Kerho tyly vieras – Lappeenrannasta voitto 2-8

6.05 Petteri Nurmi 0-1 (Juuso Hietanen, Mathias Trettenes)
    14.42 Matti Järvinen 0-3 (Jere Jokinen, Steve Moses)
    23.23 Moses 1-4 YV2 (Michael Joly, Hietanen)
    24.38 Eetu Liukas 1-5 YV (Moses, Jokinen)
    30.55 Rony Ahonen 1-6 (Järvinen, Moses)
    33.47 Artturi Toivola 1-7 (Karri Aho, Jokinen)
    36.44 Toivola 1-8 (Jokinen)

Keskiviikkoisessa illassa Lappeenrannassa kohtasivat Liigan tämän hetken jumbofinalistit, kotijoukkue SaiPa ja vierailija HPK. SaiPa oli tähän mennessä merkkauttanut 26 pistettä pelaamissaan 27 ottelussa, HPK:n luvut olivat 27 pelattua ja 33 pistettä joten jumboksi ei valahdettaisi, vaikka pisteitä ei tulisikaan. Mutta siitä mahdollisuudesta ei tänään haluttu edes keskustella. SaiPalla oli alla neljä puhdasta tappiota maalierolla 3-19, joista Kisapuistosta kuitenkin oli vain yksi tappio Jukureille 0-2. HPK sai edellisessä pelissä tappioputkensa poikki voittamalla KalPan kotona jatkoajalla. Tätä ennen oli otettu kolmesti pannuun vastustajilta. Näiden joukkueiden edellinen kohtaaminen oli marraskuun alussa Hämeenlinnassa ja tästä voittolaukauksilla lisäpisteen mukaansa korjasi SaiPa, eli revanssihenkeä oli aistittavissa. Lappeenrannassa pelattiin edellisen kerran tammikuussa ja sen ottelun HPK voitti selvästi 3-6. Kerholaisista kultakypärää kantoi ennen illan ottelua totutusti Michael Joly (9+13) ja kotijoukkueen erivärisellä kattilalla kaukaloon saapui maaliahne Ville Meskanen (13+5). Keltamustien maaliin luisteli Niclas Westerholm (89.68%, PMK 2.77) ja Lebedeffin ollessa sivussa, aloitti Kerhon maalilla tietysti Sami Rajaniemi (91.31%, PMK 2.56).

Revanssihan siitä otettiin, tylysti lukemin 2-8! Kerholta ainoana tolppien väliin kahdesti osui Artturi Toivola. Jere Jokinen (0+4) ja Steve Moses (1+3) säesti Toivolaa neljän tehopisteen illoilla. Vaikka Sami Rajaniemelle merkattiinkin tänään enemmän torjuntoja kuin kotijoukkueen molemmille maalivahdeille yhteensä, oli HPK kuskin paikalla koko ottelun. Yhtäkään kysymysmerkkinä ei jätetty lojumaan pöydälle tänään vaan homma hoidettiin miehekkäästi alusta loppuun.

Hämäläinen ylikävely Kisapuistossa

Muutama Vety ja Atomi on syöty sen jälkeen kun viimeksi HPK esitti tällaisen ylikävelyn avauserässä. Tosin pientä pelkoa aiheutti Petteri Nurmen pelin viivyttämisestä ottama jäähy ajassa 2.12. Tulevat merkit tosin nähtiin jo alivoimalla kun erikoistilanteen paras paikka siunaantui Kerholle Joel Janatuisen ja Artturi Toivolan hätyytellessä Niclas Westerholmia. Tämän  jälkeen askissa oli vain yksi joukkue, oranssi HPK.

Ensin ajassa 6.05 tinttasi viivasta Petteri Nurmi illan avausosuman ohi Westerholmin, syöttöpisteet nappasivat Juuso Hietanen ja Mathias Trettenes. Eikä ehditty kunnolla avausmaalia kuuluttaa loppuun kun taas helähti! Ajassa 6.53 karvasi Joel Janatuinen kiekon itselleen ja laukoi ranteella Kerhon kahden maalin karkumatkalle! Tässä vaiheessa Ville Hämäläinen käytti aikalisänsä ja koitti saada SaiPan mukaan peliin.

Ote säilyi Kerholla ja SaiPa oli helisemässä lähes koko erän. Vaikka Sami Rajaniemelle erässä merkattiinkin 12 torjuntaa ja Westerholmille “vain” kahdeksan, oli HPK niskan päällä hyökkäyspään pelissä selkeästi.

Seuraavan kerran kellot pysäytettiin maalin merkiksi aikaan 14.42, ja jälleen maali merkattiin vierasjoukkueen sarakkeeseen! HPK johti 0-3 Matti Järvisen osuessa heti paluuottelussaan. Ja millä kuviolla maali syntyi! Steve Moses pelasi kiekon Jere Jokiselle pisteiden kaarelle, Jokisella ei ollut vetopaikkaa ja näinollen Jere otti riskin ja heitti bulgarialaisen pisteiden väliin, sieltä löytyi Massi ja onetimer upposi suoraan verkon perukoille!

Heti seuraavasta hyökkäyksestä oli Nessu jo lähellä katkaista kotijoukkueen selkärangan iskemällä Kerholle illan neljännen täysosuman mutta Westerholm sai kamansa väliin eikä lisämaalia nähty. Näillä lukemilla lähdettiin erätauolle.

Jopa Rony Ahonen kesyttää maaliverkkoa tänään

Toisen erän alkuun SaiPa pelotteli tekemällä 1-3 kavennuksen ajassa 21.41 Veikko Loimarannan toimesta. Mutta ei pelästynyt hämäläiset tätä vaan iskivät kostoksi viidesti vielä perään ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-8!

Ajassa 22.31 otti SaiPan Henri Hietala kakkosen kampituksesta. Ja kun kiekko saatiin jäähän, napautti Jarno Koskiranta Arttu Pellin suupielen auki ja lähti Hietalan seuraksi 2+2 minuuttiselle.

Siitä lähti Kerhon show päälle! Ajassa 23.23 laukoi Steve Moses kahden miehen ylivoimalla Kerhon 1-4 johtoon. Syötöt Michael Jolylle ja Jere Jokiselle. Seuraavaksi osui Eetu Liukas viidellä neljää vastaan 24.38. Tästä syötöt Mosekselle ja Jokiselle.

Tekemänsä maalin jälkeen Liukas otti kakkosen korkeasta mailasta ja puntit tasattiin Koskirannan edelleen istuessa toista kakkostaan. Joly pelasi tasavajaalla paikan Matti Järviselle mutta Massin veivit ei tällä kertaa purreet ja tilanne säilyi hämäläisittäin neljän maalin johdossa. Jäähyt kun oli kärsitty, oli Rony Ahosen vuoro osua. Mies joka ei ihan hetkeen ole verkkoja pöllytellyt, paitsi ehkä harjoituksissa toisinaan. 30.55 ja Ahosen maaliin syötöt itselleen poimivat Matti Järvinen ja Steve Moses. Tämä tilanne riitti Niclas Westerholmille ja tilalle luisteli Jere Huhtamaa.

Kauaa ei tarvinnut Huhtamaankaan odotella, kun sai kaivella kiekkoa selkänsä takaa kohti keskipistettä. Artturi Toivola rikkoi Huhtamaan kuparisen aikaan 33.47, syötöille Karri Aho ja Jere Jokinen illan kolmannella syötöllään. Toivola napautti kiekon vielä kertaalleen keksinnön perille, aikaan 36.44 ja siirsi Kerhon ratkaisevaan seitsemän maalin johtoon. Tähänkin syöttöpisteen itselleen kirjautti Jere Jokinen. SaiPan maalivahdit torjuivat toisessa erässä kahdeksan laukausta ja Sami Rajaniemi oli kiekon edessä 11 kertaa.

SaiPa vie päätöserän nimiinsä

Päätöserään odotettiin ainakin näppäimistön takana kymppien rikkoontumista ja todellista tylyttämistä. Mutta aika nopeasti kävi ilmi, että kaasu oli otettu pois pohjalaudasta huomista peliä silmällä pitäen ja otettiin tänään vaan selkeät kolme pistettä matkaan.

Ajassa 45.31 kavensi SaiPa tilanteeksi 2-8 Elmeri Laakson osuessa tarkalla ranteella takayläseen. Minuutti tästä ja Michael Joly luisteli päätyovista koppiin, oliko kyseessä loukkaantuminen vai jotain muuta, se jäi kaikille vähän epäselväksi. Kuitenkaan Joly ei peliin palannut enää missään vaiheessa.

Ja kun pari erää oli painettu maaleja joka hyökkäyksestä, oli kolmas erä cft seisoskelua Kerholta. Fiksua sinänsä kun tiedossa oli huominen kotiottelu Ässiä vastaan ja tänään oli merkit jo pöytään isketty. Päätöserässä Sami Rajaniemi torjui yhdeksän kertaa, Jere Huhtamaan selvitessä kuudella torjunnalla. Eli vaikka ottelu päättyikin Kerholle 2-8, voitti SaiPa laukaukset kaikissa erissä.

Ja kun SaiPa kuulutti yleisömääränsä viimeisen kympin käynnistyessä, tilanteen ollessa 2-8, vilautti paikallinen DJ pelisilmäänsä painamalla ämyreistä ulos punapäisen Tommi Läntisen Via Dolorosan. Ehkä ihan niin syvälle ei ole syytä päätä painaa pensaaseen mutta pelisilmä se on tiskijukallakin, pisteet siitä!

Ottelun viimeiset merkinnät pöytäkirjoihin merkattiin ajassa 55.28. Kotijoukkueen Otto Hokkanen kaatoi Eetu Liukkaan ja Eetu ei tästä innostunut vaan noustessaan mäiski poikittaisella myös itsensä boksiin ja pari minuuttia mentiin tasavajaalla. Tästä ei kuitenkaan kumpaankaan päätyyn ihmeitä saatu aikaan ja loppulukemat olivat SaiPa 2, HPK 8.

Lehdistötilaisuus SaiPa-HPK 7.12.2022

Huomenna jatketaan urakkaa siis kotona. Ässät tulee vierailulle ja kiekko isketään jäähän klo 18.30! Tule hallille todistamaan, miten HPK käynnistää voittoputkensa!

Ottelu on Kummipeli, jonka lippukampanja on suunnattu Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa yhteistyössä kummeille ja kummilapsille! Tuo siis kummisi tai kummilapsesi otteluun ja käytä lipputarjous hyödyksesi!

Kummitarjouksena liput kahdelle alk. 14 € (kummi + alle 17-v. lapsi) + mahdolliset toimituskulut.

Katsomot: A1, A4,B2, B3, C1 & D2-D4 + seisomakatsomot.
Istumapaikkoja on otteluun tarjolla rajoitetusti.