Kerholle elintärkeä voitto upean nousun jälkeen!

HPK-Ilves 3-2 ja. (0-0,0-1,2-1,0-0,1-0)

Molemmat joukkueet lähtivät illan otteluun orastavassa kahden ottelun tappioputkessa. Kerho nousi ottelussa upeasti o-2-tappioasemasta 3-2-jatkoaikavoittoon. Jere Myllyniemi pelasi kauden parhaan pelinsä.

Rikkonainen alku

Ottelu lähti käyntiin todella rikkonaisesti. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään jo ensimmäisen viiden minuutin aikana ylivoimansa tehokkuuttta, mutta kummankin joukkueen ylivoimapeli ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Ylivoimien jälkeen Kerho hienoisesti hallitsi peliä, mutta ei päässyt vaarallisiin tekopaikkoihin.

Ilves pääsi sekavan ensimmäisen erän aikana vielä toistamiseen ylivoimalle, kun Petteri Nikkilä taklasi itsensä jäähyaitioon. Kerhon alivoima kuitenkin Jere Myllyniemen johdolla selvitti Ilveksen illan toisen erikoistilanteen hienosti. Rikkonaisen ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 0-0.

20151015, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Jäähyjä & Coast to Coastia

Toinen erä alkoi Ilves-painotteisesti eikä Kerho saanut hyökkäyspeliään käyntiin alkuunkaan. Ajassa 24:03 Ilves sai ottelun kolmannen ylivoiman, ja tällä kertaa kolmas kerta toden sanoi. Markku Flinck voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0, jonka jälkeen puolustaja Blake Kesselin toimittama kiekko painui Kerho-maalin alakulmaan. Laukaus vaihtoi matkalla ikävästi suuntaa Juhani Jasun varusteista, joten Myllyniemeä ei tästä osumasta voi syyttää.

Ilveksen johtomaalin jälkeen peli aukesi selvästi ja maalipaikkoja alkoi syntymään liukuhihnalta. Kerhon paras paikka syntyi, kun Santeri Vuoti pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin Joona Karevaaran laukauksesta tullutta reboundia. Vuodin laukaus kuitenkin lipui hieman ohi Hannu Toivosen vartioiman maalin.

Erä jatkui edelleen melkoisena Coast-to-Coast -lätkänä ja päästä päähän mentiin apinanraivolla. Hyviä maalipaikkoja siunaantui vuorotahtiin, mutta molemmat maalivahdit torjuivat hyökkääjien lähentelyt vakuuttavasti. Kerho pääsi ottelussa toista kertaa ylivoimalle ajassa 33:01, kun Tommi Välimaa jyräsi “liukastuessaan” Jere Myllyniemen jään pintaan.

Kerho-fanien harmiksi kotijoukkueen ylivoimapeli oli jälleen tehotonta eikä pakkopeli lähtenyt kunnolla pyörimään. Erän lopussa Kerho oli todella lähellä tasoitusta, kun Sakari Manninen pääsi yrittämään lähietäisyydeltä hyvin torjuneen Hannu Toivosen yllättämistä. Tällä kertaa Mannisen napakka rystylaukaus osui kuitenkin ylärimaan, ja Kai Hyttisen legendaarinen maalilaulu sai vielä odottaa itseään.

Auvinen nosti Kerhon takaisin peliin

Kolmas erä aloitettiin Ilveksen ottelun neljännellä ylivoimapelillä Vojtech Polakin istuessa jäähypenkillä. Ylivoimalla ei vierasjoukkue onnistunut rakentamaan maalipaikkoja, mutta lähes välittömästi ylivoiman jälkeen soi toistamiseen Myllyniemen selän takana. Jäähyllä istunut Polak antoi puolihuolimattoman syötön alaspäin Martti Järventielle, joka menetti kiekon hyvin tilanteen lukeneelle Matias Soinnulle. Soinnun ensimmäisen laukauksen Myllyniemi torjui, mutta paluukiekon latasi perille Eero Savilahti.

20151015, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N JUHANI JASU (16) TEKI 2-2 TASOITUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Erän puolivälissä nähtiin ottelun hienoin maali, kun ensimmäistä vaihtoa pelaamaan tullut Henri “Brooks Orbik” Auvinen viimeisteli hienon hyökkäyksen päätteeksi Kerhon kavennusmaalin. Syöttöpisteet Auvisen kauden avausmaaliin nappasivat Eetu-Ville Arkiomaa sekä maalivahti Myllyniemi.

Kerho sai maalin jälkeen selvästi lisävirtaa, ja oranssi rykmentti painoi Ilves-päätyyn hullunkiilto silmissä. Noin neljä minuuttia ennen erän loppua Kerho oli lähellä tasoitusta, kun Joonas Lehtivuoren viivalaukaus kilahti jo toista kertaa Hannu Toivosen vartioiman maalin ylärimaan.

Kerho lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ajassa 57:54. Heti alkajaisiksi Joonas Riekkinen joutui kampituksesta jäähylle, joten HPK pääsi pelaamaan 6-4-ylivoimaa. Kauaa ei nokka ehtinyt tuhista, kun kiekko tärähti VIHDOIN JA VIIMEIN Ilves-maaliin. Juhani Jasu taisteli Otto Paajasen aloituksen jälkitilanteesta kiekon komeasti itselleen ja huitoi sen väellä ja voimalla yläpeltiin. 2-2-tilanteessa edettiin jatkoajalle.

20151015, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N JUHANI JASU (16) TEKI 2-2 TASOIMUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Toivonen ja tolpat kestää – ei kuitenkaan loppuun asti!

3 vs 3 -tyylillä pelattu jatkoaika tarjosi jälleen viihdettä oikein olan takaa. Varsinkin Kerho sai luotua loistavia paikkoja, mutta Hannu Toivonen oli maalillaan edelleen loistavassa vireessä torjumalla mm. Vojtech Polakin läpiajon. Myös Lehtivuori pääsi nokikkain Toivosen kanssa, mutta jälleen kerran ylärima pelasti Ilves-veskarin.

Voittomaalikilpailussa ainoastaan Joonas Vihko sekä Joonas Lehtivuori onnistuivat, joten ratkaisua haettiin äkkikuolema-systeemillä. Kun Kerhon Sakari Manninen onnistui ja Ilveksen Joonas Vihko ei onnistunut – jäi todella tärkeät 2 pistettä Hämeenlinnaan. Kerhon maalilla Jere Myllyniemi pelasi varmasti kauden parhaan ottelunsa.

20151015, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  ILVEKSEN HANNU TOIVONEN (33). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta. Kerhon kausi jatkuu huomenna Oulussa, jossa vastaan asettuu kivikova Oulun Kärpät.