Kerho kaatoi sarjakärjen juhlaottelussaan

HPK-Lukko 4-0 (1-0, 3-0, 0-0). Hämeenlinnan pallokerhon 93-vuotisjuhaottelu pelattiin lauantain liigakierroksella Pohjantähti Areenalla. Vierasjoukkue saapui toistamiseen tällä viikolla länsirannikolta, tällä kertaa Raumalta. Lukko miehitti ennen illan ottelua sarjan piikkipaikkaa, isäntien majaillessa pudostuspeliviivan alapuolella sijalla 13. Kerho antoi kuitenkin myös kaukalossa kotiyleisölle aihetta juhlaan ja vei riemukkaasti pisteet nimiinsä 4-0 lukemin.

Kerho tuli  kaukaloon hyvällä peli-ilmeellä ja heti ensisekuntien aikana Michael Joly ja Mathias Trettenes järjestivät maalipaikan kaukalon eteläpäädyssä. Tästä kiekkoa ei vielä verkkoon kuitenkaan vielä aivan saatu.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmilta joukkueilta nähtiin nopeita kääntöjä ja hyökkäyksiinlähtöjä. Lukolle tarjoutui erän alkupuolella ylivoimaa Kerhon pelattua hyvän tovin kuudella kenttäpelaajalla, mutta tämän erikoistilanteen paras paikka tuli kuitenkin hyvän karvauksen päätteeksi Joel Janatuiselle, joka ei aivan onnistunut tekopaikassaan.

Alivoiman kestettyään Kerhon ykkösketju iski. Michael Joly antoi komean käyttösyötön Mathias Trettenesille, jonka jatkosta Joly pääsi laukomaan ottelun avausmaalin tyhjänä odottavaan rysään. Hetkeä myöhemmin myös Matti Järvisellä oli tekopaikka läpiajosta, mutta kikat eivät tällä kertaa purreet Samuel Jukuriin ja lisäosumia ei erässä nähty.

Kuva: Teemu Hannula

Kerho jyrää lukon toisessa erässä

Toisessa erässä vauhti lisääntyi ja molemmat joukkueet painoivat kovaa päästä päähän vastahyökkäyksiä vuoron perään esittäen. Lukolla oli oma etsikkoaikansa tasoittaa ottelu, mutta HPK tylsytti yritykset erän alkuhetkillä. Tämän jälkeen myös isännät saivat uudelleen juonesta kiinni ja Valtteri Savolanen luikertelikin kiekon kanssa tekopaikkaan, mutta tolppaa lähemmäs Savolainen ei tällä kertaa osunut.

Toinen erä ehti vanhentua hieman yli kuusi minuuttia, kun Kerho siirtyi 2-0 johtoon. Ossi Ikonen nosti hyvällä jalalla kiekon hyökkäysalueelle ja jätti kiekon pelattavaksi siniviivan tuntumaan. Paikalle osunut Mathia Trettenes lähetti kiekon maalia kohti ja Eetu Liukas teki paikassa erinomaisen maskin sekä ohjauksen.  Liukkaan mahdollista korkeaa mailaa osumassa tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta kiekko vietiin keskiympyrään.

Lukolle tarjoutui toistamiseen ylivoimamahdollisuus pian kerhon maalin jälkeen, mutta tälläkään kertaa verkko ei Sami Rajaniemen takana heilunut. Sen sijaan toisessa päässä tapahtui pian uudestaan, kun Matti Järvinen ja Petteri Nurmi taituroivat kiekon vapaaseen tekopaikkaan parhaaseen tekosektoriin Steve Mosekselle, jolla napautti vuorenvarmasti ranteellaan ohi Jukurin räpylän ja taululle lukemiksi  jo 3-0.

Pari minuuttia myöhemmin tällä kaudella usein, hieman erikoisestikin hyökkäyksen kärjestä löytynyt Rony Ahonen tarjoili kiekon maalin takaa Mathias Trettenesille, joka napautti kiekon längistä verkon perukoille neljännen kerran. Ykkösketjusta paikkansa löytäneelle työteliäänne norjalaiselle maistuva täysosuma ja iltaan mukavat tehot 1+2.

Ottelun kolmannessa erässä ei kumpikaan joukkue hellittänyt vaan kaukalossa nähtiin viihdyttävä lauantai-illan esitys. Molemmat pääsivät myös mukavasti tekopaikoille ja maalivahdeista Rajaniemi merkkautti 10 ja Jukuri 11 torjuntaa erään, kumpikin pitäen maalinsa puhtaana. Näin Rajaniemelle siis nollapeli ja Kerholle erittäin maistuvat kolme pistettä sarjakärjeltä.

Liigan sarjataulukossa Kerho kipusi voiton myötä pudotuspeliviivan yläpuolelle sijalle kymmenen. Ensi viikolla on luvassa kaksi ottelua, ensin Jyväskylässä keskiviikkona ja perjantaina viimeinen ottelu ennen maajoukkue- ja joulutaukoa kotikentällä Vaasan Sportia vastaan. Liput otteluun Liput tästä!