Kerho löi päätä seinään, Lukko vei pisteet

1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

Kevät lähenee ja pelit tiukkenee. Tänään Lukko oli parempi lukemin 1-3, Kerhon maalin teki Valtteri Puustinen, Cody Kunykin esityöstä ensimmäisessä erässä tasoittaen sillä hetkellä tilanteeksi 1-1. Toisen erän alussa oli Kerholla mahdollisuus karata parilla ylivoimalla johtoon, mutta Lukon kova puolustuspelaaminen tappoi nämä haaveet. Ja kun itse et tee, niin kaveri tekee. Puustisen jäähyn aikana Lukko iski ylivoimalla 17 sekunnissa ottelun voittomaalin ajassa 31.20. Kolmannessa erässä, vaikkakin laukaukset menivät tasan, Lukko oli enemmän puolustava osapuoli ja Kerho koitti saada kirivaihdetta silmään. Lukko onnistui puolustuspelaamisessaan ja Kerho ajautui kiekollisena kulmiin eikä kunnon maalipaikkoja oikein enää nähty.

Kahden maalin avauserä

Ottelun avausvaihdot metiin hienokseltaan Lukon tahdissa. Lukko loi muutaman maalipaikan Reijolan maalille, jotka Rasmus selvitti. Kerhon ensimmäiset maalipaikat siunaantui Nenoselle noin viiden minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 10.49. Ilkka Heikkinen syötti Pathrik Westerholmin läpiajoon, joka harhautti Reijolan jäihin ja nosti rystyllä kiekon reppuun, Lukko 0-1 johtoon. Maalin jälkeen Kerho sisuuntui ja seuraavat pari paikkaa tasoittaa oli Rob Bordsonilla, toinen aivan loistotontti maalin edestä mutta Bordsonin ensimmäistä odotellaan edelleen.

Lopulta tasoituskin tuli. Kunyk ja Puustinen pelasivat paikan Puustiselle, joka ei erehtynyt, lukemat 1-1. Kunyk toi kiekon alueelle ja antoi jättösyötön Puustiselle, pelaten samalla tilaa Valtterin laukaukselle. Toinen syöttöpiste Eroselle. Kunykin kentältä on lupa odottaa lisääkin tulosta, sillä aina kun Kunyk oli jäällä, tuntui koko porukka pelaavan paremmin ja rauhallisemmin.

Kun erää oli pari minuuttia jäljellä, karkasi Cornet yksin läpi jättäen Ilkka Heikkisen lähes seisomaan siniviivalle. Cornet koitti ujuttaa kiekon maaliin Lassi Lehtisen jalkojen välistä mutta Lehtinen sai tilanteen pelastettua ja erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1. Reijolalle merkattiin erässä 11, ja Lehtiselle viisi torjuntaa.

Lukko karkaa kahden maalin päähän

Toiseen erään nousi ottelun tempo pari pykälää ylöspäin. Kummassakaan päässä ei puolustajille jätetty yhtään aikaa miettiä avauspelaamista ja päälle tultiin kovalla höyryllä. Ensimmäisen maalipaikan järjesteli ketju Tavi-Tikka-Nenonen, jossa viimeistelyä pääsi yrittämään Janne Tavi vanhanaikaisella. Lehtinen onnistui torjumaan takatolppaa kohti suuntautuneen pyörähdyksen ja lukemat säilyi ennallaan.

Seuraavaksi pääsi Lukon Robin Press laukomaan kohti Reijolaa. Reijola pisti päätä väliin ja kiekko napsahti suoraan maskin yläreunaan, lopputuloksena Reijolalle uusi maski päähän, edellisen hajottua. Ajassa 25.35 nähtiin ottelun ensimmäinen jäähy, jonka otti vieraiden Tarmo Reunanen huitomisesta. Kerholta ylivoimaa asettui pyörittämään viisikko Nenonen-Kunyk-Cornet-Krivosik-Eronen ja hyvin pyörittikin. Puolitoista minuuttia järjesteltiin paikkoja ja hierottiin mutta Lehtinen ei ollut yllätettävissä.

Edellisen jäähyn loputtua otti Heikkinen Lukolle jo toisen jäähyn kampituksesta, ajassa 27.47. Tällä ylivoimalla ei sitten Kerho onnistunut ollenkaan saamaan peliä rauhoitettua Lukon päätyyn. Vasta viimeisillä sekunneilla saatiin ensimmäinen laukaus kohti Lehtistä ja Lukko selvisi tästäkin kuivin jaloin, ilman takaiskua. Ja sitten sattui lipsahdus Puustiselle ajassa 31.03. Puustinen koitti purkaa kiekkoa omista pois, kiekko pyörähti ja nousi suoraan katsomoon. Tästä tilanteesta luonnollisesti Kerhon alivoima testiin. Ja kun itse et tee, kaveri tekee. 17 sekuntia ehdittiin alivoimaa pelata kunnes omissa kolisi. Sebastian Repo pelasi kiekon Jonne Tammelalle joka nosti etukulmasta Lukon johtoon, 1-2.

Lukon johtomaalin jälkeen oli Kerholla mahdollisuus tulla tasoihin, ensin Puustinen nosti niukasti yläkulmasta ohi ja hetken päästä oli Bordsonilla paikka naulata se ensimmäinen mutta kun ei vieläkään. Ja jälleen kerran, taas Lukko iskee kun Kerhon ruuti on märkää. Pathrik Westerholm unohtuu maalin eteen ja Gustav Possler syötti Westerholmille lähes tyhjään paikkaan, josta oli helppo työ laukoa ohi hölmistyneen Reijolan lukemat 1-3:een. Toisessa erässä Lehtinen oli kiekon edessä 13, ja Reijola kuusi kertaa.

Lukon kivikova puolustus kestää

Viimeisen erän ensimmäisestä aloituksesta karkasi Jonne Tammela vierailta heti karkuun ja aiheutti harmaita hiuksia kotiyleisölle. Reijola sai kuitenkin yrityksen torjuttua ja Kerho sai aloitella loppukiriään. 45 minuutin kohdalla mentiin hetken aikaa ihan täysin päästä päähän, oli kolme kakkosta ja kaks ykköstä mutta maalia ei nähty näistäkään paikoista.

Tämän jälkeen Lukko otti vähän puolustavampaa linjaa ja Kerho koitti painaa hyökkäyksiä Lukon maalille. Lukko sai järjestäen ohjattua Kerhon hyökkäykset kulmiin, eikä huippupaikoille päästy oikein millään koko erän aikana. Myös tuomarit oli sujauttanut pillinsä taskuun, eikä erikoistilanteistakaan saatu näinollen hyötyä. Toki on sanottava, ettei jäähyille oikein syytäkään ollut siistissä ottelussa.

Kun ottelua oli jäljellä noin kaksi ja puoli minuuttia otti Kerho Reijolan pois ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ja edelleen sama kaava toistui. Kerho puski ja Lukko ohjasi hyökkäykset kulmiin, eikä sieltä päästy kiekollisena nousemaan maalille. Aikalisän Pennanen käytti ajassa 59.08 ja tämän jälkeen Lukko roiskaisi pari pitkää kiekkoa, pitäen Kerhon loppuun asti kaukana paremmista maalipaikoista. Lukko vie kolme sarjapistettä mukanaan Raumalle.

Reijolan tilastot olivat tänään mallia 23/26 (88.46%) ja Lehtinen Lukon maalilla 24/25 (96.00%)

Tästä matka jatkuu kohti Lappeenrantaa, jossa huomenna pelataan SaiPaa vastaan klo 18.30. Härkäviikko jatkuu taas Lappeenrannasta Helsinkiin perjantaiksi IFK:n vieraaksi.

03.03.2020 21:07