Kerholle kaksi pistettä Hakametsästä, tauolle 10 ottelun pisteputkessa!

Tappara – HPK 2-3 VL (1-2,1-0,0-0,0-0,0-1)

HPK pelasi viimeisen ottelunsa ennen maaottelutaukoa legendaarisesti Hakametsän “pelihelvetissä”,  jossa vastaan asettui hurjassa lennossa viilettänyt kotijoukkue Tappara. Ottelusta muodostui varsin viihdyttävä ja jännittävä taisto, jossa HPK oli parempi voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2-3.

Kerho tuli otteluun totutun kovaa ja hyvällä jalalla. Hyvä alku myös palkittiin aikaisella avausmaalilla, kun ajassa 02:14 Saku Salminen laukoi ruuhkan takaa Kerhon 0-1 johtoon. Maaliin syöttöpisteet merkkautti Juha Koivisto ja Otto Paajanen.

Tappara pääsi shokkialun jälkeen peliin paremmin mukaan ja sai painostuksen jälkeen ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Craig Schiran maila sotkeutui Jan-Mikael Järvisen jalkoihin jäähyn arvoisesti. Koko sarjan heikointa ylivoimaa tällä kaudella pelannut Tappara sai ylivoiman rullaamaan välittömästi ja ainoastaan hetken pelaamisen jälkeen Pekka Jormakka tälläsi pelin tasoihin hienon sommitelman päätteeksi.

Tappara jatkoi maalin jälkeen hyvällä jalalla ja Kerho oli vaikeuksissa varsinkin omassa päässä. Kauhun hetkiä nähtiin myös erän puolivälissä, kun Juuse Saros muistutti HPK-faneja Joni Puurulan ajoilta. Saros lähti sohlaamaan kiekon kanssa maalin taakse ja aiheutti sekoilullaan vaarallisen maalipaikan kotijoukkueelle. HPK:n onneksi viime kauden komeettamaalivahti ehti kuitenkin takaisin torjuntatöihin kreivin aikaan ja peli pysyi tasatilanteessa.

HPK siirtyi uudelleen johtoon muutaman minuutin jälkeen tasoituksesta. Maalin edessä paininut voimahyökkääjämme Ville Järveläinen ohjasi hieman onnekkaasti sisäsyrjällä Kerhon 1-2 johtomaalin. Syöttöpisteen osumaan sai maalille keskityksen heittänyt Jyri Niemi.

Enempää ei maaleja erässä nähty ja tauolle siirryttiin numeroissa 1-2.

Tapparan ykkösketju vs. HPK

Toinen erä alkoi hämeenlinnalaisittain karmeasti, kun Juha Koivisto koukkasi itsensä jäähylle ajassa 23:09. Koiviston jäähyn aikana Tappara paransi kauden heikkoa ylivoimasaldoaan, kun kirvesrinnat tekivät jo ottelun toisella yv-maalinsa. Tällä kertaa kotijoukkueen ykkösketjusta Kristian Kuusela viimeisteli pelin reboundista tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeisessä vaihdossa oli Kerho siirtyä jälleen johtoon, kun puolustajien pisterpörssin kärkinimenä viilettävä Schira pääsi nokikkain Juha Metsolan kanssa. Metsola veti kuitenkin tällä kertaa pidemmän korren ja ottelu jatkui tasatilanteessa.

Erä jatkui Tapparan komennossa ja varsinkin ykkösketju Kuusela-Järvinen-Palola oli loistavalla pelipäällä. Luunkova trio hankki Kerholle jo ottelun kolmannen jäähyn erän puolivälissä, mutta tällä kertaa Kerhon alivoima kesti kirvesrintojen pyristelyt. HPK pääsi myös koittamaan kertaalleen ylivoimansa tehokkuutta erän aikana, mutta tällä kertaa pakkopeli oli ruosteessa.

Tolpat kilisee, taas mennään jatkoille

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Peli jatkui täysin samoissa merkeissä, kuten tähänkin asti: Molempien joukkueiden ykkösketjut pitivät pilkkanaan vastustajan viisikkoa ja muiden ketjujen pelissä ottelu aaltoili päästä päähän tasaisena.

Tappara pääsi ottelussa jo neljättä kertaa ylivoimalle ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Aleksi Laakso heitti purkukiekon suoraan katsomoon. Kerho kuitenkin selvitti Saroksen johdolla kotijoukkueen rynnistykset.

Erä jatkui vauhdikkaana ja varsinkin molempien joukkueiden ykkösketjut jatkoivat hyviä otteitaan. Lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin Kerhon uusittu kolmosketju ja pirteästi pelannut Heikki Liedes, jonka terävä laukaus kilahti tolppaan. Hetki tämän jälkeen myös Joonas Vihkolla oli maalin edessä loistava tilaisuus viedä Kerho johtoon, mutta Metsola jatkoi hyviä torjuntoja maalillaan.

Kolmannessa erässä ei ratkaisua nähty, joten ottelussa edettiin jälleen kerran jatkoajalle.

Saros nollaa Tapparan, Saarinen ratkaisee jälleen

Jatkoaika käynnistyi kovalla tempolla ja päästä päähän painettiin tukka putkella. Lähimpänä ratkaisumaalia oli ensimmäisenä Vihko, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon Jarkko Malisen kiekonmenetyksen seurauksena. Metsola kuitenkin selvitti Vihkon laukauksen.

Tappara oli myös 20 sekuntia ennen jatkoajan loppua lähellä ratkaisua, kun Olli Palola heitti melkoisen jalkakynän Laaksolle ja pääsi nokikkain Saroksen kanssa, joka kuitenkin torjui hienosti Palolan yrityksen. Tilanteen seurauksena Laakso joutui jäähylle ja Tappara pääsi pelaamaan viimeiset 20 sekuntia ylivoimaa. Kerhon alivoima kuitenkin taisteli hienosti, joten ottelu eteni voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailun aloitti kotijoukkue Tappara ja  Jukka Peltola. Peltolan harhautus oli aneeminen ja Saros kuittasi ensimmäisen päänahan suhteellisen helposti. Kerhon ensimmäinen laukoja Zach Hamill epäonnistui myös yrityksessään, joten ensimmäisen parin jälkeen mentiin tasalukemissa.

Tapparan toisena laukojana oli hyvin pelannut Jormakka, jonka harhautuksen Saros hoiti myös upeasti. Kerhon toisena vetäjänä oli kultakuuppainen Jesse Saarinen, joka naulasi kiekon jäätävästi Metsolan kilpikäden puolelta maaliin. Kun Tapparan viimeinen laukoja Palola epäonnistui ylimielisessä yrityksessään, vei HPK tärkeät 2 pistettä ja palasin kahden tappion jälkeen voittokantaan.

Kerho lähtee tämän voiton myötä maaottelutauolle upeassa 10 ottelun pisteputkessa ja sarjataulukon sijalta viisi.