Kerho nappasi henkisen lisäpisteen jatkoajan lopussa

HPK aloitti harjoitusottelunsa Turussa TPS-turnauksessa voitolla JYPiä vastaan. JYP oli alussa etevämpi, mutta Kerho paransi peliään ottelun edetessä, punnersi lopussa tasoihin ja kampesi voiton jatkoajalla Eetu Tuulolan maalilla. Pelit jatkuvat huomenna lauantaina KalPaa vastaan klo 13:30.

Ensimmäisessä erässä JYP otti pelin alussa hallintaansa ja kiekko vietti enemmän aikaa HPK:n päädyssä. Ensimmäisten minuuttien jälkeen Oranssi pääsi paremmin peliin mukaan ja kiekkoa vietiin vuorovedoin päästä päähän. JYP iski yksittäisistä hyökkäyksistä sekä 0-1, että 0-2 lukemat. Ensimmäisen erän paras tontti HPK:lla oli, kun Aleksi Mustonen pääsi yrittämään kaappia Rautiaisen poikkisyötöstä ylivoimalla.

Toinen erä lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle. Koko erää katsottaessa JYP hallitsi hienokseltaan peliä, mutta Kerho teki erän aikana maalin enemmän. Ensimmäisenä viimeisteli Heikki Huttunen, jolle maali oli oranssi paita päällä ensimmäinen, mutta JYP ei siitä hätkähtänyt vaan iski pelin lukemiin 1-3 jo puolen minuutin kuluttua.  2-3 kavennuksen viimeisteli kotiin paluumuuttanut Miro Ruokonen. Kummatkin erän Kerhon maalit uivat sisään maalivahdin patjojen välistä.

Kolmas erä oli vauhdikasta kiekkoa ja HPK oli hieman niskan päällä. Maalipaikoilla ei kuitenkaan juhlittu. Näytti jo siltä, että pelin edetessä parantunut peli ei riitä, kunnes Veikko Loimaranta tälläsi ottelun tasoihin 12 sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla HPK oli askeleen edellä ja Eetu Tuulola teki ansaitun voittomaalin kiertäen maalin ja siirtäen kiekon Vehviläisen selän taakse vanhanaikaisella. Loppulukemat 4-3.

Pelit TPS-turnauksessa jatkuvat huomenna, kun HPK kohtaa voittajan ottelusta TPS-KalPa. KalPan voitettua ottelun, tulee HPK pelaamaan kuopiolaisia vastaan klo 13:30 Gatorade Centerissä.

HPK:n päävalmentaja Maso Lehtosen haastattelu ottelun jälkeen:

11.08.2023 19:34