Kerho jyräsi pelillisesti Pelicansin yli

HPK – Pelicans 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Kerho pelasi erittäin vahvan ottelun ja olisi voinut takoa useammankin maalin. Lukemat mairittelevat Pelicansia.

Tällä kertaa ottelun kommentit on kerätty hallilla olleilta katsojilta. Lue minkälaisia tunnelmia molemmissa leireissä oli ja mitä mieltä yleisö on Kerhon alkukaudesta!

Vahva alku

Ottelu alkoi kuten Rinkelinmäellä kuuluukin. Kotijoukkue hallitsi ja hyökkäykset vyöryivät vieraiden päätyyn vaihdosta toiseen.

Viime otteluissa vaivannut tehottomuus näkyi kuitenkin edelleen viimeistelyssä. Maalinteon tuska näkyy ja kuuluu myös katsomossa.

– Kyllähän se laittaa pärräämään. Monesti tulee huudettua, että miten nuo ei tee, kun itse laittaisin aina kiekon pussiin, mutta ei se kai sitten niin helppoa ole, heh.

Kaivatun avausosuman teki lopulta Filip Riska, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Riska pääsi virittämään vieterin niin kireälle kuin vain mahdollista ja hirmuinen lämäri painui vastustamattomasti ohi Pelicansin maalilla pelanneen Jakub Skarekin, jolle merkittiin avauserässä peräti 17 torjuntaa. Emil Larmille torjuntoja kertyi ainoastaan neljä.

– Se erä oli täysin Kerhon hallintaa. Pelsua vietiin pelillisesti tennislukemin, mutta maalinteko on täyttä tuskaa tällä hetkellä.

Lahdesta Hämeenlinnaan matkustanut, nimimerkillä Mr. Pelicans, esittäytynyt herrasmies oli kotijoukkueen kannattajien kanssa samoilla linjoilla, mutta täysin valmiita ei vielä oltu luovuttamaan.

– Kyllä Kerho kovempi oli, ei lahtelaisittain jäänyt mitään kerrottavaa. Pakko kuitenkin uskoa, että täältä noustaan vielä!

Pelicans telineissä

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi.

HPK hallitsi tapahtumia erän alusta alkaen, mutta lisäosumia ei saatu aikaiseksi. Lähimpänä maalintekoa oli Philippe Cornet, joka osui kertaalleen ylärimaan.

Ville Nieminen otti aikalisän ajassa 30:10. Tästä oli hetkellisesti hyötyä, mutta Pelicansin ottelun ensimmäinen hieman pidempi pyöritys päättyi siihen, että lahtelaishyökkääjä kaatui maalin takana ja tilanteen päätteeksi vierailijoille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Syynä liikaa miehiä kentällä.

Kaksiminuuttisen aikana paras paikka tuli Pelicansille, mutta Emil Larmi oli tällä kertaa kahta Pelicansin hyökkääjää vahvempi. Katsomossa Pelicansin tasoitus kesken Kerhon vyörytyksen ei olisi yllättänyt.

– Kaksi erää rummutettu, eikä mene. Olin varma, että nyt kolisee omissa, mutta onneksi Larmi hoiti homman. Usein se niin menee, että kun ei itse tee, niin…

Erän lopulla myös Pelicans pääsi rakentaman hieman pidempiä hyökkäyksiä, mutta aivan A-luokan maalipaikkoja ei nähty.

Orastava piristyminen erän lopulla toi uskoa lahtelaisiin.

– Onneksi päästiin jo hieman hyökkäämäänkin. Paljon ollaan katsomossa kiitelty Skarekia, että ollaan edelleen pelissä mukana.

Kiinnitys Hämeen Herruuteen

Kolmannessa erässä HPK ei aivan niin ylivoimaisesti esiintynyt, mutta peli oli kuitenkin koko ajan hallinnassa.

Jokseenkin vapauttavan ja jo hieman ratkaisevan tuntuisen osuman teki Cornet ajassa 47:39. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Robert Leinolta tuli sellainen syöttö, että siitä oli helppo työ lyödä kiekko ohi Skarekin.

– Maali varmasti helpotti pelaajia, mutta kyllä se helpotti myös katsojia. Läpi ottelun ollaan haikailtu Fehrin perään, mutta onneksi nykyisetkin välillä osuu.

Ajassa 56:17 Pelicans sai viimeisen oljenkorren, kun Robert Leino kampitti itsensä hyökkäyspäässä jäähylle.

Ja tähän korteen Pelicans myös tarttui. Ajassa 57:34 Taavi Vartiainen rikkoi Larmin nollan kavensi lukemiksi 2-1.

Loppukiri kuitenkin kuihtui kasaan, kun Pelicansille tuomittiin kaksiminuuttiset ajassa 57:51 ja 59:40.

HPK ja Pelicans taistelevat tälläkin kaudella Hämeen Herruudesta, jossa palkintona on 5000 euron arvoinen shekki voittaneen joukkueen juniorityölle.

Konsepti saa molempien joukkueiden kannattajilta ainoastaan positiivista palautetta.

– Kyllä tämä oikein hyvä on ja tuo hyvää paikallissäpinää näihin otteluihin. Palkinto on hieno, kun se menee juniorityölle.

– Ehdottoman hieno asia, vaikka tänään turpaan tulikin.

Hyvä alkukausi

Kaudesta on pelattu nyt 12 ottelua. Pisteitä HPK:lla on plakkarissa 19 ja sijoitus tätä kirjoittaessa hienosti viides. Vuosi sitten 12 ottelun jälkeen pisteitä oli kertynyt kymmenen, joten siihen peilaten alku on ollut huomattavasti parempi.

Rinkelinmäen lehtereiltä löytyy tässä kohtaa pääsääntöisesti tyytyväisiä katsojia.

– Onhan tämä alkukausi ollut mukavaa seurattavaa. Pelillisesti HPK on edellisiä pelejä hallinnut käytännössä täydellisesti ja maaleja olisi voinut syntyä paljon enemmänkin.

– Kyllä hallilla kelpaa käydä ja työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa on taas mukavaa puhua jääkiekosta.

Liian positiiviseksi ei kuitenkaan kannata heittäytyä ja myös lisävahvistuksia odotellaan.

– Tietyllä tapaa usko on korkealla, mutta pessimisti ei pety. Uskon kuitenkin, että keväällä täällä pelataan pudotuspelejä.

– Näin katsojavalmentajan silmin katsottuna joukkue kaipaisi ehkä vahvistusta sentteriosastolle. Puolustus minua ennen kauden alkua hieman huoletti, mutta ei enää. Laatikainen ja Brejcak ovat olleet loistavia täsmähakuja.

Kannattaako hallilla käydä?

– Hallille vain. HPK pelaa tällä hetkellä upeaa jääkiekkoa, jota kelpaa seurata.

– Kyllähän nämä kotiolot voittaa, eikä syy ole siinä, että saa olla vaimossa erossa pari tuntia. Mukavan sosiaalisia tapahtumia ja vanha sanonta “Jääkiekko on parasta paikan päällä”, toimii.

HPK pelaa ensi viikolla kaksi ottelua, joista molemmat ovat perhepelejä. Keskiviikkona vastaan asettuu KalPa ja lauantaina vierailevana osapuolena nähdään Mikkelin Jukurit!

Liput perhepeleihin tästä!

 

13.10.2018 19:25

Jaa artikkeli: