Kerholle kolmas voitto putkeen – Karjalaiselle upea nollapeli

HPK-Ilves 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Hämeenlinnassa kohtasivat takaisin voittoputkeen kiinni päässyt HPK sekä viime aikoina tappiollisesti esiintynyt Tampereen Ilves. Ottelusta muodostui vähämaalinen taisto pisteistä, jonka lopulta vei nimiinsä HPK numeroin 2-0. Antti Karjalainen pelasi upean nollapelin.

Ottelun kulku

Kerho aloitti viikon ensimmäisen ottelun terävästi ja oli selvästi niskan päällä alusta saakka. Hyvän startin myötä Kerho oli saada aikaisen palkinnon, kun Otto Paajanen ohjasi aloitusvoiton jälkeen ilmasta Joonas Lehtivuoren laukauksen verkon perukoille. Maali kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen korkean mailan takia.

HPK jatkoi vahvaa otettaan myös hylätyn maalin jälkeen eikä Ilves saanut omaa peliään käyntiin ollenkaan. Ilveksen ensimmäinen etsikkoaika syntyi ajassa 15:56, kun Juho Keränen joutui todella kyseenalaisesti jäähypenkille. Keränen taklasi puhtaan näköisesti Ilveksen kultakypärää Aleksi Mustosta, mutta tilanteesta puhallettiin kuitenkin Keräselle jäähy laitataklauksesta.

Ilveksen ylivoimapeli oli kuitenkin todella ponnetonta ja lähimpänä maalintekoa olikin Kerhon Oskarin Manninen, jonka laukaus meni hiuksen hienosti ohi Ilves-maalin. Kerho oli vielä erän loppuhetkillä lähellä maalintekoa, kun Niko Kapanen pelasi pyörityksen päätteeksi Keräselle maalipaikan, mutta tällä kertaa tolppa pelasti Ilveksen. Avauserän jälkeen tilanne oli 0-0.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja myös Ilves tuli selvästi paremmin erän alkuun. Kerho pääsi toisen erän ensimmäisen kympin aikana yrittämään peräti kolme kertaa ylivoimalla avausmaalin tekemistä, mutta Henrik Forsbergin tolppalaukausta lähemmäksi ei Kerho maalintekoa päässyt.

HPK pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Teemu Aallolle jäi vielä 45 sekuntia jäähyä jäljelle toisesta erästä. Erän alun ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta vain muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen HPK siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Niko Kapasen maalille laukoman kiekon ohjasi tällä kertaa lailliselta korkeudelta Ilveksen maaliin Philippe Cornet.

Kerho pääsi hetki avausmaalin jälkeen ylivoimalle, kun tuomaristo antoi Fair Play -hengessä Tapio Laaksolle jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä, koska Laakso jarrutti lumet maalivahti Karjalaisen naamalle. Kerhon ylivoima oli tilanteessa vähintäänkin yhtä Fair Play -henkistä, sillä kiekkoa ei saatu edes kunnolla hyökkäysalueelle.

Ilves pääsi yrittämään tasoitusta ajassa 46:22, kun Mathias Porselandin karmaisevan harhasyötön päätteeksi Oula Palve joutui rikkomaan Ilves-hyökkääjää jäähyn arvoisesti. Maalia ei Ilves ylivoimalla saanut luotua, mutta hyvän jatkopaineen seurauksena vieraille tuomittiin toinen perättäinen ylivoimapeli. Karjalainen ja Kerhon alivoima kuitenkin taistelivat uhrautuvasti myös Ilveksen toisen ylivoimapelin.

Ilves sai otetta ottelusta ylivoimien ansiosta ja vyörytti jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä kohti hämeenlinnalaisten maalia. Vierailijoista edukseen esiintyi varsinkin Jerry D’Amigo, joka oli alati vaarallinen kolmannessa erässä. HPK:n maalilla Karjalainen oli kuitenkin tänään hyvässä vedossa.

Ilves otti aikalisän ja maalivahti Antti Lehtosen pois maalilta, kun noin kaksi minuuttia oli ottelun varsinaista peliaikaa jäljellä. Ilveksen uhkapeli ei tällä kertaa tuottanut tulosta, sillä Niko Kapanen naulasi tyhjään Ilves-rysään 2-0-maalin vain noin 20 sekuntia Ilveksen aikalisästä. Näin Kerhon voittoputki venyi jo kolmeen otteluun. Karjalainen pelasi upeasti nollapelin.

Seuraava HPK:n ottelu pelataan torstaina, kun JYP isännöi Kerhoa jyväskyläläisen rumpuryhmän johdolla. Seuraava HPK:n kotiottelu pelataan vasta ensi viikolla. #illallahallille

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho!

Otto Paajasen ohjaama “maali” ensimmäisessä erässä näytti yleisöön aivan pomminvarmalta maalilta. Myös jumbotronin näyttämä hidastuskuva näytti, että Paajasen maila oli tilanteessa lain sallimissa rajoissa. Tällä kertaa kuitenkin asiantunteva yleisö oli pihalla kuin legendaarinen lintulauta.