Kerho kamppaili kolme pistettä Porista

Ässät-HPK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

HPK:n perjantaina Tampereella tappiollisesti alkanut vieraskiertue sai jatkoa heti perään lauantaina. Matka vei illan otteluun Porin Isomäelle Ässien vieraaksi. Isäntäjoukkue Ässät majaili ennen illan kamppailua Liigan sarjataulukossa viimeisenä ja Kerholle puolestaan jaossa oli tärkeitä pisteitä kamppailussa suorasta pudotuspelipaikasta. Ottelu aaltoili puolelta toiselle, mutta Kerhon tehokas ylivoima ja Daniel Lebedeffin torjunnat toivat lopulta kolmen pisteen voiton. Myös HPK Kannattajien matkaryhmä otti kolmen pisteen voiton katsomon puolella!

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa!

HPK Kannattajien 10v juhlareissu oli myös heidän näköisensä! Jälleen kerran upeaa tifotaidetta!! Kuva: Taneli Kask

Ottelu sai perjantaiseen tapaan salama-alun. Kerholle kaadettiin kylmää vettä niskaan kun ensimmäinen erä oli ehtinyt vanhentua vain reilut puoli minuuttia . Ässien hyökkäys karvasi kiekon Juuso Ikoselta laidalla ja sai vapautettua Feetu Knihtin vapaseen tekopaikkaan. Kerhon puolustustkaan ei ehtinyt hätiin, kun Knihti napautti tulisen rannelaukauksen putken alle etuyläkulmaan. Daniel Lebedeffkään ei voinut tälle mitään, vaan Ässät nopeasti ottelussa kuskin paikalle.

Kerhon etsikkoaika tuli muutamaa minuuttia myöhemmin. Ässäpelureita komennettiin nopeassa tahdissa kahdesti jäähyboksiin ja Kerho pääsi näin pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimaa. Kerhon pohjoisamerikkalaiset juonivat tasoitusosuman, kun kiekko liikkui näyttävästi yhdellä kosketuksella mieheltä toiselle. Ryan Johnston ja Michael Joly tarjoilivat paikan ja Patrick Harper pääsi tälläämään suoraan syötöstä mustan häkkiin.

Kaksi bussia Kerholaisia otti seisomakatsomon haltuun Porissa. Kuva: Taneli Kask

Kerhon ylivoiman tehoilta

Erän lähestyessä loppuaan Poriin matkanneet HPK-Kannattajat saivatuudelleen aihetta tuulettaa. Onnistujana oli tällä kertaa Kerhon nelosketju ja duo Artturi Toivola – Oliver Kiljunen. Toivola harhautti maalin takana ässävahti Konstantin Volkovin liikkeeseen etutolpalta ja nopealla syötöllä Kiljunen pääsi napauttamaan HPK:n johtoon etukulmaosumallaan. Lukemista 1-2 lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä ehti vanheta vain hieman yli viisi minuuttia, kun porilaisten jenkkihyökkääjä Derek Barach komennettiin ottelun aikana toistamiseen jäähyboksiin kampituksesta. Kerhon ylivoima yltyi tänään tehokkaaksi ja pian verkko soi kolmannen kerran Volkovin selän takana.

HPK karkasi hyökkäykseen ylivoimalla ja Tommi Tikka punnersi keskikaistalla kiekkoa eteenpäin. Peliväline toimitettiin Michael Jolyn lapaan ja tämä pääsi suoran hyökkäyksen päätteeksi laittamaan Kerhon kahden maalin karkumatkalle Volkovin puikoista ujutetulla kudilla. Kerholle ylivoimalla siis jo toinen osuma illan aikana ja Jolylle tehopisteet 1+1.

Ässät vastaan Daniel Lebedeff

Toinen erä eteni loppuunsa saakka kerhomerkkisesti eivätkä Ässät saaneet peliään toimimiaan. Kolmannen erän alussa kotijoukkue ilmoittautui kuitenkin uudelleen mukaan peliin ja jännättävää riitti loppuun asti. Joel Janatuinen istui vuorostaan kaksiminuuttista ja Ässät osui ylivoimallaan. Aleksander Ruuttu pääsi syöttämään Valtteri Jeskasen estelystä huolimatta maalin edustalle lipuneelle Jarno Kärjelle. Kärjellä oli tästä paikasta hellpo työ putata kiekko tyhjänä odottavaan rysään ja vierailijoiden oli napitettava työhaalarit vielä kolmanteenkin erään.

Kavennusosumastaan Karri Kiven suojatit saivat hengen päälle ja Kerho oli ajoittain hätää kärsimässä kentällä. Daniel Lebedeff oli kahdessa ensimmäisessä erässä joutunut torjuntatöihin yhteensä 16 kertaa, mutta kolmannessa hän joutui maalillaan huhkimaan koko illan edestä. Erän aikana Lebedeffille merkittiinkin peräti 19 torjuntaa.

Ässille tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen rankkarin muodossa erän puolivälin tienoilla. Shawn Lalonde yritti uittaa kiekkoa reppuun tunneleista, mutta Lebedeff otti tästä eleettömän ryöstön, ja laittoi päälle vielä maistuvat tuuletukset. Tästä Kerhon puolustuskin sai lisää potkua loppu pelin ajaksi, eivätkä Ässät montaa kertaa päässeet pahoille tekopaikoille, vaikka Kerhon maalirautojakin kilisteltiin kertaalleen aivan erän lopussa. Tasoitusta isännät eivät ilman maalivahtiakaan onnistuneet tekemään, joten päätössummerin myötä arvokkaat pisteet matkasivat Hämeenlinnaan.

Ensi viikolla vuorossa on kaksi kotiottelua keskiviikkona Pelicansia ja perjantaina HIFK:ta vastaan. Näiden otteluiden liput ovat myynnissä Lippu.fissä! Rajoituksien vuoksi 50% kapasiteetista on käytössä. Osta siis lippusi heti! Ensi viikon päättää vierasottelu Turussa.