Kerho pisti homman tasoihin

HPK-JYP 3-2 (2-0,0-1,1-1)

Kerho pystyi nollaamaan eilisen tappionsa JYPiä vastaan hienosti ja kampesi 3-2 –kotivoittoon. HPK tehomiehenä hääri Teemu Rautiainen, joka iski kaksi maalia Tuomas Tarkin selän taakse.

Johan oli jännitysnäytelmää kerrakseen Hämeenlinnan illassa. Eilen JYP selätti Kerhon Jyväskylässä, mutta tänään HPK oli todellakin valmis pelaamaan.

3835 silmäparia sai todista HPK:n avausmaalia jo ajassa 1.19. Juho Mielonen sivalsi HPK:n johtoon Jesse Saarisen ja Tuomas Vänttisen esityöstä.

HPK siirtyi 2-0 –johtoon viitisen minuuttia myöhemmin, kun Teemu Rautiainen teki illan ensimmäisensä. Markot Luomala ja Tuulola merkkauttivat itselleen syöttöpisteet osumaan.

Ensimmäisessä erässä HPK pelasi kuusi minuuttia alivoimalla, mutta JYP ei onnistunut maalinteosta paikoistaan huolimatta. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Mika Järvinen, joka vakuutti torjunnoillaan.

Rautiainen ratkaisee

HPK hallitsi peliä hienokseltaan toisessa erässä. Erä tarjoili Kerholle pari ylivoimamahdollisuuttakin, mutta tulos jäi tulematta.

Toisessa erässä JYP-vahti Tuomas Tarkki joutui taipumaan kiekon eteen peräti 12 kertaa Järvisen kuuden torjunnan sijaan, mutta silti JYP vastasi erän maalinteosta.

Vain 16 sekuntia ennen toisen erän päättymistä JYP iski todellisen ”koppimaalin”. Työjuhta Miika Lahti iski kavennusmaalillaan tilanteeksi 2-1. Maaliin syötöt Yohann Auvitulle ja Ossi Louhivaaralle.

Erätauolla sisuuntunut Kerho ei JYPin loppuminuuttien maalin antanut haitata, vaan iski heti kolmannen erän alkuun. Ajassa 41.44 Teemu Rautiainen iski huikaisevan maalin lyöden tilanteeksi 3-1. Maaliin syöttöpisteet Marko Luomalalle ja Juho Mieloselle, jotka molemmat ansaitsivat illan toiset tehopisteensä.

Rautiainen sai pelin lopussa ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne jakoi mielipiteitä sekä puolesta että vastaan, mutta miten 169 senttinen pelaaja voi taklata päähän?

Noh, leikki leikkinä. JYP kuitenkin sai kavennettua pelin vielä Rautiaisen rangaistuksen aikana 3-2 – lukemiin Ossi Louhivaaran toimesta neljä minuuttia ennen loppua. Maalin jälkeen JYP koitti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

HPK onnistui tasoittamaan ottelusarjan. Pelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen Jyväskylässä lauantaina klo 17.00.