Kerho pisti IFK:n tiukoille – Jatkoajalla lisäpiste vieraille

1-2 ja. (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Pohjantähti Areenan lauantaisaunassa kohtasivat kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta, kun katsotaan kymmentä edellistä ottelua. Ja kuten kärkijoukkueiden peleissä yleensä, meni tänäänkin peli tiukaksi ja voittajaa haettiin jatkojen kautta. Jatkoaikaa pelattiin tänään reilu minuutti, ajassa 61.09 laukoi ottelun ratkaisun IFK:n Sebastian Dyk. Kerhon ainokaisesta vastasi varsinaisella peliajalla, ylivoimalla Arto Laatikainen.

“Makren” muistolle

Ennen kiekon putoamista jäähän pidettiin hallissa hiljainen hetki Marko Vähäjärven muistoa kunnioittaen. Ja kun peli lähti käyntiin, oli kolmen minuutin jälkeen ongelmia heti luvassa Mikko Lahtelan saadessa jäähyn kiinnipitämisestä. IFK piti kiekkoa Kerhon päädyssä lähes koko ylivoiman ajan ja pyöritti peliä, mutta Kerhon alivoima maitohapoista huolimatta piti maalin puhtaana.

Vähän ennen erän puolta väliä järjesteli Valtteri Puustinen ja Jere Innala maalipaikan Juuso Ikoselle, Ikosen laukaus jäi blokkiin ja IFK rynnisti vastahyökkäykseen kohti Daniel Lebedeffin vartioimaa maalia. Kerhon onneksi Teemu Tallberg suti kiekosta ohi ja peli pysyi maalittomana.

Toinen huippupaikka kerholaisittain tuli Harri Kainulaiselle maalin eteen noin 13 peliminuutin jälkeen. Kainulainen sai syötön kulmasta ja viritti laukauksensa, johon vieraiden puolustaja ehti juuri ja juuri pistämään mailansa eteen ja laukaus lähti tästä kohti hallin kattorakenteita.

Kokonaisuudessa IFK piti kiekkoa vähän enemmän hallussaan ja sai pidempiä hyökkäysralleja Kerhon maalille, kuin HPK Niilo Halosen IFK-maalille. Ja vaikka suosikin viitta ennakoissa lyötiinkin punaiselle puolelle, maalit ratkaisee ja niitä ei avauserässä vielä nähty. Lebedeff torjui erässä yhdeksän kertaa, Halonen toisessa päässä kuusi kertaa.

Nollat taulussa edelleen

Viisikkopuolustus ja maalivahdit säilyy avainsanoina toisenkin erän yli, maalit jää odottamaan itseään viimeiseen erään tänään. Toisessa erässä Kerho otti kiekonhallintaa itselleen enemmän, johtuen myöskin vieraiden kolmesta jäähystä erässä, Kerhon pelatessa jäähyttömän erän.

25.15 IFK sai väärästä vaihdosta erän ensimmäisen jäähynsä ja Kerhon ylivoima ei vielä tässä vaiheessa ottanut tuulta alleen oikein mitenkään. Toisen jäähyn vierailta otti Joonas Lyytinen ajassa 31.05 estämisestä. Toisella yrittämällä oli Kerholla jo ylivoimassa ideaa ja sähäkkyyttä. Halosta pääsivät vuoroin testaamaan Eronen, Puustinen ja Innala mutta yksikään laukauksista ei yllättänyt IFK-veskaria.

Viidellä viittä vastaan maalipaikat oli todella vähissä molemmissa päissä. Kerholaisittain parhaille paikoille pääsi Miska Ronkainen ja Eemeli Räsänen kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksessä, mutta tämänkin vieraiden puolustus sai katkaistua ja lopullinen ratkaisu jäi näkemättä.

Kolmas IFK-jäähy tuli koukkaamisesta Eero Teräväiselle ajassa 38.27. Puustinen pääsi ylivoiman alkuun virittämään tykkinsä vapaasta paikasta mutta veto sujahti yli Halosen maalin. Kiekko pomppasi pleksistä suoraan maalin eteen Markus Nenosen eteen, mutta Nessu ei osunut kiekkoon ja maalittomana jatkettiin edelleen. Toisessa erässä Lebedeffille seitsemän ja Haloselle kuusi torjuntaa.

Jälleen kutsuu jatkoaika

Ei riittänyt vielä IFK:lle toisen erän alivoimaharjoitukset. Kun Teräväisen jäähy oli ohi, lähti Jere Sallinen koukkaamisesta boksiin. Ja kun tarpeeksi saa ylivoimaa pelata, jossain kohtaa se osuu. Nyt avausmaalin naulasi ranteella Arto Laatikainen, syöttöpisteille Harri Kainulainen ja Otto Latvala pelikellon näyttäessä 43.11.

Maalin jälkeen nosti IFK vauhtia ja Kerho joutui puolustusasemiin. Muutamiakin pitkiä oli pakko heittää ja rauhoittaa peliä veiraiden paineen alla. 52.27 sattui sitten Santtu Hakaselle pieni virhe, ja kiekko lipsahti lavasta suoraan katsomoon. IFK pääsi ylivoimalle ja tuli vielä ikävästi tasoihin ajassa 54.20. Jesse Saarinen nousi kulmasta maalille ja uitti kiekon Lebedeffin tunnelista sisään.

Kolme minuuttia ennen loppua pelasi Nenonen hyökkäysalueella loistavan vetopaikan Valtteri Jeskaselle. Jeskanen lukitsi ranteet ja lähellä oli Valtterin uran avausosuma Liigassa kiekon kilahtaessa pystytolppaan ja siitä pompulla Halosen selkään, josta Sallinen sai kiekon siivottua pois maaliviivalta.

Lisäosumia ei varsinaisella peliajalla nähty ja jälleen oli jatkoaika edessä. Jatkoaikaa ehdittiin pelata minuutin verran kun Juuso Ikonen kaatui puolustusalueella ja IFK:n Sallinen riisti kiekon, löysi Sebastian Dykin maalilta, joka laukoi suoraan syötöstä loppunumerot Lebedeffin selän taakse. Koko ottelussa Daniel Lebedeff torjui 24 kertaa ja Niilo Halonen 18 kertaa.

Ensi viikolla on Kerhon ohjelmassa kolme ottelua, Kärpät kohdataan kahdesti ja JYP kertaalleen. Ensimmäinen peli on keskiviikkona Oulussa, torstaina JYP Jyväskylässä ja viikko päätetään lauantaina Kärppiä vastaan kotona.

Valmentajien kommentit alla olevalla videolla.

06.03.2021 19:41

Jaa artikkeli: