Kerho mankeloi Kärpät Oulussa

1-2 (0-2, 1-0, 0-0)

 

 

Eilisestä aikaa vain vuorokausi, mutta Raksilassa oli ihan eri Kerho jäällä! Loppulukemat Oulussa Kerholle 1-2! Kerhon maalit tekivät Filip Krivosik ajassa 2.23 ja “heti perään” Santeri Lukka 4.13. Kärppien ainokaisesta vastasi Julius Junttila. Kaksi ensimmäistä erää mentiin Kerhon lyödessä tahtia ja kolmanteen erään tuli vähän enemmän johtoaan puolustava Pallokerho. Kolmannessa erässä Kärpät oli todella lähellä tasoitusta pariinkin otteeseen, mutta ylärima ja tolppa piti Kerhoa pystyssä Voutilaisen ohella ja Kerho nappasi täyden pistepotin matkaansa.

 

 

Kerho revanssihengessä Raksilaan

 

Eiliseen verrattuna luisteli Raksilan jäälle aivan eri HPK kuin aiemmassa ottelussa. Kerho oli vaarallinen ensimmäisistä sekunneista lähtien ja reilun neljän minuutin pelin jälkeen olikin kiekko kahdesti kaivettu Annusen selän takaa. Avausmaalin teki maalin edestä (2.23) Filip Krivosik, jolle nappisyötön maalin takaa tarjoili Cody Kunyk.

Toista maalia tuuleteltiin ajassa 4.13. Miro Ruokonen nousi röyhkeästi Annusen maalille ja irtonamin tälläsi sisään Santeri Lukka. Toisen maalin jälkeen Kärpätkin alkoi heräillä illan peliin ja sai pariin kertaan painettua hyökkäyksen Kerhon päätyyn. Ajassa 6.52 kävi kuitenkin Jussi Jokiselle hyökkäyspäässä virhe ja Jussi lähti kampituksesta jäähylle. Kerhon ylivoima sai heti kärkeen pari kipakkaa laukausta maalia kohti mutta Annunen oli edessä. Kokonaisuudessa ylivoima oli hyvää, kiekko pysyi Kerholla ja paikkaa haettiin, vaikkakin laukauksia ehkä vähän turhaan säästeltiinkin.

Erän puolessa välissä oli Kärpillä oma etsikkoaikansa ja sai pidettyä pidemmän hyökkäyksen elossa Kerhon päädyssä. Voutilainen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja pari pahaa paikkaa Cornet kumppaneineen blokkasi nätisti. Kärppien ote katkesi lopulta ajassa 12.39 kun Kärpillä oli kuusi kenttäpelaajaa maalivahdin lisäksi ja Kerholle tarjoiltiin uutta mahdollisuutta ylivoimalla.

Minuutti ehdittiin ylivoimaa pelata kunnes Puustinen ja Jari Sailio taistelivat kiekosta Kärppien kulmauksessa. Puustisen maila nousi Sailion olkapäiden tasolle ja Sailio näyttävästi piteli leukaperiään, joten tuomiona Puustiselle kakkonen korkeasta mailasta ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Tästä peli vähän rauhoittui ja Kerho otti jälleen otteen kuskin penkistä. Kunykin kenttä sai painetta erän lopulla Kärppien päätyyn mutta Annunen piti Kärpät vielä mukana pelissä. Annuselle 10 ja Voutilaiselle viisi torjuntaa ensimmäisessä erässä.

 

Kärpät tulee maalin päähän

 

Toisen erän alku noudatti ensimmäisen kanssa samaa kaavaa. Kerho oli erittäin aktiivinen ja näkyvämpi osapuoli jäällä luoden enemmän maalipaikkoja. Kärppien Miska Humaloja joutui rikkomaan Krivosikia huitomalla ja ajassa 23.44 sai Kerho illan kolmannen ylivoimansa. Maalia ei ylivoimalla nähty ja edelleen “kuvio” oli sama, Kerho piti kiekkoa hyökkäysalueella ja haki syöttökuviolla avonaista tonttia. Ylivoiman paras paikka oli Puustisella, jonka onetimer viuhui Annusen olkapään yli plekseihin.

Ottelun ja erän puolessa välissä Kärpät iski, ajassa 31.06 Julius Junttila onnistui yllättämään Voutilaisen Radek Koblizekin syötöstä. Voutilainen oli lähellä saada kiekon torjuttua, kiekko otti kainaloon kiinni ja ikävästi valui sieltä lipuen maaliin.

Maalin jälkeen Kärpät haki ahneesti tasoitusta. Ahneimpana maalille meni Sailio ja näpäytti Voutilaista mennessään vähän sormille. Monto hyökkäsi Sailion kimppuun ja välien selvittelyn seurauksena molemmat boksiin ja seuraavat kaksi minuuttia mentiin neljällä neljää vastaan. Ja millä vauhdilla! Tilaa kun tuli lisää, polki molemmat joukkueet kovalla vauhdilla päästä päähän luoden maalipaikkoja. Kerhosta parhaat paikat tuli Kanniselle, jonka vedon Annunen koppasi kiinni, ja Eroselle jonka kuti jysähti suoraan Annusen logoon. Toisessa erässä Annuselle yhdeksän ja Voutilaiselle kolme torjuntaa.

 

Kerhon puolustus kestää loppuun asti

 

Kolmanteen erään Kerho tuli vähän enemmän puolustamaan kuin pariin ensimmäiseen erään. Alkupuoliskolla toki myös Kerholla oli omat paikkansa peli ratkaista mutta kolmas erä mentiin kyllä pääasiassa Kerhon suojellessa johtoaan.

Lähellä Kärpät oli, erittäin lähellä. Kolmannessa erässä täräytti Puljujärvi kiekon ylärimaan ja Koblizek laukoi tolppaan mutta takaiskulta vältyttiin lopulta loppuun asti. Kertaalleen pääsi Kerho vielä ylivoimaakin koittamaan viimeisessä erässä ja siinä kaava oli sama, peli pyöri hyvin mutta vähän liikaa haettiin sitä parasta paikkaa.

Tässäkin erässä Kärpät tuli vahvasti tasan puolen välin tienoilla ja painoi päälle erittäin vahvasti. Pennanen joukkoineen käytti aikalisänsä ajassa 51.49 kun Kerho oli joutunut turvautumaan muutamaan pitkään kiekkoon, jotta pelaajat sai hetken hengähtää. Kärpät puolestaan käytti aikalisänsä ajassa 58.20 ja samassa ajassa Annunen jäi vaihtoon. Kuudella Kärpät ei päässyt murtautumaan Kerhon puolustuksen läpi ja lähinnä maalia olikin Tommi Tikka, joka vippasi rystyllä punaviivan takaa kiekon kohti maalia. Näin Kerho korjasi täyden pistepotin ja sai revanssinsa eiliseen kotitappioon 1-2 vierasvoitolla!

 

 

 

Seuraavan kerran Kerho on kaukalossa keskiviikkona 5. helmikuuta, kyseessä on kotipeli ja vastaan asettuu HIFK. Kiekko jäähän klo 18.30, nähdään hallilla ja Tervetuloa!

 

 

 

 

01.02.2020 19:46

Jaa artikkeli: