Kerho kuittasi kalavelat

HPK-JYP 4-1 (1-1,2-0,1-0)

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Jyväskylässä eilen täysin vastaantulijana haahuillut HPK teki ryhtiliikkeen ja kampesi hienon voiton JYPistä tammikuun tasauksen toisessa välienselvittelyssä.

Pelicansista Hämeenlinnaan siirtynyt Matias Loppi toi pirteyttä erityisesti joukkueen ylivoimapeliin ja myös Scott Barney osoitti heräämisen merkkejä. Maalissa vaihteeksi torjunut Juha Metsola selviytyi urakastaan hienosti ja koko joukkueen taistelutahto oli täyttä rautaa.

– Yksi kauden kovimmista otteluista, siellä ei ollut millimetriäkään tilaa. Niin intensiivinen, kova ottelu, että ainakin me jouduttiin puristamaan ihan viimeiseen hikipisaraan. Tietysti haluttiin ladata tähän otteluun, koska Jyväskylässä peli ratkesi niin ajoissa, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell luonnehti.

 

Uudet ketjukoostumukset toimivat

Eilen 4-0 kuokkaansa ottanut HPK näytti heti ottelun alkuminuuteista lähtien, että liikkeellä ollaan revanssimielellä. JYP iski ottelun avausmaalin toisella minuutilla, mutta tämän jälkeen Kerho kokosi rivinsä ja otti pelinhallinnan itselleen isännän elkein.

Ville Viitaluoma palasi ykkösketjun sentteriksi ja Miikka Männikkö sai ylennyksen ketjun vasempaan laitaan. Kakkosketjuun siirtynyt Scott Barney sai vierelleen vielä eilen Pelicansia edustaneen Matias Lopin sekä Joona Karevaaran. Kolmikko iski Kerhon tasoitusmaalin ylivoimalla ajassa 7.03.

Ensimmäisen pelitilannemaalinsa HPK:n paidassa iskenyt Barney oli luonnollisesti helpottunut osumastaan.

– Oli hienoa onnistua vihdoin maalinteossa, sillä paikkoja on ollut aiemminkin. Muutenkin on hieno fiilis, kun hallissa on lähes playoff-tunnelma, Barney hekumoi.

HPK luisteli toiseen erään täynnä sykettä ja kova yritys tuotti kaksi komeaa maalia heti erän alkuun. Ensin ajassa 23.47 Janne Kolehmainen päätti komean syöttöketjun terävällä laukauksellaan ja 14 sekuntia myöhemmin oli Kaspars Saulietisin vuoro huudattaa kotiyleisöä.

Kolmannessa erässä JYP yritti päästä peliin mukaan, mutta HPK:n uhrautuva puolustusasenne sekä Metsolan varmat torjunnat pitivät JYPin syömähampaat Eric Perrinin ja Antti Pihlströmin tehottomina.

– Huippusuoritus Metsolalta, niin kuin koko joukkueelta, Rindell kehaisi nuorta maalivahtia.

Kerhon neljäs maali katkaisi JYPin selkärangan. Osuman jälkeen lauantai-illan huumassa hykerrellyt kotiyleisö innostui laulamaan vanhan kannatuslaulunsa “Pallokeerho, pallokeerho olé, olé, olé!”.

Maalin iskenyt Juuso Puustinen tuuletti vapautuneesti kauden 22. osumaansa.

 

Loppi innoissaan uudesta mahdollisuudesta

Hyökkäysvoimaa HPK:lle tuonut Matias Loppi sai valmennuksen kehut debyyttinsä jälkeen.

– Loppi toi selkeästi toiseen ylivomaketjuun lisävoimaa meille. Ollaan oltu ykköskentän varassa pitkälti ylivoimassa, Rindell kommentoi.

30-vuotias IFK-kasvatti oli myös itse tyytyväinen sekä iltaansa, että siirtoonsa.

– Asun Helsingissä, joten tämä oli yksi parhaista vaihtoehdoista. Täällä pelataan hyvää lätkää ja olen aina pitänyt HPK:ta yhtenä vaihtoehtona.

Yhteispeli Barneyn ja Karevaaran kanssa oli sentterin mieleen.

– Tosi hyvältä vaikutti, isoja kavereita kumpikin. Karevaara on tosi nopea ja Barneyltä ei saa kiekkoa millään kun hän pääsee maalin eteen pyörimään. Luulen, että hyvä tästä tulee, jos näillä ketjuilla saadaan jatkaa.

 

HPK kohtaa kotonaan Jokerit “kuuden pisteen ottelussa” ensi viikon tiistaina, olethan paikalla kannustamassa!

 

Karri Salo

29.01.2011 21:13

Jaa artikkeli: