Kerho notkahti Tapparan käsittelyssä

5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
4.01 Markus Nenonen 0-1 YV (Michael Joly, Arttu Pelli)
28.19 Joly 3-2 (Mathias Trettenes, Eetu Liukas)

HPK lähti Tapsan tansseille Tampereelle Tapparan vieraaksi. Edellisen kerran kun Tapparan vieraana oltiin, viimeisteli jatkoajalla Eetu Liukas Kerholle 3-4 voiton. Tappara haki marraskuussa kolmen pisteen voiton Hämeenlinnasta lukemin 3-5. Kultaista kypärää piti kotijoukkueelta päässään Jori Lehterä (5+24) ja Kerholta puolestaan Michael Joly (12+17). Christian Heljanko luisteli Tapparan tolppien väliin (90.49%, PMK 1.92) ja Kerhon maalilla aloitti Sami Rajaniemi (91.49%, PMK 2.40). Tappara löytyi sarjataulukosta sijalta neljä, Kerho puolestaan löytyi sijalta 12. ennen illan ottelua. Molemmilla oli alla tappio edellisestä ottelustaan. Tappara hävisi kotonaan Pelicansille lukemin 2-4 ja HPK kärsi kotona tappion Sportille voittolaukauskilpailussa 3-4.

Avauserässä Markus Nenonen osui ylivoimalla vieden Kerhon johtoon, Tappara tuli vielä tasoihin Jori Lehterän osuessa maalin kulmalta Liigauransa 200. pisteellä. Toisessa erässä iskivät Tapparan uudet ruotsalaisveljekset maalin mieheen erän alkuun ja näiden jälkeen Michael Joly kavensi tilanteeksi 3-2. Päätöserässä osui Tappara kahdesti, joista toinen osuma oli tyhjään maaliin ja näin pisteet jäivät Tampereelle lukemin 5-2. Keskiviikkona on jälleen mahdollisuus kääntää kurssi kotona Kärppien kustannuksella.

Kuva: Jooel Hildén

Kumpainenkin kihauttaa kertaalleen

Pari avausminuuttia mentiin ilman ihmeempiä paikkoja eikä kumpikaan maalivahdeista joutunut aloittamaan töitään torjumalla kun peliä pelattiin keskialueella ja hyökkäyskulmissa. Kolmen minuutin kohdalla polkaisi Michael Joly vauhtiin keskialueelta ja Jori Lehterä kotijoukkueesta joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ajassa 3.20 Kerho ylivoimalle.

Ykkösylivoima otti pelivälineen heti haltuun ja sai paineen hyökkäyspäähän nätisti. Petteri Nikkilä antoi pakki-pakki syötön neliön läpi, mutta kiekko pomppasi Pellin luistimesta maalin taakse. Siellä irtopalaan säntäsi ensimäisenä Joly, keräsi kimppuunsa kaksi porkkanapöksyä ja vippasi rystyllä kiekon maalin edessä päivystäneelle Markus Nenoselle. Nessun ranne vingahti ja Heljanko oli yllätetty ensimmäisen kerran tänään!

Ennen kun avauskymppi ehti täyttyä karvasi Joel Janatuinen kiekon itselleen hyökkäyssinisellä ja Kerholle avautui kahdella yhtä vastaan hyökkäys kuin varkain. Janatuisen syöttö Aleksi Mustoselle jäi kuitenkin puolustajan luistimiin eikä Muse päässyt naulaamaan vieraiden toista osumaa. Irtokiekko pomppi vielä toisesta aallosta paikalle tulleelle Juuso Hietaselle mutta tämä oli huonossa asennossa kiekkoon nähden ja laukaus jäi puolittaiseksi, eikä lisäosumaa nähty.

Sitten tuli Tapparan vuoro osua. Kristian Tanus tuli Kerhon alueelle hirveällä vauhdilla ja HPK:n puolustus jäi vähän jälkeen. Tanuksen rystyn Sami Rajaniemi sai torjuttua mutta tilanne jäi elämään Kerhon maalille. Pomppukiekko jäi lopulta maalin eteen ja siitä sen tökkäsi Veli-Matti Savinainen maalin kulmalle Jori Lehterälle, jolla oli helppo työ laukoa Tappara tasoihin. Pelikello pysähtyi aikaan 12.56.

Viimeisen vitosen HPK olikin tamperelaisessa pesukoneessa. Osittain johtuen kahdesta jäähystäkin, Antti Pihlström kiinnipitämisestä ajassa 15.28 ja heti siitä kun selvittiin sai Petteri Nurmi kakkosen kampituksesta 17.42. Ja vaikka erätauolle taisteltiinkin lukemissa 1-1, oli ylivoimat Tapparalta melkoista kiekonsiirtelyn näytöstä. Kotijoukkueen johtomaali roikkui ilmassa nelisen minuuttia mutta kuten todettua, HPK selvisi ja kaikki oli edelleen omissa käsissä puolustuksen blokkien ja Rajaniemen torjuntojen ansiosta. Christian Heljanko torjui avauserässä kolme laukausta ja Sami Rajaniemi seitsemän kertaa.

Tapparan uudet vahvistukset osuvat

Toisen erän alkuun kotijoukkueen uusista veljeksistä osui ensin Marcus Davidsson ajassa 22.28 vieden Tapparan 2-1 johtoon. Nyt oli HPK ensimmäistä kertaa takaa-ajajana ja tasoitusta lähdettiin hakemaan vimmatusti. Vaikeaa oli Tapparan onnistuessa tukkimaan oranssit hyökkäykset ja kun kotijoukkue sai kiekon, se painettiin usein määrätietoisesti Kerhon alueelle ja Sami Rajaniemi oli työllistettynä.

Ajassa 27.26 kilkutti Opus jälleen ämyreistä tuttua säveltään, nyt asialla oli toinen veljeksistä, Jonathan Davidsson ja lukemat 3-1. Maalia edelsi Tapparan pitkä paine ja Kerhon huono purku päätyi viivalle Marcus Davidssonille, tämä laukoi kohti Rajaniemeä ja mailoineen oli välissä Jonathan eikä jättänyt Rajulle mahdollisuuksia.

Ja kun tamperelaiset vielä tuulettelivat katsomossa ruotsalaisten tähtiensä osumia, iski HPK. Mathias Trettenes nousi laidasta sisään alueelle ja löysi keskikaistalta vapaana Michael Jolyn, joka uitti luonnollisesti mustan sisään Heljankon uittotunnelista, tilanne 3-2 aikaan 28.19. Toinen merkattiin syöttöpiste Eetu Liukkaalle.

Siihen jäi toisen erän osumat vaikka jäähytkin molemmat jätti erän jälkimmäiselle puoliskolle. Ajassa 35.41 Antti Pihlström boksiin kiinnipitämisestä ja tämän alivoiman HPK selvitti mallikkaasti eikä kotijoukkue saanut isompaa hurlumheitä aikaiseksi. 37.58 lähti Joni Tuulola istunnolle kampituksesta antaen Kerholle hyvän paikan tulla tasoihin erän loppuun. Tätä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä ja päätöserään lähdettiin yhden osuman perässä. Toisessa erässä Heljanko torjui viidesti, Sami Rajaniemi kohtasi yhdeksän laukausta.

Ei riitä tänään Tampereella

Näiden Tapsan tanssien loppuaskeleita alettiin ottaa heti kolmannen erän alkuun. Patrik Virta ohjasi Joni Tuulolan viivalaukauksen sisään ajassa 41.10 ja kotijoukkue siirtyi 4-2 johtoon. Pari minuuttia tästä ja taas katseltiin peliä alivoimaisesta näkökulmasta, Juuso Hietanen boksiin kampituksesta.

Avauserän alivoimista oli otettu opiksi ja tämäkin alivoima hoidettiin hienosti alta pois eikä kotijoukkue saanut juurikaan ihmeempää aikaiseksi paria laukausta lukuun ottamatta.

Tämän erikoistilanteen jälkeen Tappara jäädytti peliä tehden sen tarvittavan mitä piti, eikä päästänyt Kerhoa kunnolla niskan päälle. Tappara kiekon saadessaan piti sitä ilman kiirettä ja kun kiekko oli Kerholla, asettui tappara tiukkaan puolustuslinjaan joka todella tiiviinä pysyi ottelun loppuun asti.

Viimeiselle kympille odotettiin luonnollisesti Kerholta vielä pari pykälää kovempaa takaa-ajoa mutta ote siirtyi lähes tyystin kotijoukkueelle, eikä Kerholla ollut mitään palaa taistella kiekosta. Päätöskympin ensimmäisten minuuttien kaikki kaksinkamppailut päättyivät Tapparan voittoihin ja sillasta oli paha lähteä nousemaan ylös. Periksi ei HPK kuitenkaan antanut missään vaiheessa.

Sen verran piimää oli pohkeisiin eksynyt, että viimeisen vitosen käynnistyessä tuli Tappara alueelle kertaalleen neljällä yhtä vastaan mutta tästäkin selvittiin ilman takaiskua.

Kolmisen minuuttia ennen loppua käytti Pikkarainen aikalisänsä ja kavennusta lähdettiin hakemaan hyökkäyspään aloituksesta kuudella kenttäpelaajalla. Aloituksesta kiekkoa saatiin Jolylle pelattua mutta tämän kanuunan Heljanko sai torjuttua. Tämän enempää ei Heljankoa saatu peloteltua ja ajassa 59.39 niittasi Kristian Kuusela loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin. Päätöserässä Christian Heljanko torjui kuusi laukausta ja Sami Rajaniemi yhdeksän vetoa.

Lehdistötilaisuus Tappara-HPK 26.12.2022

Keskiviikkona pelataan vuoden viimeinen ottelu kotona, vastaan luistelee Oulun Kärpät! Viimeksi oululaisten vieraillessa Hämeenlinnassa tuplaviikonloppuna, jäi enemmistö pisteistä kotijoukkueen haaviin. Tule hallille huutamaan oululaiset suohon!  liput tästä!

26.12.2022 21:39