Kerho kiri kahden maalin takaa tasoihin – KalPa vei lisäpisteen jatkoajan ylivoimaosumalla

HPK:n kauden viimeinen kotiottelu pelattiin KalPaa vastaan Hämeenlinnan perjantai-illassa. HPK oli ottelun alussa vastaanottava osapuoli ja jäi takaa-ajajan rooliin parantaen peliään pelikellon juostessa. Kotijoukkue kampesi tasoihin ja ottelun jatkoajalle, jossa KalPa hyödynsi tylysti ylivoimansa ja otti lisäpisteen mukaansa Savoon.

Nouseva käyrä riitti yhteen pisteeseen

Vieraat lähtivät otteluun vahvasti ja HPK oli jatkuvasti askeleen perässä. Kuopiolaiset saivat hyökkäys toisen perään puolittaista tilannetta aikaiseksi ja HPK joutui olemaan puolustuskannalla. Pelin alkuhetkillä HPK koki takaiskun, kun puolustuksesta tippui Miro Karjalainen, joka loukkasi itseään taklaustilanteessa. KalPa sai lopulta tehtyä ottelun avausmaalin ansaitusti, kun ottelua oli nähty reilut 12 minuuttia. Simontaival pääsi hyvältä paikalta laukomaan ja kiekko meni maalinedusruuhkan läpi takakulmaan. Erää kuvasi se, että KalPan maalivahdille kertyi erässä kaksi torjuntaa ja Kim Saariselle HPK-maalilla neljätoista. HPK:n onneksi ensimmäisestä erästä selvittiin yhdellä takaiskulla.

Toinen erä alkoi surkeasti, KalPa pääsi juhlimaan toista maaliaan jo 34 sekuntia erän alusta. HPK:n toinen erä oli kokonaisuudessaan ensimmäistä parempi, mutta KalPa oli vielä erän alussa selvästi edellä. HPK:n peli parani erän edetessä, mutta Kerhon maalia jäätiin odottamaan ja toiselle erätauolle mentiin KalPan 0-2 johdossa.

Kolmannessa erässä nähtiin parasta Kerhoa tässä ottelussa. Erän seitsemännellä minuutilla Tuulola määrättiin jäähyaitioon kampituksesta ja tässä kohtaa elettiin ottelun ratkaisuhetkiä. Kotiyleisön riemuksi erikoistilanteessa juhlivana osapuolena olikin Kerho: Joel Janatuinen taisteli kiekon itselleen alivoimalla KalPa maalin takana ahkeralla karvauspelaamisella ja sai tökättyä kiekon maalin edustalle hiipineelle Heikki Huttuselle. Huttunen pisti kiekon sisään toistamiseen kuluvalla viikolla ja HPK:lle jäi aikaa vielä 11 minuuttia ja 48 sekuntia iskeä tasoitusosuma.

Kääntynyt tuuli puhalsi vain voimakkaammin, kun Mattila KalPa-leiristä meni istumaan kakkosta pelin viivyttämisestä. Kun Mattila sai seuraa penkille Saku Salmelasta, kutsui HPK-valmennus aikalisän. Ylivoima toimitti, Kasper Lundell viimeisteli neljännen osumansa Kerhossa ja kotiyleisö pääsi lyömään kättä yhteen. KalPan penkillä sen sijaan ei riemuittu, vaan jäällä nähtiin sinne kuulumaton esine, nimittäin juomapullo. KalPa pelaaja yritti vaivihkaa noutaa pullon takaisin vierasaitioon, mutta juomapullon lentäminen ei mennyt tuomareilta ohi ja HPK pääsi jatkamaan kahden ylivoimalla. Tulosta ei tullut ja kun kumpikaan osapuoli ei saanut erän lopussa maalia aikaiseksi, lähdettiin ratkomaan peliä jatkoajan kautta. Teemu Rautiainen komennettiin jatkoajan toisella minuutilla jäähyboksiin estämisestä ja ottelu päättyi kotiyleisön harmiksi tappioon, kun Rissanen viimeisteli KalPa-voiton ylivoimalla.

Joel Janatuinen haastattelussa ottelun jälkeen.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa vielä kaksi vierasottelua kuluvan kauden aikana. Huomenna lauantaina joukkue suuntaa HPK Kannattajien tuella varustettuna Lappeenrantaan. Tiistaina Kerho pelaa viimeisen kauden ottelunsa Tampereella Tapparan vieraana. HPK Naisten kiekkoa näkee sunnuntaina, kun joukkue pelaa kolmannen välieräottelunsa HIFK:ta vastaan. Huomenna sarja jatkuu vierasottelulla Helsingissä otteluvoittojen ollessa 1-1.