Kerho voittoon vakuuttavalla esityksellä

HPK – Ässät 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Ässät sortui virheisiin ja HPK hallitsi ottelua täydet 60 minuuttia. Niclas Lucenius taituroi viisi tehopistettä ja johdatti Kerhon 5-1-voittoon!

Salama-alku

Liekö kaikki ehtinyt edes omalle paikalle, kun HPK siirtyi jo ottelussa johtoon. Philippe Cornet karkasi laidasta puolittaiseen läpiajoon Niclas Luceniuksen tarjoilusta eikä kanadalainen erehtynyt, vaan vei kotijoukkueen 1-0-johtoon jo kahdeksan sekunnin pelin jälkeen.

Ässät ei salamamaalista toipunut, vaan HPK hallitsi ottelua alusta alkaen miten tahtoi. Toinen osuma oli lähellä erän puolivälissä, mutta Jere Seppälä kampitti avopaikassa olleen Markus Nenosen ratkaisevalla hetkellä. Tilanteesta tuomittiin Seppälälle kaksiminuuttinen ja tätä tilaisuutta ei jätetty hyödyntämättä.  Lucenius laukoi kiekon b-pisteen kaarelta napakasti kiekon ohi Andreas Bernardin ajassa 11:35. Maalin jälkeen Ässät vaihtoi Bernardin tilalle Henri Kiviahon.

Avauserän jälkimmäisellä kympillä HPK pääsi vielä kahdesti ylivoimalle, mutta lisäosumia ei nähty.

HPK dominoi kenttätapahtumia

Toisessä erässä HPK jatkoi kuskin paikalla. Harri Kainulainen pääsi puolittain läpi aivan erän alussa, mutta Kiviaho torjui “Höylän” painavan laukauksen. Seuraavassa tilanteessa takaiskulta Ässät pelasti tolppa, kun Robert Leinon ilmasta lyöty kiekko kilahti rautoihin.

Lopulta kolmannen maalin iski Teemu Turunen pitkän pyörityksen päätteeksi ajassa 25:52. Ässien väsynyt viisikko joutui kahdesti tyytymään pitkään kiekkoon, joka lopulta kostautui.

Toisen erän puolivälissä Ässät pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla ja näiden jäähyjen aikana nähtiin myös kaksi maalia, joista toisesta tosin vastasi alivoimalla Lucenius Cornetin tarjoilusta. Jarno Kärki toi porilaisporukkaan orastavaa toivoa ajassa 31:29, mutta tämä oli laiha lohtu, sillä vain 22 sekuntia myöhemmin iski HPK.

Kolmannessa erässä HPK iski kertaalleen ylivoimalla Jere Innalan toimesta ajassa 50:37. Viides maali on tällä kaudella Lenovo-maali ja tänään uuden tietokoneen voitti 4-vuotias Eemil!

Uransa toisen Liigaottelun pelannut Kristjan Kombe on tullut miehekkäästi mukaan Liigapeleihin. Mies itse on ollut tyytyväinen, vaikka alkuun vähän jännittikin.

– Jätkät on antanu hyvin vinkkejä ja tosi helppo oli tulla mukaan.

– Kyllähän se ensimmäinen peli jännitti ja vähän jalat tärisi, mutta kyllä se rentous sieltä löytyi heti ensimmäisen vaihdon jälkeen.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 12.1. Vastaan asettuu Tampereen Ilves!