Kerho kaatoi aseettomat Kärpät

HPK-Kärpät 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) Kerhon härkäviikko jatkui perjantaina kotijäällä. Vastaan asettui viikonlopun tuplapelien avausosioon Oulun Kärpät. Kaukalossa nähtiin hyvätasoinen ottelu ja tiukkojen tilanteiden jälkeen hämeenlinnalaisittain iloisesti käteen jäi lopulta kolme pistettä ja kaksi jatkosopimusta.

Artikkelin lopussa valmentajien kommentit videolla.

Kerho pelasi kauttaaltaan väkevää kiekkoa avauserässä. Kärpät riisuttiin aseista eikä näätälauma päässyt kontrolloidusti hyökkäysalueelle. Ainoastaan ylivoimalla vierasjoukke pääsi koettamaan Eetu Laurikaisen virettä, mutta tuloksetta.

Sen sijaan HPK toi kiekkoa nopeasti ylös ja pääsi pelaamaan pitkiäkin jaksoja Kärppien päädyssä. Maalit jäivät kuitenkin odottamaan itseään. Lähimpänä maalia oli Michael Joly, joka veivasi neljä kärppäpelaajaa näyttävästi kahville ja kilautti harmittavasti kuitenkin maalirautoja rystynostollaan.

Yleisökin pääsi avauserässä huutamaan, mutta tällä kertaa mainoskatkon aikana. HPK nimittäin julkisti vuoteen 2023 asti ulottuvat jatkosopimukset Jere Jokiselle ja virtuoosi Michael Jolylle. Nämä kirvoittivat Pohjantähti-Areenan yleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Jalkapallolukemat Pohjantähti-Areenalla

HPK aloitti maalinteon avauserän ensiminuuteilla. Arttu Pelli toimitti kiekkoa maalinedustalle, ja maalinedushässäkässä irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Philippe Cornet. Kaatuessaankin Cornet sai iskettyä kiekon rysään ja näin Kerho siirtyyi kuskin paikalle.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun Ossi Ikonen jäsai kasvoihinsa osumaa Aku Rädyltä ja jäi pitkäksi aikaa jään pintaan. Tästä kuitenkin selvittiin lopulta säikähdyksellä ja pikkukakkosella, joskaan lisäosumia Kerho ei tilanteesta saanut aikaan. Kärppien Hyry sen sijaan karkasi läpiajoon alivoimalla, mutta Eetu Laurikainen hoiti tämän viileästi.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä läpi toisen ja kolmannen erän. Kumpikaan joukke ei päässyt ottelussa niskan päälle, vaan peli virtasi vuorotahtiin molempiin suuntiin.

Ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia, kun Kärpät veti Stanislav Galimovin maaliltaan ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kerholla ei kuitenkaan ollut tässä hädän hetkeä, ja lopulta kiekko karvattii Kärppien lähtiessä hyökkäykseen. Peliväline päätyi Markus Nenoselle, joka kapteenin ottein näytti esimerkkiä ja lopetti Kärppien pyristelyt tältä illalta.

Näin Kerholle ansaitut kolme pistettä ja Eetu Laurikaiselle nollapeli. Keväistä pudotuspelihenkeä on jo aistittavissa, kun Kerho kohtaa Kärpät heti uudelleen huomenna lauantaina.

Lauantain ottelu on perhepeli ja perhepaketit ovat tarjouksessa talviloman alkamisen kunniaksi! Perhepaketti (2+2 tai 1+3) maksaa ennakkoon vain 36€! Miniperhepaketti (1+1) jokaiseen otteluun 30€.

MM-kotikisojen maskotti Miracleon seikkailee perhepelin aikana Pohjantähti Areenassa! Tule toivottamaan Miracleonille hyviä kisoja ja voihan häntäkin onnitella olympiakullasta!