Kerho kiri voittoon Tampereella – Kerälä ratkaisijana

Tappara-HPK 5-6 JA (4-1,0-2,1-2,0-1)

Tampereella vietettiin kaksijakoista iltaa. Ensimmäisen erä HPK oli täysin erilainen kuin kahden viimeisen erän vierasjoukkue. Huikean loppukirin päätteeksi kaksi pistettä lähti mukaan jatkoajalta.

Ottelu alku Tampereen Tapparaa vastaan oli sysimusta. Ajassa 1.42 kiekko oli ensimmäisen kerran HPK-maalissa. Videotarkistuksen jälkeen kiekko oli ylittänyt maaliviivan ja tekijäksi merkittiin Toni Kallela.

Pari minuuttia myöhemmin Frans Tuohimaa joutui jälleen antautumaan, kun Josh Green napautti maalin edestä Ville Niemisen syötön reppuun. Ajassa 7.16 peli olikin jo 3-0 Tapparalle Kallelan illan toisella osumalla ja ajassa 14.25 Nick Bailen teki tilanteeksi 4-0 ylivoimalla.

Tämä riitti HPK-valmennukselle ja maalivahdin vaihto oli edessä. Juuse Saros luisteli maalin suulle. Frans Tuohimaa ehti ennen maalivahdin vaihdosta torjua kerran ja joutui antautumaan neljästi.

Kerho pääsi avaamaan maalihanansa ensimmäisen erän lopussa, kun Teemu Rautiainen käytti Tapparan harhasyötön hyväkseen. Rautiaisen rannelaukaus painui maaliin Tappara-vahti Juha Metsolan kainalosta.

Eri sykkeellä toiseen erään

Toiseen erään luisteli valmiimpi HPK ja pelaajat tuntuivat sisäistävän asian, että ollaan Liiga-pelissä.

Ajassa 24.29 HPK iski ylivoimalla. Hienon suoran hyökkäyksen päätteeksi Antti Kerälä laukoi HPK:n kahden maalin päähän. Maali oli Kerälän kauden ensimmäinen, johon syötöt tarjoilivat Borna Rendulic ja Jesse Saarinen.

Hetkeä myöhemmin HPK joutui pelaamaan minuutin 5-3 alivoimaa. Erikoistilanne selvitettiin loistavasti ja Kerho sai varmasti taistelutahtoa selvitetystä alivoimasta.

Ajassa 36.39 HPK tuli jo maali päähän. Jere Sallinen toi kiekon röyhkeästi alueelle, jätti Ville Viitaluomalle, jonka painava rannelaukaus napsahti takakulmaan ohi Metsolan.

Toisen erän torjunnat (Metsola x 12, Saros x 3) kertoo omaa kieltään HPK:n hallinnasta.

Kapteeni johtaa joukkonsa jatkoajalle

Kolmannen erä alkuun moni HPK:n sohvakannattajikin oli toivottavasti avannut suljetun TV:n tai radion uudestaan, sillä esitys oli vasta alussa.

Kristian Kuusela toi erän seitsemmännellä minuutilla Jobin postia HPK-leiriin. Kuusela käytti Kerho-pakiston harhasyötön hyväkseen ja ujutti kiekon ohi Saroksen vieden Tapparan jälleen kahden maalin johtoon. Tämäkin tilanne katsottiin videolta, mutta maalihan se oli.

Edellisen Tappara-maalin mahdollistanut Craig Schira sisuuntui virheestään ja oli päättänyt, että tätähän ei hävitä. Tapparan Markus Kankaanperän istuessa rangaistustaan, Schira pyysi kiekon keskialueella Rendulicilta, otti muutaman potkun vieden kiekon laidasta Tappara-alueelle ja laukoen kiekon tarkasti ohi Metsolan. Tilanne 5-4.

Kerho pystyi luomaan muutaman herkullisen tasoituspaikan, mutta kiekkoa ei saatu sisään. Ajassa 57.27 HPK-valmennus otti Saroksen pois maalilta ja ottelu koitettiin vääntää tasoihin ilman maalivahtia. Ylivoimalla Tuomas Vänttinen loistavasta syötöstä kapteeni-Viitaluoma laukoi kiekon verkkoon. Erittäin vapautuneesti koko ottelun pelannut Viitaluoma on tainnut karistaa viimeisetkin peikot harteiltaan.

Ratkaisija Hattulasta

Jatkoajalle mentiin, jonka ratkaisijaksi nousi hattulalaistaikuri Antti Kerälä. HPK:ssa ainakin joulutaukoon asti pelaava Kerälä iski illan toisensa etukulmasta Schiran laukomasta paluukiekosta sisään.

Kakkosvitja Rendulic (0+2) – Kerälä (2+0) – Saarinen (0+3) oli liekeissä. Antti Bruun joutui jättämään pelin toisessa erässä.

Pasi Arvonen oli kahteen pisteeseen tyytyväinen.
– Ensimmäisen erän jälkeen se oli vaan revittävä jokaisen selkänahastaan se moraali ja ylpeys tähän lajiin. Kyllä mä tuosta joukkueesta olen ylpeä, että toiseen erään saatiin tuollainen lähtö. Oli vaan unohdettava, että taululla oli 4-1 ja lähdettävä vaihto kerrallaan pelaamaan. Oli täysin eri joukkue ekassa erässä ja kahdessa viimeisessä.

Matka jatkuu ja lauantaina pelataan Hämeenlinnassa. HPK-ryöpytyksen tulee kokemaan Jokerit ja pistetäänhän sitten yli 5000 katsojan raja rikki!