Kerho taisteli kaksi sarjapistettä

HPK-Jukurit 3-2ja. (0-0, 2-2, 0-0, 1-0)

HPK sai vieraakseen keskiviikkona sarjanousija Jukurit. Jukurit siirtyi ottelun toisessa erässä jo 0-2 -johtoon mutta HPK venyi jälleen jatkoajalle ja vei lopulta kaksi sarjapistettä. Mainion ottelun pelannut Joonas Lehtivuori merkkautti tililleen tehot 1+1.

Ottelun kulku

20161005, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N CHEERLEADERIT . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Maalittoman avauserän jälkeen maalihanoja availtiin toden teolla toisen erän puolivälin tienoilla. Kesken kotijoukkueen painostuksen Jukurit iski kahdesti reilun kahden minuutin aikana. Ensin vierasjoukkueen ylivoima sahasi kauniin kuvion päätteeksi avopaikan Teemu Tallbergille, joka ei paikastaan erehtynyt. Tallbergin maalin jälkeen mies itse tarjoili poikittaissyötön Henrik Koivistolle, joka puolestaan tälläsi kiekon ohi Emil Larmin.

HPK ei luovuttanut, vaan jatkoi vahvaa painostustaan Jukurit-päädyssä. HPK sai palkinnon ajassa 36.05, kun Joonas Lehtivuori siirsi Mika Norjan pomputtaman kiekon verkon perille. Ja vain 21 sekuntia Lehtivuoren maalin jälkeen oli jälleen aika nostaa kädet kohti kattoa. Kiekko pelattiin siniviivalle Niclas Almarille, jonka lämäri upposi kovassa maskissa olleen Norjan olkapään yli maaliin. Maali oli Almarin liigauran ensimmäinen.

20161005, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N JOONAS LEHTIVUORI (3) TEKI JOUKKUEENSA 1-2 KAVENNUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tyytyivät vain kilisyttelemään maalien yläputkia ja kun HPK:n ylivoima jatkui tehottomana siirryttiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 19 sekuntia, kun HPK ratkaisi ottelun. HPK:n kolmikko Sakari Manninen-Oula Palve-Joonas Lehtivuori porhalsi ensimmäiseen hyökkäykseen, minkä päätteeksi Lehtivuoren lättysyöttö tavoitti Mannisen maalin edestä ja Mannisen suora jatko rystyltä painui verkon perille.

Ottelun ratkaisu

HPK on tällä alkukauden aikana totuttu näkemään sitkeänä ja periksiantamattomana joukkueena, niin tänäänkin. Kahden takaiskun jälkeenkin HPK jatkoi yhä voimakkaammin painostusta Jukuri-päädyssä, mikä lopulta tuottikin tulosta. Kaksi maalia 21 sekunnin sisään takasi joukkueelle mahdollisuuden ottelun voittamiseen, eikä se käyttänyt  tilaisuutta käyttämättä, vaan takoi lopullisen ratkaisun jatkoajalla.

20161005, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT, HPK:N JUHO KERÄNEN (19). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Oho!

Harvoin, jos koskaan on yhtä pelaajaa odotettu kokoonpanoon yhtä paljon kuin keskiviikkona debyyttinsä tehnyttä Kirill Tulupovia. Tulupovista tuli monen HPK-fanin lempipelaaja ennen kuin mies oli edes saapunut Suomeen saati sitten pelannut yhtään peliä. Nilkkavammastaan toipunut “Tupolev-22” puki vihdoin oranssin pelinutun ylleen mutta miehen peliaika jäi vielä vähiin.

20161005, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65) TEKI JATKOAJAN ALUSSA VOITTOMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Sanottua:

– Vahva peli vastustajalta, etenkin alussa oltiin tosi pulassa. Tokassa erässä oltiin itse vahvoja, vaikka jäätiinkin tappiolle. Erän loppuun saatiin sitten todella isot maalit ja maalit muuttaa pelin luonnetta. Palveen kenttä ja Lehtivuori olivat loistavia tänään. Onneksi heillä oli maitti päällä ja saatiin kaksi pistettä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen tarinoi lehdistön edessä.

– Hyvä peli meiltä. Tietenkin harmittaa, että ei keretty kilpailemaan voitosta jatkoajalla. Ansaittu voitto kuitenkin kotijoukkueelle, Jukurit-valmentaja Risto Dufva kommentoi pelin jälkeen.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavat ottelut

HPK jatkaa otteluitaa heti huomenna torstaina, kun se matkaa Tampereelle hienosti kautensa aloittaneen Ilveksen vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä kuluvan viikon lauantaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu vieraita Turusta, saavu sinäkin #illallahallille!!

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiluviihdettä päivittäin!

05.10.2016 22:26