Kerholle ansaittu voitto HIFK:sta

HPK – HIFK 4-3 JA (1-1, 1-1, 1-1)

Kolme hylkäystä videotarkistusten jälkeen ja neljä tehtyä maalia toivat HPK:lle kaksi pistettä. Illan tappio oli HIFK:lle jo seitsemäs perättäinen ja se on samalla uusi ennätys seuran historiassa. HPK:n nettitoimitus lähettää virtuaaliset kakkukahvit Nordenskiöldin kadulle!

Ottelussa yhden maalin viimeistellyt Markus Nenonen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

– Välillä oli vauhtia, välillä oli rauhallisempaa. Vähän jäi sellaisen sekavan pelin kuva, molemmilla oli paikkansa. Lauantai-illan huumaa, mutta hyvin kääntyi lopulta meille lopulta jatkoajalla.

Hyvä, mutta tehoton alku

HPK oli koko avauserän erittäin vahva ja joukkue oli lähellä maalintekoa jo yhdeksän sekunnin pelaamisen jälkeen. Jesper Lindgren laittoi loistavan avauksen Teemu Turuselle, joka pääsi puolittain läpi, mutta sääntöjen rajamailla tapahtuneen häirinnän avustuksella ottelun avausmaalia ei vielä nähty.

Sama kaksikko oli asialla pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Turusta rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta yritys epäonnistui ja HIFK:n maalilla pelanneella Markus Ruusulla oli helppo työ torjua.

Avausmaali nähtiin lopulta ajassa 10:05, kun Jere Innala vei isännät johtoon ylivoimalla Philippe Cornetin tarjoilusta. Kauaa ei happy hour ehtinyt olemaan voimassa, sillä HIFK tasoitti ottelun heti perään ajassa 11:01. Ville Varakkaan liikkeelle lähettämä kaaliperhonen otti kimmokkeen jos toisenkin ennen kuin kiekko löysi tiensä Emil Larmin selän taakse.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueelta hylättiin yksi maali Ari-Pekka Selinin haaston jälkeen. Kiekko lipui Ruusun alta maaliin, mutta tilannehuone löysi tilanteesta maalivahdin häirintää, joten maalia ei hyväksytty.

Varkain johtoon

Toisen erän alussa hesalaisten Micke-Max Åsten sai kaksiminuuttisen estämisestä. Jäähyn aikana nähtiin maali, mutta kotijoukkueen kannattajien harmiksi sen teki HIFK. Teemu Eronen latasi b-pisteen kaarelta kiekon tarkasti maalin takayläkulmaan.

Erä alkoi hieman yskähdellen, mutta pikkuhiljaa oranssipaitojen koneet käynnistyivät ja tasoitus näki päivänvalon lopulta ajassa 36:25. Osuman viimeisteli Markus Nenonen, joka seurasi oman laukauksensa loppuun ja löi irtokiekon sisään.

Vahvasti kauden aloittaneen Nenosen sihti on toisinaan ollut hieman hukassa, mutta mies ei tästä ole huolissaan.

– Oma peli on ehkä ollu vähän sellaista, että ei oo parhaimpaan päässy. Kamppailupelaamista täytyy parantaa, niin sitä kautta pääsee sitten useammin ja vaarallisemmille maalipaikoille.

Voitto varsinaisella peliajalla?

Ajassa 43:40 Otto Paajanen ohjasi vahvalla pelipäällä olleen Nenosen laukauksen maaliin, tai ainakin melkein, mutta videotarkisuksen jälkeen kiekkoa ei kuitenkaan viety keskiympyrään. Kiekko ei lopulta ylittänyt maaliviivaa.

HPK ei tästä lannistanut vaan jatkoi paineistamista ja ajassa 47:52 Janne Lahti vei kotijoukkueen ottelussa toisen kerran johtoon. Tälläkään kertaa HIFK ei kauaa ihmetellyt tappioasemaa, vaan tasoitus nähtiin jo ajassa 49:29 Iikka Kangasniemen toimesta.

Vierailijat saivat maalista virtaa ja pääsivät kokeilemaan johto-osuman tekemistä ylivoimalla, mutta lukemat säilyivät tasatilanteessa.

Erän viimeisellä minuutilla maalilaulu soi Rinkelinmäellä jo seitsemännen kerran. HPK pelasi ylivoimalla, kun Robert Leino survui kiekon takatolpalta maaliin. Piinaavan videotarkistuksen jälkeen tämäkin kuitenkin hylättiin ja toistamiseen syynä oli maalivahdin häirintä.

Hetken varmalta näyttänyt varsinaisen peliajan voitto ja näin ollen haaveeksi ja siirryttiin jännittämään jatkoaikaa.

Jatkoja ei kauaa ehditty pelaamaan, kun erän ylivoimalla aloittanut HPK hyödynsi miesylivoimansa. Ilmiliekeissä oleva Teemu Turunen taituroi voittomaalin ajassa 60:36, syöttöpisteen itselleen merkkauttivat Jesper Lindgren sekä Niclas Lucenius, joka on kolmessa pelaamassa ottelussa saalistanut yhtä monta syöttöpistettä.

– Tänään onneksi aurinko paistoi ja voitettiin, niin tästä on hyvä jatkaa. Nenonen paketoi ottelun.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 23.11., jolloin vastaan asettuu SaiPa!