Kerho nollasi JYPin

HPK-JYP 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Kerhon ja JYPin välienselvittelyssä ei maaleilla juhlittu, mutta vauhtia riitti tästä huolimatta. Avauserän osuma jäi ottelun voittomaaliksi, kun Emil Larmi nappasi nollapelin ja Pallokerho kolme pistettä. Jypin lopun kiri kaatui jäähyihin ja HPK sinetöi voiton ottelun lopussa ylivoimalla.

20160923, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK VOITTI OTTELUN 3-0  . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

Molemmat joukkueet tulivat otteluun vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän hyvällä sykkeellä. Tuhannen taalan paikoille ei kumpikaan tahtonut päästä, kun maalinedustoilla ei juuri tilaa ollut.

Avausmaalikin syntyi kuin varkain Oskari Mannisen kuskatessa limpun omasta päästä b-pisteen kaarelle ja napauttaessa nassakan ranteen, joka lirui lopulta Veini Vehviläisen längistä verkon perukoille.

Sekä Kerho että JYP pääsivät yrittämään ylivoimaa kahdesti, mutta alivoimamiehistöt hoitivat leiviskänsä moitteetta. Myös molemmat maalivahdit torjuivat vuorenvarmasti, eikä lisäosumia nähty, vaikka kumpikin joukkue ajoi vahvasti maalille.

Toisessa erässä jatkettiin kovalla sykkeellä molempien joukkueiden karvatessa korkealta. Ajoittain HPK sai oivallisia myllyjä JYP-päätyyn, mutta maalintekosektori oli edelleen pahasti tukossa.

20160923, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Erän paras maalipaikka siunaantui JYPin Jani Tuppuraiselle, joka nappasi Sakari Mannisen omalla siniviivalla lipsauttaman kiekon ja karkasi läpiajoon. Emil Larmi veti kuitenkin pidemmän korren, eikä koko erään lopulta kynäilty yhtäkään tilastomerkintää.

Ottelun kiivas tahti ei hidastunut kolmanteen erään tullessa ja Joni Tuulola kilauttikin heti ensimmäisellä minuutilla kiekon JYP maalin kehikkoon. Painostus

kuitenkin HPK:n päätyyn ja JYP sai rakennettua muutaman makean maalipaikan – vain todetakseen Kerho-maalin koskemattomaksi.

Ottelun loppua kohden takaa-ajoasemassa oleva JYP nosti fyysistä preesensiään vielä entisestään ja taklauksia sateli. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin HPK, kun JYPin Juha Uotila istui jäähypenkillä. Maali per peli tahtiaan jatkava Philippe Cornet iski Vehviläisen nenän edestä isännät 2-0 johtoon Janne Lahden kauniista passista.

20160923, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,   HPK:N PHILIPPE CORNET (51) TEKI 2-0 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vieraiden loppukiri tyrehtyi heti alkuunsa, kun Antti Suomela otti pelirangaistuksen huitomalla mailalla Sakari Mannisen purukaluston uuteen uskoon. Kerho ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla tappaamaan peliä, vaan tarjoili vielä vieraille saumat kavennukseen Niko Kapasen istuessa kuluttaessa jäähyboksia. Myös JYP-ylivoima oli saamatonta, eikä kavennusta koskaan nähty.

Vieraiden tehottomuus yhdessä Larmin erinomaisten otteiden kanssa pitivät Kerhomaalin puhtaana ja lopullisen 3-0 niitin ampui tyhjään rysään Juha Koivisto.

Ottelun ratkaisu

Oskari Mannisen tinttaama maali ottelun avauserässä jäi lopulta voitto-osumaksi. Kummankin joukkueen viisikkopuolustus oli tiivistä, eikä maalipaikoilla herkuteltu vaikka vauhtia ottelussa riitti.

HPK-vahti Emil Larmi torjui kaiken mahdollisen, siinä missä Veini Vehviläinen joutui nöyrtymään kahdesti. Kumpikaan joukkue ei esittänyt henkeäsalpaavia kiekollisia kuvioita ja kuten numeroista voi päätellä, myös viimeistelyssä olisi parantamisen varaa. Maalivahtipeli ja maalinedustojen kaksinkamppailut käänsivät ottelun HPK:lle.

Ottelun tähtipelaaja

Tähtipelaajaa ei liene vaikea arvata. Liigauransa ensimmäisen nollapelin torjunut Emil Larmi oli maalinsa suulla vuorenvarma, napaten 34 torjuntaa. Molempien joukkueiden viisikot pelasivat tasaisen ottelun, mutta erityisesti Kerhon parivaljakko Janne Lahti – Philippe Cornet pistivät silmään positiivisesti.

Tilastotiedettä

Jyp on pelannut nyt viisi erää tekemättä maalia. Kerhoa vastaan Jyp laukoi 58 kertaa, joista 34 kohti maalia. Kerhon vastaavat luvut: 44 laukausta yhteensä, joista 20 maalia kohti.

20160923, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,    HPK:N JANNE LAHTI (47). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun tilastot ja maalikooste

Sanottua:

Emil Larmilta ei löytynyt sanoja, vain villi tuuletus.

Seuraava ottelu

Kerho on seuraavan kerran tulessa tiistaina 29.9. Lukon saapuessa vierailulle Hämeenlinnaan. Ottelu alkaa klo 18.30 ja lippuja on vielä jonkin verran jäljellä. Kaikki mukaan kannustamaan Kerho voittoon!