Kerho kamppaili yhden pisteen Lappeenrannasta

SaiPa-HPK 2-1 VL (1-0,0-1,0-0,0-0,1-0)

HPK ja SaiPa iskivät yhteen lauantai-illassa Kisapuistossa. HPK:lla vuorossa oli viikon kolmas ottelu, kun SaiPa puolestaan pelasi viikon ensimmäisensä. Lappeenrantaan oli matkustanut myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella HPK-Kannattajien bussi, mikä kuului kotikatsomoihin saakka koko ottelun ajan. Lopulta SaiPa saalisti itselleen lisäpisteen voittolaukauskilpailun jälkeen.

Kerhon alivoima on ollut tällä kaudella sataprosenttista, eikä se muuksi SaiPan käsittelyssä tänään muuksi muuttunut muuttunut. 39 sekunnin pelin jälkeen Petteri Nurmi purki kiekon katsomoon ja vierailijoiden alivoima joutui testiin ensimmäistä kertaa, mutta oma verkko pysyi tälläkin kertaa puhtaana. SaiPa sai ylivoimansa johdosta kuitenkin otteen pelin alkuminuuteista ja HPK pääsi vain puolittaisiin hyökkäyksiin.

SaiPan ensimmäinen maali nähtiin Valtteri Lipiäisen toimesta. SaiPan Jaakko Lanta ajoi väkevästi maalille ja Eetu Laurikaisen oli seurattava vasemmalle tolpalle. Laurikaisen takapatjasta tullutta reaboundia Arttu Pelli ei saanut siivottua ja Lipiäinen lapioi kiekon maaliin. Kyseessä Lipiäisen ensimmäinen Liiga-maali.

HPK:n puolustusosasto koki ensimmäisessä erässä kovia. Kuudella puolustajalla otteluun lähtenyt HPK menetti ensimmäisenä Mário Grmanin, kun slovakialainen poistui pukukopin puolelle kättään pidellen. Valtteri Jeskanen puolestaan sai kovan taklauksen ja törmäsi laitaan rinta edellä. Jeskasen toipui tärskystään, mutta niin kovasti ilmat lähtivät pihalle, että peli vihellettiin poikki ja Jeskanen otti happea hetken jään pinnassa keskiympyrässä. Ossi Ikosta taklattiin myös varsin kovaa taistelussa päätykiekosta. Pää osui laitaan niin että kypäräkin jäi jäälle, Ikosen suunnatessa vaihtoon.

Kerhon puolustajamäärän pudottua viiteen, Santtu Hakanen pelasi osan vaihdoistaan puolustajana Ossi Ikosen parina. Hakanen pelasikin loppupelin puolustajan tontilla toimituksemme hatunnoston arvoisesti, kovassa paikassa ei Santtua huimannut. Oliver Kiljunen otti puolestaan paikkansa Hakasen paikalta neloskentän laidalta ja kerrytti näin lisää liigaminuutteja tililleen.

Kerho mukaan peliin

SaiPan ensimmäinen rangaistus tuli ajassa 10.09, kun Kalle Maalahti oli pakottelu pitämään kiinni hyökkäyssinistä ylittämässä ollutta Antti Pihlströmiä. Ylivoima pyöri vahvasti, mutta varsinaisille huippupaikoille ei ylivoimalla päästy. Michael Joly pääsi yrittämään maalia läpiajosta. Sean Collins voitti kaksinkamppailun omalla alueella ja syötti keskustassa vapaana olleelle Markus Nenoselle. Kapteeni jatkoi näppärästi jalkapallotyyliin luistimella eteen ja vapautti Jolyn läpiajoon. Tällä kertaa viimeistelu kuitenkin ontui ja tasoitus jäin näin odotuttamaan itseään.

HPK:n alivoima joutui toiseen testiin, kun 1.15 oli ensimmäistä erää jäljellä. SaiPan Lakatos pääsi puolittain läpi kiertäen Nurmen, joka oli pakotettu koukkaamaan ja boxi kutsui. Kerhon ylivoima jatkui vahvana ja erityisesti Tommi Tikka pelasi loistavasti. Aloitusvoiton lisäksi loistavat blokit ja loppuun vielä kunnon pesäpallosyöksy viimeiseen tulossa olleeseen laukaukseen. Mylläkkää nähtiin silti Kerhon maalilla, kun ruuhkahuippu kiekontavoittelussa käytiin Laurikaisen toimistossa. Lopulta kiekon siivosi käsin pois Kerhon kapteeni.

Toisessa erässä pelin kuva ei muuttunut, vaan SaiPa painoi päälle ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä Kerhon päädyssä. Keskustan puolustaminen jatkui kuitenkin ensiluokkaisena ja aivan huippupaikoille isännät eivät päässeet. Eetu Laurikainen koppaili viimeisenä lenkkinä ja lukemat pysyivät edelleen tiukkana.

Kuten jo ensimmäisessä erässä, myös toisessa erässä parhaat maalipaikat tulivat Kerholle vastahyökkäyksistä. Pitkän oman pään pyörityksen jälken Michael Joly pääsi vapauttamaan Sean Collinsin laidalta vauhtiin. Collins otti vielä pienellä rytminmuutoksella Jolyn uudelleen mukaan keskikaistalya ja tämä pääsi nokikkain Niclas Westerholmin kanssa. Toistamiseen Joly ei erehtynyt vaan uitti tasoituksen Westerholmin jalkojen välistä. Näin Jolylle jälleen täysosuma ja Collinsille kanukkiduon yhteistyöstä avauspiste Liigassa.

Taistelu jatkui, Toivola lähellä täysosumaa

Erän loppua kohden SaiPa jatkoi edelleen painostamista. Kerho joutui myös kahdesti pelaamaan alivoimalla, kun Arttu Pelli ja Tommi Tikka kampittivat itsensä vuorollaan boksiin kaksiminuuttisille. Isäntien ylivoimapeli kuitenkin tylsytettiin jälleen ja takaiskuitta päästiin kolmanteen erään.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisua otteluun, vaikka HPK paransikin hyökkäyspeliään etenkin viimeisen kympin aikana. Johtomaali oli pariin otteeseen todella lähellä. Lähimmäksi pääsi ottelun loppuhetkillä Artturi Toivola, jolla oli huipputontti uittaa Kerho ottelussa johtoon. Kiekko lipui jo Westerholmin patjan alla, mutta lopulta videotarkituksen jälkeen vain 3/4 kiekosta ylitti punaviivan ja Toivolan kauden avausmaali jäi hiuksenhienosti toteutumatta.

Kolme erää ei tälläkään kertaa tuonut ratkaisua, vaan jo kolmannen kerran tällä viikolla ratkaisua haettiin jatkoajalta. Kolmekolmonen ei kuitenkaan tuonut ratkaisua paremmuuteen, vaan lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Voittolaukauksilla SaiPa oli tänään parempi, kun sekä Dominik Lakatos että Ville Petman napauttivat ranteillaan kiekon ohi Laurikaisen, Michael Jolyn ja Juuso Ikosen taas epäonnistuttua ratkaisuissaan.

Näin Kerho hyvää meteliä läpi koko ottelun pitäneine kannattajineen joutui lähtemään kotimatkalle vain yksi piste mukanaan, mutta raskaan pelirupeaman huomioon ottaen piste oli varmasti maistuva kovan puolustuskamppailun jälkeen. Seuraavaksi luvassa on lähes viikon tauko peleistä ja Liiga jatkuu Kerhon osalta ensi viikon perjantaina. Tuolloin matkataan Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

18.09.2021 20:50

Jaa artikkeli: