Kerho onnistuu kahdesti – mutta häviää rumasti IFK:lle

6-2 (4-0, 0-0, 2-2)

Ei jäänyt enää Kerho yhteen tehtyyn, vaan joukkue painoi kaksi tehtyä varsinaisella peliajalla IFK-nuottaan. Molemmat maalit syntyivät kolmannessa erässä, ensin Tommi Tikka kavensi alivoimalla lukemat 4-1:een ja heti perään Valtteri Jeskanen antoi maalillaan Kerholle mahdollisuuden taistella ottelun pisteistä. Mutta ei riittänyt taistelu tänään loppuun asti ja loppulukemin 6-2 jäi kaikki kolme pistettä Helsinkiin.

Artikkelin lopussa ottelun lehdistötilaisuustallenne.

Avauserä Helsingissä

Avauserä oli jotenkin sen verran erikoinen että vedetään se nippuun parilla ranskalaisella:

HPK positiiviset:

• Löydettiin perille ja oltiin ajoissa

HPK negatiiviset:

• Kaveri paiskoi neljä kaappia ensimmäiseen vajaaseen 12 minuuttiin.

IFK negatiiviset:

• Mitkä?!

IFK positiiviset:

• Johdetaan neljällä ja kolme miestä kahdessa tehopisteessä

Siinäpä se erä nopeasti läpi käytynä. Kotijoukkueen avausmaalin jälkeen oli Kerhollakin pari orastavaa maalipaikkaaa kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksistä, mutta tällä kertaa ei ollut rouva Fortuna suosiollinen ja erän loppulukemat kääntyivät todella rumiksi. 36 sekunnin jälkeen torppasi IFK:n Olli Palola Arttu Pellin laitaan poikittaisella sillä seurauksella, että Kerho oli pääsemässä ylivoimalle. Mutta osittain, myöskin  ymmärrettävästi kävi Ryan Johnston vähän tuuppimassa Palolaa, ja lopputuloksena myös Johnston lähti boksiin. Näinpä peliä jatkettiin tasavajaalla, ja tämän jälkeen “avauskymppi” oli IFK:n show.

Erän maalit, 0.13 Petteri Wirtanen 1-0, 8.54 Miro Väänänen 2-0, 11.35 Sebastian Dyk 3-0 ja 11.57 Elis Hede 4-0. IFK:n maalia vartioineella Niilo Halosella erässä neljä torjuntaa, samoihin lukemiin pääsivät molemmat Kerhon maalivahdit, Eetu Laurikainen neljä, sekä myös Daniel Lebedeff neljä torjuntaa. Laurikainen siis aloitti ottelun ja tilanteessa 3-0, vaihtui maalille Lebedeff.

Maaliton, vaan ei jäähytön

Toiseen erään lähti Kerho pesemään kasvojaan ensimmäisen erän jälkeen. Kolmen pelatun minuutin jälkeen päättivät tuomaritkin pestä pilleistään pölyjä lisää ja jäähyboksien saranat saivat kyytiä. Ajassa 3.15 lähti Petteri Wirtanen istunnolle korkeasta mailasta, vaan kauaa ei oranssit ylivoimalla juhlinut, kun 3.36 Sean Collins komennettiin boksiin kampituksesta ja hetki mentiin tasavajalla. Kunnes 3.44 Miro Väänänen varasti aloituksessa kahdesti ja taas kutsui IFK:ta alivoima.

Neljällä kolmea vastaan oli Kerholla paikka rikkoa kuparinen. Ryan Johnstonin kautta peliä hierottiin ja lopulta maalipaikkaan pääsi Arttu Pelli. Pellin kuti ei kuitenkan löytänyt tietään maaliristkkoa lähemmäksi verkkoa ja tilanne pysyi muuttumattomana.

Ajassa 27.42 oli vuorostaan IFK:n ylivoimalla mahdollisuus tehdä erän avausmaali, kun Otto Latvala lähti kampituksesta jäähylle. Mutta jos joku Kerholla on alkukaudesta toiminut, niin alivoima, eikä se pettänyt nytkään ja ilman takaiskua selvittiin.

Seuraava erikoistilanne tuli taas puolestaan vieraille, 34.26 ja kotijoukkueen Juha Jääskä boksiin korkeasta mailasta. Mutta ei lähtenyt vieläkään uomileen Kerhon ylivoima ja ilman illan avausmaalia jatkettiin edelleen, tilanteen ollessa 4-0.

Viimeisellä minuutilla oli Oliver Kiljusella vielä paikka rikkoa Kerhon kuparinen mutta ei löytynyt Halosen takaa reikää. Erän viimeinen jäähy puhallettiin heti perään, tällä kertaa Kerholle väärästä vaihdosta, ajassa 39.26 ja yhtä Liigan parhainta alivoimaa laitettiin taas testiin. Mutta ainakaan toisen erän lopulla ei alivoimalla ollut mitään ongelmia ja loput jäähystä kärsitään kolmannessa erässä. Toisessa erässä Daniel Lebedeffille kuusi torjuntaa, ja samaan lukemaan, kuusi torjuntaa pääsi IFK:n Niilo Halonen.

Kerholainen kyynel vierähtää, tehdään kaksi varsinaisella

Kolmas erä lähti käyntiin täysin oransseilla askelmerkeillä vaikka oltiinkin alivoimalla. Ajassa 40.30 niittasi avausmaalin alivoimalla IFK-nuottaan Tommi Tikka, syöttäjinä Markus Nenonen ja Otto Latvala. Ja kun alettiin jännittää, tehdäänkö tänään toinen, niittasi Valtteri Jeskanen Kerhon jo kahden maalin päähän, Tikan ja Arttu Pellin syötöstä. Tommi Tikalla heti erän alkuun tehot 1+1.

Tästä lähti Kerhon kiri kohti ottelun voittoa, viimeisimmätkin takapuolet nousi penkeistä, kun HPK haki kavennusta. Pieni notkahdus kiriin tuli ajassa 45.36 Ossi Ikosen joutuessa kampituksesta jäähylle ja Kerhon leirissä pelättiin pahinta. Mutta ei huolta, Kerhon alivoima toimii kuin se kuuluisa junan vessa, eikä IFK päässyt tinttaamaan voitto-osumaa.

Mutta kauaa ei ehditty alivoiman päättymistä juhlia, kun ajassa 49.00 Jordan Schmaltz teki Liigauransa avausmaalin ja vei kotijoukkueen 5-2 johtoon. Tähän käytännössä katkesi Kerhon selkäranka ja ottelu oli ohi. Matti Tiilikainen haki vielä viimeistä loppukiriä ottamalla Daniel Lebedeffin pois luukulta ajassa 53.10, mutta ei riittänyt tänään rahkeet. IFK teki tyhjiin illan kuudennen osumansa ajassa 53.55 Teemu Tallbergin toimesta ja nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi, 6-2. Päätöserässä Niilo Haloselle merkattiin kuusi, ja Daniel Lebedeffille viisi torjuntaa.

Ensi viikolla jatketaan urakkaa kotona keskiviikkona. 6.lokakuuta, tuo Olli Jokinen Mikkelin Jukurti vieraaksi Pohjantähti areeenalle! Kiekko jäähän klo 18.30 ja hallin ovet auki tuntia aiemmin, tervetuloa hallille!

02.10.2021 20:13