Kerho teki työt, Lukko vei pisteet

HPK-Lukko 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

Liigakauden ensimmäistä voittoaan metsästävä Rauman Lukko saapui kovassa kotivireessä olevan Pallokerhon vieraaksi. Vierailijat pääsivät johtoon heti ottelun alussa, eikä HPK päässyt ajoittaisesta hallinnasta huolimatta kunnollisille maalipaikoille. Lukko käytti omat paikkansa täydellisesti hyväkseen ja vei lopulta ottelun nimiinsä lukemin 1-5.

20160927, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,   HPK:N PHILIPPE CORNET (51) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

Vierasjoukkue tuli otteluun aktiivisesti ja painoikin pelin nopeasti Kerhon päätyyn. Aaron Gagnon pääsi sutimaan avopaikasta ohi maalin ja myös Emil Larmi joutui välittömästi torjuntatöihin. Myös HPK testasi Antti Karjalaisen torjuntavalmiutta muutamaan otteeseen.

Erässä nähtiin myös mielenkiintoinen episodi, joka alkoi kun Sakari Manninen passitettiin huitomisesta jäähylle. Seuranneella alivoimalla Philippe Cornet karkasi kuitenkin läpiajoon, mutta joutui Lukko-puolustajan kaatamaksi. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin loogisesti kanadalaiselle jäähy maalivahdin estämisestä.

Hämmennyksen jälkeen Lukko pääsi pyörittämään lähes kaksi minuuttia 5-3 ylivoimaa. Kerhon alivoima taisteli mallikkaasti lähes koko kaksiminuuttisen, mutta vain sekunteja ennen ensimmäisen jäähyn loppua Lauri Tukonen täräytti maalin kulmalta lukemat nollaan yhteen.

Takaiskusta sisuuntunut Kerho painoi pelin aktiivisesti Lukko-päätyyn ja Antti Karjalainen joutuikin venymään parhaimpaansa. Kerho näytti myös fyysistä osaamistaan taklausten muodossa, kun mm. Juha Keränen täräytti Ville Vahalahden katolleen.

20160927, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,    HPK:N JUHO KERÄNEN (19). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Seuraavasta maalin vastasi kuitenkin Lukko, kun Jesse Virtasen lähettämä jäänuoliainen muutti suuntaa Kerhopakista ja löysi tiensä Emil Larmin puikoista maalin perukoille. Lukko sai vielä pari vaarallista maalipaikkaa HPK:n harhasyötöistä, mutta lisäosumilta välityttiin. Erän lopussa vislattiin vielä Lukolle kaksiminuuttinen, joten Kerho pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta tempo nousi tuntuvasti toisessa erässä ja maalivahdit pääsivät molemmissa päissä torjuntatöihin. Lukkopuolustaja Jesse Virtasen erinomainen avaussyöttö löysi Peter Tiivolan, joka täräytti Larmin kainalosta Lukon jo 0-3 johtoon. Kolmas takaisku riitti Larmille ja maalin suulle luisteli ensimmäiseen Liigaotteluunsa Nathan Lawson.

Lukko loi tukun erinomaisia maalipaikkoja ja kun erää oli pelattu vartti, kolahti ensimmäisen kerran Lawsonin selän takana. Ilmari Pitkänen riisti Teemu Suhoselta kiekon, käveli maalin edustalle ja nosti kiekon maalin ylänurkkaan. Kerho ei kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereillaan, vaan iski välittömästi takaisin: Petteri Nikklä löysi upealla avauksella siniviivalla päivystäneen Oula Palven, joka ei läpiajosta epäonnistunut vaan iski kuparisen rikki. Lukolle tarjottiin vielä ylivoimaa erän loppuun, mutta lisäosumia ei enää nähty.

20160927, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,  HPK:N OULA PALVE (11) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kolmanteen erään Kerho tuli rajulla hurmioituneella kirillä, luoden jatkuvaa painetta Lukon maalille. Oranssi myrsky oli ajoittain hurjaa, mutta edes ylivoimalla ei päästy rimaa lähemmäksi maalia. Lukko puolestaan iski vielä viidennen osumansa, kun Ilmari Pitkänen tirvaisi sinisen päältä alivoimalla kiekon ohi hölmistyneen Lawsonin.

Ottelun ratkaisu

Lukko pääsi heti ottelun alussa rankaisemaan kahden miehen ylivoimalla ja piti johtonsa loppuun saakka. Vieraiden puolustuspeli toimi erinomaisesti, eikä HPK päässyt erinomaisille maalipaikoille Palven läpiajoa lukuunottamatta. Myös Lukon ykkösnyrkki ja ylivoima oli alati vaarallinen, vääntäen paineen jatkuvasti Kerhon päätyyn. Lukko iski ylivoimalla kertaalleen, Kerhon jäädessä neljällä yrityksellä nollille.

Ottelun tähtipelaaja

Lukon ykköskenttä teki tuhojaan ja erityisesti puolustaja Jesse Virtanen oli pelipäällä iskien tehot 1+1 ja pitäen oman pään puhtaana. Myös hyökkääjät Ilmari Pitkänen (2+0) ja Valentin Claireaux (0+3) käyttivät paikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Tilastotiedettä

HPK laukoi ottelussa peräti 64 kertaa, joista Antti Karjalainen joutui torjumaan 25. 32 laukausta viuhui ohi Lukko-maalin. Kerhon maalivahdeille kertyi yhteensä koko ottelussa 16 torjuntaa.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan sivuilta

Seuraava ottelu

Kerho lähtee pienimuotoiselle vieraskiertueelle, kun se kohtaa torstaina 29.9. Oulussa Kärpät ja 1.10. Kuopiossa KalPan. Hämeenlinnaan palataan isännöimään sarjanousija Jukureita keskiviikkona 5.10. klo 18.30 alkavaan otteluun. Silloin viimeistään kaikki huutamaan Kerholle pisteet! #illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

27.09.2016 21:07