Kerho palasi kaukaloon voitokkaana

HPK-Ilves  3-2 JA (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)

HPK palasi kaukaloon viime viikon koronatartuntojen aiheuttamalta tauoltaan keskiviikkona kotonaan Pohjantähti-Areenalla. Vastustajaksi luisteli Tampereen Ilves. Ilves oli kiivennyt Liigan sarjataulukon piikkipaikalle ennen illan ottelua, joten vastus oli heti tauon jälkeen kovimpia mahdollisia. HPK:n kokoonpano illan kamppailuun oli repaleinen, sillä sivussa ottelusta olivat vakiokalustosta Antti Pihlström ja Arto Laatikainen.

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa.

Tauko otteluista näkyi Kerhon otteissa pelin ensi minuuteilla. Ajatukset eivät meinanneet millään yksiin ja myös syöttöjen laadussa oli parantamisen varaa. Tahmean alun jälkeen HPK pääsi paremmin peliin mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Tilastomerkintöjä erässä ei kuitenkaan tullut kuin jäähyjen muodossa, eikä kumpikaan joukkue ylivoimillaan saanut aikaan todella vaarallisia tekopaikkoja.

Erän paras paikka tuli Kerholle alivoimalla, kun Joel Janatuinen polkaisi karkuun omalta alueelta. Janatuinen toimitti kiekkoa keskikaistalle Sean Collinsille, mutta tämän ohjauksen Ilveksen maalilla Vadim Zherenko onnistui torjumaan. Hetkeä myöhemmin Ossi Ikonen pääsi vuorostaan koettamaan hieman vastaavasta paikasta maalintekoa alivoimalla, mutta kiekko lipui harmillisesti Ikosen lavan ohi. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin näin 0-0 lukemissa.

Maalihanat auki toisessa erässä

HPK avasi ottelussa maalinteon. Vielä Balázs Sebokin jäähyn aikana verkkoa ei saatu heilumaan, mutta seuraavasta paikasta ropisi. Sean Collins  kaapaisi hyökkäyspään aloitusvoiton. Miro Ruokoselle. Ruokonen siirsi kiekon viivaan, mistä Arttu Pelli pamautti kiekon voimalla takanahkaan.

Ilves tuli hetkeä myöhemmin tasoihin ylivoimalla, kun Ryan Johnston huitoi Petri Kontiolaa sääntöjenvastaisesti. Balázs Sebok ohjasi Simon Johanssonin viivakudin ja Eetu Laurikainen oli tilanteessa voimaton.

HPK:n kuittaus oli kuitenkin nopeas. Maalin alustivat samat miehet kuin ensimmäisessäkin osumassa. Sean Collins karvasi kiekon Ilveksen ykköspakkiparilta ja siirsi kiekon vierelleen Miro Ruokoselle. Ruokonen tarjoili tällä kertaa tekopaikan Joel Janatuiselle jonka kuti painui ohi Vadim Zherenkon hanskakäden.

Hetkeä myöhemmin Ruokoselle itselleen tarjoutui tuhannen taalan paikka lisätä Kerhon johtoa, kun Artturi Toivola tarjoili kiekon avopaikkaan maalin edustalle. Puoliksi tyhjä maali ei kuitenkaan riitänyt, sillä Zherenko venytti tilanteessa todellisen kilpikäden paraatipelastuksen ja piti tupsukorvat mukana pelissä myös kolmanteen erään lähdettäessä.

Kerholle maukas voitto jatkoajalla

Kolmas erä alkoi vauhdikkaassa päästä päähän -hengessä. Hyvin nopeasti Kerho joutui kuitenkin jälleen alivoimalle Oliver Kiljusen kampitusjäähyn myötä. Tämän Liigan tehokkain alivoimajoukkue kuitenkin selvitti tilanteen ja pian olikin HPK:n vuoro koettaa ylivoimalla, kun Ilves pelasi hyvän tovin kuudella kenttäpelaajalla. Tämäkään yritys ei kuitenkaan toivottua tulosta tuonut.

Ilves kävi lähellä tasoitusta erän puolivälin lähestyessä, kun Joonas Oden polkaisi laidasta vauhtiin ja toimitti kiekkoa maalille. Kiekko näytti jo lipuvan maaliin Eetu Laurikaisen patjan alta, mutta viedotarkistuksesta oli selkeästi nähtävissä, ettei maali ollut tilanteessa lähelläkään. Hetkeä myöhemmin videoita ei tarvinnut katsella, vaan Ilves  pääsi lopulta tasoittamaan. Joni Ikonen onnistui tällä kertaa toimittamaan kiekon polvisuojallaan Kerhon verkkoon ohi Laurikaisen.

Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Ilves pelasi uudelleen liian monella kenttäpelaajalla ja Kerholla oli paikka ratkaista peli ylivoimalla. Ylivoima oli kuitenkin varsin heikkoa ja vaarallisimmat tekopaikat tulivat alivoimaiselle vierasjoukkueelle joka pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin HPK:n sortuessa virheisiin hyökkäyspäässä. Maaliverkot kuitenkin varjeltuivat molemmissa päissä. Ilves pääsi tämän jälkeen pelaamaan vielä viimeiset puolitoista minuuttia ylivoimallla Miro Ruokosen istuessa vuorostaan jäähyaitiossa. Kerho pelasi kuitenkin jälleen tehokasta alivoimaa ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla nähtiin puolin ja toisin hyviä paikkoja ja lähempänä maalintekoa näytti olevan Ilves. Eetu Laurikainen kuitenkin piti joukkuettaan pystyssä ja antoi venytyksillään mahdollisuuden voittoon. Ratkaisu nähtiin minuutti ennen jatkoajan päättymistä. Ilveksen kolmikko ajautui kokonaisuudessaan Kerhon maalin edustalle, mutta kiekko pomppasi kuitenkin suoraan Michael Jolylle, joka näytti itsekin hieman hämmästyvän vapaata väylää Ilveksen päätyä kohti. Joly ei kuitenkaan paikassa erehtynyt, vaan sijoitti kiekon maltilla verkon perukoille.

Näin Kerholle ottelusta lisäpiste ja sijoitus parani sarjataulukossa kohti suoraa pudotuspelipaikkaa. Pelit jatkuvat tuplaviikonlopulla, kun HPK matkustaa ensin perjantaina JYPin vieraaksi ja isännöi puolestaan lauantaina Tapparaa.

02.02.2022 21:16