Kerholaisen kilpakiekon koti on HPK Liiga Oy – Naisten jääkiekkotoiminta liigaorganisaation alaisuuteen

HPK:n naisten jääkiekkotoiminta siirtyy alkavasta jääkiekkokaudesta eteenpäin HPK Liiga Oy:n alaisuuteen. HPK Liiga Oy vastaa myös HPK:n miesten Liiga-joukkueesta ja HPK U20 -joukkueesta. HPK Liiga Oy on investoinut laajalti juniorijääkiekkoon ja nyt uusin investointi- ja kehityskohde on naisten Liiga-joukkue ja tyttökiekon pelaajapolun pää.

Aikuisten kilpajääkiekko Hämeenlinnassa toimii jatkossa HPK Liiga Oy:n organisaation alaisuudessa. HPK Liiga Oy toimii Jääkiekon SM-liigassa pelaavan HPK:n Liiga-joukkueen sekä Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä U20 SM-sarjassa pelaavan HPK U20 -joukkueen taustaorganisaationa. HPK:n naisten liigajoukkue kuului viime kaudella HPK-Juniorijääkiekko ry:n joukkueryhmään. Jatkossa HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen toiminnasta ja kehityksestä vastaa HPK Liiga Oy.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että muutos on strateginen valinta HPK:ssa.

– Strategiassamme yhtenä tärkeimmistä asioista on olla hyvä yrityskansalainen ja näemme, että nyt tehty päätös kuvaa hyvin HPK Liiga Oy:n tahtotilaa toimia aktiivisena kantahämäläisen huippu-urheilun kehittäjänä.

HPK:ssa aikuisten kilpajääkiekon kuuluessa samaan organisaatioon, tarjotaan jokaiselle pelaajalle mahdollisuus käyttää oma potentiaalinsa ja kehittyä kansallisen ja kansainvälisen tason pelaajaksi.

– Luomme uudenlaisen mahdollisuuden naiskiekon pelaajapolun kehitykselle tämän muutoksen myötä. HPK:ssa on pelannut ja pelaa kansainvälisen tason pelaajia, jotka parhaimmillaan edustavat maatamme MM-kisoissa ja olympialaisissa. Haluamme entisestään vahvistaa HPK-taustaisten pelaajien mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

HPK:ssa uskotaan, että naisjääkiekon siirtymisellä saman katon alle vahvistetaan jääkiekkoyhteisöä paikallisesti ja valtakunnallisesti sekä luodaan uusia mahdollisuuksia yhteistyökumppaneille. HPK Liiga Oy haluaa nostaa esiin tyttöjen jääkiekkoharrastamisen ja panostaa tyttökiekkopolkuun yhteistyössä HPK:n juniorijääkiekon organisaation kanssa. Toivanen kertoo, että HPK tiedostaa naisjääkiekon vetovoiman niin tapahtumissa kuin kumppaneissa, minkä osoitti parhaiten naisten MM-kilpailut Espoossa vuonna 2019.

– Työmme Kerholaisen naisjääkiekon eteen alkaa nyt. Kyseessä on pitkä prosessi, jossa on monia välitavoitteita. Tulevaisuudessa tavoittelemme päätoimisen päävalmentajan palkkaamista sekä olosuhteiden ja harjoittelun ammattimaistumista.

– Olemme luottavaisin mielin, että ratkaisumme nähdään positiivisessa valossa koko HPK-yhteisössä ja yrityskentässä. Toivotankin koko Kanta-Hämeen tervetulleeksi HPK:n naisjääkiekon ja tyttökiekkopolun sekä naisten jääkiekkoharrastamisen tueksi. Tavoitteemme on, että HPK:n naisten jääkiekko-ottelutapahtumat ovat naisten urheilun seuratuimpia ottelutapahtumia Kanta-Hämeessä, linjaa Toivanen.

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen näkee siirtymisen HPK Liiga Oy:n alaisuuteen positiivisena asiana.

– Kerholaisen naisjääkiekon juuret ulottuvat 90-luvun alkuvuosiin. Harrastesarjoista on tultu Naisten Liigan tasoiseen toimintaan, jossa tavoitellaan jo päätoimista päävalmentajaa ja luodaan uskottavaa pelaajapolkua aina olympialaisiin asti. HPK:n päätöksellä siirtää naisten jääkiekkotoiminta Liiga-organisaation alaisuuteen on myös valtakunnallisesti iso merkitys Naisten Liigan ja naisjääkiekon kehittämissä. Tavoitteemme on ehdottomasti lähivuosina palauttaa HPK mitalikantaan naisjääkiekossa, linjaa Hassinen.

Liiga-organisaation alaisuudessa olevan joukkueen edut ovat Hassisen mukaan kiistattomat pelaajille.

– Moni pelaajistamme käy vielä koulua ja tekee mahdollisesti sen ohessa työtä. Se, että pelaajien henkilökohtaiset kausimaksut joukkueelle poistuvat, avaa mahdollisuuden yksittäiselle pelaajalle panostaa enemmän jääkiekkoon. Näen tärkeänä myös Hämeenlinnassa hyvin toimivan kouluyhteistyön nuorten pelaajien osalta. Uskomme sen olevan vetovoimatekijä myös joukkueellemme, että Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeen Ammattikorkeakoulu tarjoavat loistavat mahdollisuudet opiskeluun Hämeenlinnassa.

Naisten Liigan kausi 2021–2022 alkaa avausviikonlopulla Hämeenlinnassa 11.-12.9.2021.
HPK:n kausikortilla näet myös HPK Naisten kotimatsit alkavalla kaudella!

17.06.2021 09:05

Jaa artikkeli: