Kerho kampesi lisäpisteen Tampereella

Ilves-HPK 2-3 vl. (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Viikon päättävässä liigakamppailussa HPK matkusti Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Valkoista pukenut vierasjoukkue houkutteli Nokia-areenalle runsaslukuisen yleisön, minkä lisäksi HPK-kannattajat järjesti vuoden ensimmäisen vierasmatkan omiensa tueksi
. Tiivis oman pään pelaaminen sekä tehokkuus omissa paikoissa takasivat lopulta pitkäksi venyneestä ottelusta maistuvan lisäpisteen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä kenties odotuksissa ollutta Ilveksen alkurynnistystä varsinaisesti nähty. Kerho pysyi hyvin liikkeessä mukana, eikä viikon kolmas ottelu näyttänyt jaloissa painavan. Erän edetessä Ilves pääsi kampeamaan itseään kuskin paikalle ja vastasikin ottelun avausosumasta.

Aku Räty polkaisi vauhdilla laidasta läpi ja leikkasi maalille ja iski vastustamattomasti kiekon takakulmaan Daniel Lebedeffin selän taakse, eikä tätä takaiskua voinut laittaa muuten hyvän ottelun pelanneen Lebedeffin piikkiin, puolustuksen pelatessa tilanteen aavistuksen kevyesti.

Toisessa erässä maalitalkoot

Toinen erä on ajoittain ollut vaikea Kerholle kuluvalla kaudella, mutta tänään toiseen erään Kerho tuli hyvällä sykkeellä. Vain minuutti ja kaksikymmentä sekuntia oli ehditty pelata kun Steve Moses karkasi pahantekoon ja upotti ranteellaan kiekon Jakub Malekin kainalosta nuottaan. Moseksen kauden neljännellä osumalla Kerho näin tasoihin.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes kotijoukkue pääsi ensi kertaa ylivoimalle Ossi Ikosen kampitettua itselleen kaksiminuuttisen. Kerho pelasi hyvää alivoimaa, mutta lopulta Eemeli Suomi onnistui pelaamaan kiekon hyvällä syötöllä valkopaitaisten alivoimaneliön läpi. Joona Ikonen pääsi tälläämään suoraan syötöstä Ilveksen uudelleen kuskin paikalle.

Kauaa tätä ei jääty kuitenkaan murehtimaan, vaan Kerho jatkoi energistä pelaamistaan. Takaiskusta kului neljä minuuttia, kun kakkosketju teki jälleen tuhojaan. Arttu Pelli löysi laidalta syötöllään maalinedustalle parkkeeranneen Aleksi Mustosen, joka ohjasi tyylikkäästi Kerhon 2-2 tasoituksen. Tähän osumaan toisen syöttöpisteen kirjautti Antti Pihlström, jolle syöttöpiste oli Liiga-uran sadas!

Enempää osumia ei erässä nähty, vaikka Ilves pääsikin useamman kerran testaamaan Lebedeffin virettä. HPK pääsikin erän loppupuolella hienokseltaan niskan päälle. Muun muassa Steve Moses pelasi itsensä jälleen vahvalla luistelulla hyvälle laukaisusektorille, mutta Malek veti patjallaan tässä pidemmän korren. Lopulta erätaukosummeri pelasti Ilveksen ja kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

Rinta rinnan loppuun saakka

Kolmannen erän alussa molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan tarkkaa, virheet minivoivaa peliä. Kotijoukkueelle tarjoutui oiva paikka muutaman minuutin pelin jälkeen, kun ensin Joel Janatuinen komennettiin kampituksesta jäähylle. Tämä alivoima kestettiin, mutta heti perään HPK:lle tuomittiin kahden minuutin joukkuerangaistus. Lopputulos ei tamperelaisilta ollut kuitenkaan toisella yrityksellä sen parempi, vaan Kerhon alivoima selvitti toistamiseen oman tonttinsa.

Hetkeä myöhemmin tarjoutui puolestaan HPK:lle ylivoimamahdollisuus. Tällä kaudella ajoittain Rinkelimäen yleisöä ajoittain tuskastuttanutkin Kerhon ylivoima oli tänään jo hieman paremmissa uomissa. Maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan tällä yrityksellä saatu.

Ottelu aaltoili päästä päähän, mutta aivan huippupaikkoja ei juurikaan nähty kummaltakaan joukkueelta. Loppuhetkillä isännille tulivat ehkä paremmat tontit ratkoa peli, mutta viimeistään Daniel Lebedeff koppaili nämä. 2-2 säilyi Nokia-areenan mediakuutiolla loppuun asti ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla ei paremmuudesta lopulta saatu selvyyttä. Lähempänä voittoa oli jatkoajalla Ilves, päästyään pelaamaan kaksi minuuttia viidestä ylivoimalla. Kerho pelasi kuitenkin loistavaa alivoimaa kolmella neljää vastaan ja taisteli ratkaisun näin voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailussa HPK ja etenkin Daniel Lebedeff olivat suvereeneja. Steve Moses sekä Eetu Liukas osuivat molemmat omilla yrityksillään ohittamaan Malekin, Lebedeff puolestaan nollasi molemmat isäntien yritykset. Näin Tampereelle matkanneet kerhon fanit saivat lopulta juhlia makeaa vierasvoittoa. Kerholle onnistunut viikko ja maistuvat voitot sekä HIFK:sta että Ilveksestä.

Lehdistötilaisuus Ilves-HPK 1.10.2022

Pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella ottelulla. Viikon aloittaa Vaasan-Rauman vieraskiertue, minkä jälkeen kamppaillaan Hämeen herruudesta Pelicansin kanssa Pohjantähti-Areenalla lauantaina. Hallille kannustamaan Kerho voittoon –> Liput tästä!

01.10.2022 20:37