Kerholle kaksi pistettä – Kärpät nurin pilkuilla

Kärpät-HPK 3-4 vl. (1-2, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Kerho lähti metsästämään neljättä peräkkäistä voittoa Oulusta, sarjakärki Kärppien kotiluolasta. Ottelu oli kaksijakoinen, kun Kerho vei alkua mutta Kärpät kampesi pelin edetessä mukaan voittotaistoon. Ratkaisu nähtiin lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Joonas Lehtivuori ujutti Kerholle 3-4 voiton.

Pallokerho tuli otteluun kuin tuulispää, eikä turhia sarjakärkeä kumarrellut vaan piti vahvaa tempoa yllä. Vierailijat pääsivät yrittämään heti erän alkuun ylivoimalla, mutta vielä ei verkko heilunut.

Suoraviivaisesti kohti maalia rynninyt HPK iski kuitenkin ottelun avausmaalin. Mukana oli jonkun verran tuuriakin, kun Janne Lahti tavoitteli Teemu Turusta maalin edustalla ja kiekko pomppasi Kärppä-puolustaja Mikko Niemelästä maalin perukoille pelikellon näyttäessä 5:47.

Alati vaarallinen Kärpät onnistui myös luomaan kohtalaisia maalipaikkoja, mutta tuhannen taalan paikoilta Kerho-puolustus onnistui kärppälauman pitämään poissa. Emil Larmi oli myös jälleen mies paikallaan ja sai myös apuja uhrautuvaisesti pelanneelta puolustukselta. Ottelun tempo pysyi korkeana, eikä pelikatkoja juurikaan viljelty.

Kerhon hyvät otteet saivat jatkoa, kun ensin Severi Sillanpää oli unohtunut yksin Kärppä-maalille, mutta Rynnäs veti pidemmän korren. Jatkotilanteesta Jaakko Kuusisto tarjoili kulmasta namupassin laukaisusektoriin karanneelle Markus Niemeläiselä, joka täräytti sydämensä kyllyydestä uransa ensimmäisen Liiga-osuman ajassa 13:31.

Erä eteni HPK:n heilutellessa tahtipuikkoa, mutta isäntäjoukkue Kärpät osoitti vaarallisuutensa aivan erän viime hetkillä. Vain puolisen sekuntia ennen erän loppua Charles Bertrand tuo Kärpät mukaan peliin Mikael Ruohomaan nappisyötöstä. Ensimmäinen erä paketoitiin Kerhon 1-2 johtoasemassa.

Toiseen erään ottelu tasoittui ja Kärpät pääsi koppimaalin myötä paremmin peliin mukaan. Erä oli vanhentunut vain reilun pari minuuttia, kun ”oma koira” puri Pallokerhoa. Rasmus Kuparin lähettämän laukauksen Emil Larmi onnistui torjumaan, mutta Juha Koivisto oli kärppänä paikalla siivoamassa kiekon verkon perukoille.

Kärpät löysi isomman vaihteen peliinsä ja ottikin jossain määrin ottelun haltuunsa. Kerho kuitenkin puolusti tiiviisti ja Emil Larmi venytteli myös muutaman makoisan torjunnan. Erän puolivälin tienoilla HPK pääsi jälleen hakemaan johto-osumaa ylivoimalla, mutta tälläkään kertaa ei osumia nähty.

Ja kuten niin usein aimminkin, kun et itse tee, vastustaja kyllä tekee. Toista erää oli jäljellä vain reilut kaksi minuuttia, kun Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen näki haukansilmällä Emil Larmilta pudonneen kiekon ja syöksyi viivasta työntämään kiekon maaliin. Toinen erä menikin Kärppien nimiin ja kolmanteen lähdettiin tilanteesta 3-2.

Kerhon kiri alkoi kolmannessa erässä nihkeästi, kun Mikko Lehtonen komennettiin jäähypenkille ja Kärppien väkevä ylivoima pääsi hakemaan lisäosumaa. Hyvistä paikoista huolimatta Kerhon maali pysyi puhtaana ja seuraavasta osumasta vastasikin vierasjoukkue.

Ylimääräisenä hyökkääjänä otteluun lähtenyt Harri Kainulainen kiitti luottamuksesta ja tykitti hirmuisella lämärillä kauden avausmaalinsa. Rynnäs ei ehtinyt kissaa sanoa, kun verkko heilahti ja tasoitusosuma oli tosiasia ajassa 45:13.

Kärpät ei tasoituksesta lannistunut vaan painoi peliä HPK:n päätyyn. Emil Larmi oli kuitenkin erän hahmo ja otti kolmanteen erään 14 torjuntaa, kun toisessa päässä Jussi Rynnäs pääsi viidellä torjunnalla. Viihdyttävä ja vauhdikas ottelu eteni lopulta jatkoajalle lukemissa 3-3.

Kuten jatkoajalla yleensäkin, myös tänään 3 vs 3 jatkoajalla mentiin hirmuisella sykkeellä päästä päähän. Maalipaikkoja siunaantui liukuhihnalta, mm. Teemu Turunen pääsi kieputtamaan maalinedustalla ja Charles Bertand esitteli taituruuttaan puolittaisesta läpiajosta. Maalit pysyivät kuitenkin puhtaana ja ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauksissa Rynnäs torjui Teemu Turusen ja Kristian Vesalaisen yritykset, mutta joutui nöyrtymään Joonas Lehtivuoren edessä. Lehtivuori ujutti ”hallitusti” kiekon Rynnäksen längistä sisään ja kun Larmi torjui Mikael Ruohomaan tasoittavan yrityksen kaksi pistettä lähti ilahduttavasti Hämeenlinnaan.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi:

Kerho jahtaa viidettä peräkkäistä voittoa tiistaina 16.1. klo 18:30, kun Mikkelin Jukurit saapuu Hämeenlinnan urheilupyhättöön. Kaikki karjumaan Kerholle lisää pisteitä!