Kerholle rankkarivoitto kiimaisen nousun jälkeen

TPS – HPK 2-3 VL (0-0,1-0,1-2,0-0,0-1)

Kerho lähti hakemaan Turusta jatkoa pitkälle voittoputkelleen, joka venyikin huikeiden vaiheiden jälkeen jo kuuden ottelun mittaiseksi. Tällä kertaa Kerhon nousun kapelimestarina toimi Jr. Sensei Joni Tuulola.

HPK tuli ottelun alkuun hyvin ja hallitsi HK-Areenan isoa kaukaloa suvereenisti ekan erän ajan. Teemu Lassila oli kuitenkin todella kovassa vireessä kotijoukkueen maalilla, eikä Kerho saanut kiekkoa millään “Jäämiehen” selän taakse.

Kerhon tolppien välissä torjunut Joni Myllykoski joutui torjuntatöihin vasta ensimmäistä kertaa vasta erän puolivälissä, kun TPS sai ottelun ensimmäisen ylivoiman. Kerhon alivoima kuitenkin kesti TPS:n ylivoiman painostuksen ja ekalle kerhosävytteisen erän päätteeksi tauolle siirryttiin numeroissa 0-0.

Kerho hallitsee, TPS rankaisee tehokkaasti

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen erä. Kerho oli jälleen todella hereillä ja TPS pyöri lähinnä jaloissa. Lassila jatkoi kuitenkin loistavia otteitaan maalissa ja piti kotijoukkuetta pystyssä.

Toisen erän puolivälissä päästiin vidhoin maalien makuun, kun TPS teki kuitenkin ottelun avausmaalin. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Ryan Lasch löysi upealla syötöllään Kerhon hyökkäysviisikon takaa Steven Seigon, jonka laukaus painui Myllykosken vartioiman maalin etuylälompakkoon. Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi Tepsulille, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemasta.

Venyy ja paukkuu, KERHO EI TAIVU

Kolmannen erän resepti oli selvä: Kerhon piti tehdä vähintään yksi maali, jotta huima pisteputki jatkuisi. Haaveet pisteistä kuitenkin näyttivät romuttuvan lopullisesti ajassa 51:22, kun Lasch vei TPS:n jo kahden maalin johtoon 2 vs. 1 hyökkäyksen päätteeksi. Syötön maaliin tarjosi 0+2 tehot kerännyt Lauri Tukonen.

Pallokerho kuitenkin näytti jälleen kerran joukkueen raudanlujan luonteen, sillä edes alivoimainen Kerho ei taipunut viimeisellä viidellä minuutilla. Ensin Joni Tuulola teki upean hyökkäyksen päätteeksi alivoimalla tilanteeksi 2-1 ja Tuulolan upean illan kruunasi 2-2 tasoitus, joka tuli vain 55 sekuntia ennen ottelun loppua.

Paniikissa pyörinyt TPS-puolustus oli Lassilan johdolla täysin voimaton, kun kiekko kimpoili maalin edestä Tuulolan varusteiden kautta tasoihin. Näin edettiin jatkoajalle. Jatkoaika pelattiin läpi tutusti hurlum-hei tyylillä, mutta vaarallisia paikkoja ei kummallekkaan joukkueelle siunaantunut. HPK oli jatkoajallakin hallitseva joukkue, mutta 2 pistettä jäi vielä odottamaan voittolaukauskilpailua.

Myllykoski – Lassila: 2-1

Voittolaukauskilpailun aloitti HPK:n Jesse Saarinen, joka upotti laukauksensa Lassilan kilpipuolelta rysään. Saarisen maaliin vastauksen antoi Lasch, joka laukoi tilanteen tasoihin. Seuraavana vuoroon tullut Somervuori toisti Saarisen tempun lähes identtisellä laukauksella. Somervuoren onnistumisen jälkeen Myllykoski nollasi Radek Smolenakin, joten kahden parin jälkeen HPK johti yhdellä maalilla.

Tämän jälkeen Kerhosta ampumaan asettui Zach Hamill, joka veivasi kiekon tolppaan upean harhautuksen jälkeen. Ottelun ratkaisu siirtyi siis kotijoukkueen viimeisen Tadas Kumeliauskasin varaan. Kumeliauskas yritti höpöttää Myllykoskea mutta liettualaisen harhautus jäi vajaaksi ja Myllykoskella oli helppo työ torjua yritys.

Myllykosken viimeisen torjunnan ansiosta HPK:n voittoputki kasvoi kuuteen otteluun ja samalla TPS:n seitsemän voitetun kotiottelun putki päättyi. HPK:n mahtavaa syysvirettä on mahdollisuus päästä ihastelemaan heti huomenna lauantaina Ritari-Areenalla, kun hämeenlinnalaisten vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Eiköhän laiteta kauden yleisöennätys uusiksi ja kannusteta kotijoukkue seitsemänteen perättäiseen voittoon!!