Kerho tyrmäsi KooKoon – pudotuspelijuna pysyi yhä raiteillaan

HPK nappasi arvokkaan voiton illan ottelussa kotikentällään, kun KooKoo kaatui selvin lukemin vahvan kamppailupelin jälkeen. Kauden ennätysyleisöä Kerho huudatti viidesti ja otti tiukassa paikassa tärkeän voiton pudotuspelihaaveiden kannalta. Voitolla Kerho nousi tasapisteisiin illan vastustajan kanssa ja näin panokset säilyvät aivan runkosarjan kalkkiviivoille asti.

Kuva: Teemu Hannula

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, eikä sarjataulukon kannalta kova panos näkynyt turhana tarkkuutena tai virheiden välttelynä kaukalossa. HPK otti hienokseltaan ottelun hallinnan itselleen, mutta myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa ottelun alussa.

Kerho siirtyi kuitenkin johtoon ensimmäisen erän puolivälissä, kun Eetu Liukas nousi ensin röyhkeästi maalille ja irtopalan pääsi Oskari Setäsen taakse ensi kertaa lyömään paikalle ennättänyt Matti Järvinen.

Ottelun toisessa erässä Kerhon hallinta oli selkeämpää kuin ensimmäisessä. Ahtaalle ajautunut kotijoukkue pelasi kenties kauden parasta hyökkäyspeliään ja kiekko liikkui näyttävästi pitkiä jaksoja KooKoon kenttäpuoliskolla.

Hieman ennen ottelun puoliväliä Steve Moses nousi kiekon kanssa KooKoon maalia kohti. Moses vapautti itsensä pienellä liikkeellä syöttöpaikkaan ja tarjoili loistavan passin Mathias Trettenesille, joka laukoi kiekon takakulmaan ja antoi tästä paikastaan ansaitut kiitokset ketjukaverilleen.

Viisi minuuttia myöhemmin Kerholle tarjoutui tilaisuus ylivoimalla. Ylivoimapeli oli hieman takkuillut avauserässä, mutta nyt askelmerkit löytyivät kohdalleen ja Petteri Nikkilä pääsi ampumaan ranteellaan kiekon verkkoon, Matti Järvisen tehdessä maskia maalin edustalla.

KooKoo ilmoittautui mukaan peliin hetkeä myöhemmin Teemu Rautiaisen osumalla, mutta takaiskusta huolimatta hallinta säilyi kotijoukkueella. KooKoo sai tästä hetkellisen otteen tulla jo maalin päähän, mutta Kerhon puolustuspelaaminen oli tuttuun tapaan terässä ja enemmiltä takaiskuilta vältyttiin.

Päätöserä oli loppuun asti tasainen kamppailu, eikä  paikalle saapunut 4600-päinen yleisö sai jännittää melkein päätössummeriin saakka. KooKoo pyrki vimmatusti kaventamaan, mutta Kerho pelasi oman puolustuspäänsä edelleen tarkasti.

Hyökkäyspäässä Kerho sen sijaan onnistui vielä  kahdesti ennen ottelun loppua. Veikko Loimaranta iski 4–1 tyhjään maaliin KooKoon hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Loppuniitiksi muodostui Eetu Liukkaan hankkima rangaistuslaukaus, jota Michael Joly Liukkaalle tarjosi lauottavaksi. Käsky kuitenkin kävi toisin ja Joly laitettiin keskiympyrään ja kanadalaisvirtuoosi laittoikin tästä tyylikkäästi rystyllä taululle loppulukemiksi 5-1.

Täydellä pistepotilla HPK nousi tasapisteisiin illan vastustajansa KooKoon kanssa, mutta jatkaa voitosta huolimatta sijalla 11.

Lehdistötilaisuus HPK-KooKoo 4.3.2023

Tulevalla viikolla pelataan vielä kahdesti, ensin perjantaina JYPiä vastaan runkosarjan viimeinen kotiottelu ja lauantaina päätöskierroksella Tampereella Ilveksen vieraana. Liput HPK-JYP -otteluun löydät täältä!

04.03.2023 21:51