Kerholle tahtovoitto pitkän kaavan kautta

HPK-JYP 3-2 JA. (2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Lauantaiseen liigakamppailluun HPK sai vieraakseen JYPin. Jyväskyläläisillä oli allaan seitsemän tappion putki, eivätkä joukkueen avainpelaajista nuoret Brad Lambert ja Joakim Kemell olleet  joukkueen mukana. Kerho puolestaan metsästi jo neljättä perättäistä voittoaan. Ottelussa nähtiin onnekkaitakin maaleja ja lopulta ratkaisu vasta aivan jatkoajan loppuhetkillä.

Ottelun lehdistötilaisuus videona artikkelin lopussa.

Kerho aloitti lauantai-illan kotiyleisön edessä maalinteon jo ottelun neljännellä peliminuutilla, kun Oliver Kiljunen antoi Henri Kanniselle makoisan lätyn  keskikaistalle. Kanninen pääsi nokikkain Markus Ruusun kanssa ja laittoi kiekon varmasti takayläkulmaan.

Erän puolivälissä vierasjoukke kävi lähellä tasoitusta, kun JYP pääsi pitkään pyöritykseen Kerhon päädyssä. Useammasta tekopaikasta huolimatta puolustus ja Eetu Laurikainen kuitenkin kestivät tiukassa paikassa.

Heti seuraavassa vaihdossa Artturi Toivola kaivoi hyökkäyspään aloitusvoiton ja näin saatiin pyöritys käyntiin vieraspäädyssä. Toivola pelasi loistavasti kiekon Joel Janatuiselle maalin edustalle, eikä Janatuinen tästä erehtynyt vaan kiekko napakalla ranteella jo toistamiseen JYPin nuottaan ja taululle tästä lukemat 2-0.

Ajassa 14:05  Arto Laatikaiselle tuomittiin keveähkö kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta ja JYP sai näin paikan tulla peliin mukaan. Kiekko pomppi jo Laurikaisen takana, mutta tämänkin tilanteen puolustus sai siivottua. Alivoiman aikana myös Kerholle siunaantui loistava paikka, kun Antti Pihlström pelattiin läpajoon. Laukaus painui kuitenkin tällä kertaa ohi maalin.

Aivan ensimmäisen erän lopussa Matt Marcinew ja Andrew O’Brien laittoivat lämpöä lauantaisaunaan pienen iskujenvaihdon muodossa. Tähän tuomarit kuitenkin nopeasti puuttuivat ja molemmille seurasi viilentävä kaksiminuuttinen. Kun JYP joutui heti perän rikkomaan tarjoutui Kerholle vielä mahdollisuus kasvattaa johtoaan 4-3 ylivoimalla. Tauolle lähtiessä lukemat olivat kuitenkin edelleen 2-0.

JYP punnertaa tasoihin

Heti toisen erän alussa JYP pääsi pienellä onnenkantamoisella mukaan peliin. Ville Ottavaisen laukaus viivasta pomppasi matkalla maalille eikä Eetu Laurikainen ehtinyt tilanteessa reagoida vaan kiekko Kerhon maaliin. Näin Pohjantähti-areenalle saapunut äänekäs jyväskyläläiskannattajien joukko sai kerhovoittoisen avauserän jälkeen aihetta riemuun.

Kerholla oli oma etsikkoaikansa karata uudelleen kahden maalin johtoon, kun vieraiden Eetu Peltola ja Jerry Turkulainen ottivat perätysten kaksiminuuttiset. Kerhon ylivoiman tehottomuus kuitenkin jatkui ja vieraiden maali varjeltui lisäosumilta. Tasakentällisin kilauteltiin vielä yläputkeakin, mutta tämän lähemmäs Kerho ei toisessa erässä maalia päässyt.

JYP tasoitti ottelun pukukoppimaalilla, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä vain 15 sekuntia. Lähes toisinnossa ensimmäisestä osumasta Braden Christofferin laukaus muutti matkalla suuntaa Ossi Ikosesta ja näin kiekko toistamiseen hieman onnekkaastikin Laurikaisen taakse.

Kerho voittoon tahtomaalilla

Kolmanteen erään joukkueet tulivat molemmat hyvällä latauksella ja tämä olikin ottelun tasaisin. Molemmat joukkueet rakentelivat nopeita hyökkäyksiä, mutta Petteri Nurmen ylärimaan napsahtanutta laukausta lukuunottamatta maaliin kiekkoa ei varsinaisella peliajalla saatu. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan lopulta 2-2 tilanteessa jatkoajalta.

Jatkoaikaa pelattii tasaisissa merkeissä viime hetkille saakka. Viime hetkillä Kerhon kentällinen Janatuinen-Tikka-Pelli pyöritti peliä pitkän pätkän JYPin alueella. Lopulta maalille toimitetun kiekon runnoi väkisin verkkoon vain 20 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä Tommi Tikka.

Vielä hetken Pohjantähti Areenan yleisö joutui odottamaan tilannehuoneen vahvistusta maalille. Tuomio oli lopulta kuitenkin selkeä, ja näin Kerholle neljäs perättäinen voitto ja sarjataulukkoon tärkeä lisäpiste.

Liiga jää lauantain kierroksen jälkeen maajoukkuetauolle ja HPK palaa tositoimiin seuraavan kerran vasta 19.11. Tuolloin jatketaan kotona, kun vieraaksi saapuu Vaasan Sport.