Kerholle piste kotiinviemisiksi Oulusta

Kärpät-HPK 4-3 ja. (1-2, 2-0, 0-1, 1-0)

Keskiviikon liigakierroksen ainoassa ottelussa HPK matkasi Ouluun Kärppien vieraaksi. Molempien joukkueiden kokoonpano oli melkoisen repaleinen Karjalaturnauksen sekä loukkaantumisten vuoksi. Tästä huolimatta Raksilassa nähtiin varsin viihdyttävä ottelu, josta vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut.

Erikoistilanteet olivat tänään avainasemassa kentän molemmissa päissä ja erikoistilannemaaleja nähtiin runsaasti. Voiton avaimet olivat ottelun loppuhetkiin saakka Kerhon käsissä, mutta lopulta kotimatkalle jouduttiin lähtemään tappio niskassa.

Tehokas minuutti toi johtoaseman

Kärpät pääsi harmittavasti ottelussa kuskin paikalle HPK:n pelatessa ensimmäistä ylivoimaansa. Maaliin johtaneessa tilanteessa Juuso Ikoselta karkasi epäonnisesti kiekko hyökkäykseen lähdettäessä, mistä Cody Kunyk pääsi läpiajoon ja rokotti näin entistä seuraansa.

Isäntäjoukkueen komennossa alkanut ottelu eteni jo ensimmäisen erän viimeisiä minuutteja, kun Kerho laittoi tuulemaan hyökkäyspäässä. Ensin Tommi Tikka pelasi hienon vaihdon hyökkäyspäässä ja pääsi toimittamaan kiekon maalille. Paluukiekossa oli ahnaana Henri Kanninen, joka pääsi nostamaan pelivälineen verkkoon paraatipaikalta. Maali oli Kanniselle makeasti kauden toinen. Tikalle ansaittu syöttöpiste kokonaisuudessaan hyvästä ottelustaan.

Hirmuisen paluun liigajäille tehnyt Kristian Vesalainen vei Kerhon johtoon vain 38 sekuntia myöhemmin. Tälläkin kertaa maali syntyi upealla rannelaukauksella, johon maskin takaa Justus Annusella ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä. Näin tehokkaan minuutin ansiosta erätauolle lähdettiin Kerhon johdossa lukemin 1-2.

Maaleja tasaiseen tahtiin

Toisesta erästä tuli kerholaisittain vaikea ja rikkonainen. Omaa peliä ei saatu kunnolla pyörimään käytännössä katsoen kertaakaan. Erä jouduttiin aloittaamaan alivoimalla Mikko Lahtelan istuessa kaksiminuuttista ja tämän paikan Kärpät myös käytti. Ludwig Byström pääsi ampumaan pelin tasoihin kellon pysähtyessä aikaan 21:13.

Erän puolivälin tienoilla Cody Kunyk alusti isäntien johtomaalin, kun toimitus Emil Larmin takapatjaan kimposi onnekkaasti Miihkali Tepon luistimen kautta kolmannen kerran Kerhon maaliin. Vielä erän loppuhetkillä isännät pyörittivät HPK:n nelosketjua vastaan pitkän pätkän Kerhon alueella, mutta kovalla kamppailulla ja purkukiekoilla lisätakaiskuilta vältyittiin.

Hetkeä myöhemmin HPK pääsi hakemaan tasoitusta illan toisella ylivoimalla. Tässä vaiheessa Matti Tiilikainen heittikin kentälle röyhkeästi viisi hyökkääjää, mikä ei ainakaan tällä kertaa tuottanut tulosta vaan tämä ylivoima haki pääasiassa vielä muotoaan ja vauhtia omalta kenttäpuoliskolta.

Voitto lipesi näpeistä

Ottelun kolmas erä tarjosi ottelun vauhdikkainta kiekkoa, kun molemmissa päissä nähtiin näyttäviä hyökkäyskuvioita ja paraatipelastuksia Emil Larmilta sekä Justus Annuselta. HPK kampesi ottelussa tasoihin kun erä oli vanhennut puoliväliinsä saakka. Viiden hyökkääjän ylivoima oli erän aikana hionut askelmerkit kuntoon ja tulosta tuli. Maalintekijänä kunnostautui Valtteri Puustinen ja syöttöpisteet Petri Kontiolalle sekä Kristian Vesalaiselle.

Emil Larmi huhki tänään täyden iltapuhteen ja antoi taas joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Aivan ottelun lopussa HPK:lle tarjoutui huippupaikka ryöstää kolme pistettä mukaansa, kun Jesse Puljujärvi kuumeni toistamiseen ottelussa jäähyn arvoisesti. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan löytänyt tietään vaan ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Neljällä kolmea vastaankaan ei tulosta tullut kerholaisittan, mutta tämän jälkeen avautui isännille ylivoimamahdollisuus jatkoajalla. Lopulta Puljujärven epäonnistuneesta laukauksesta kaaliperhonen putosi verkkoon  ja näin kaksi pistettä jäivät tällä kertaa Ouluun.

Maajoukkuetauon johdosta vuorossa on taas pitkä tauko, joten peliä ehditään taas hioa valmiimmaksi.  Tauon jälkeen Kerho pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon perjantaina kun vastaan asettuu Porin Ässät.