasaisen kamppailuerä, jossa Kerho jatkoi fyysistä paineistustaan. Kiekollinen anti molemmissa päissä jäi kuitenkin laihaksi, eikä Daniel Lebedeffin saati Patrik Bartosakin tarvinnut maaleillaan venyä paraatipelastuksiin.

Erän ainokaisesta ja ottelun voittomaalista vastasi vierasjoukkueen Topias Vilén, joka hyvällä karvauksellaan sai kiekon mukaansa ja pääsi vielä viimeistelemään maalinedustalta. Erän loppuun Kerho pääsi vielä hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta Bartosakin räpylää lähemmäs tasoitusta ei kuitenkaan tällä kertaa päästy.

HPK aloittaa Liigakauden 2022-23 ensi viikon keskiviikkona HIFK:n vieraana. Kotiavaus puolestaan pelataan ensi viikon lauantaina ja vastaan asettuu Vaasan Sport. Vielä on siis viikko aikaa lunastaa kausikortti omaksesi. Nähdään hallilla kun kiekko tippuu, toimituksemme on silloin paikalla, ole sinäkin!

09.09.2022 21:28