Kerho jätti Ilveksen tylysti nollille

HPK-Ilves 3-0 (1-0,2-0,0-0)

Peli-ilo palasi Rinkelinmäelle. HPK ratkaisi ottelun toisessa erässä Ilveksen jäähysuman aikana. Juuse Saros torjui kauden kolmannen nollapelinsä. Marko Tuulola, Petteri Nikkilä ja Antti Kerälä vahvistivat joukkuetta.

Ottelun ensimmäisessä erässä haettiin asetelmia. HPK oli hivenen aktiivisempi ja kotijoukkue ottikin kuskin paikan erän puolivälissä. Teemu Rinkinen ohjasi ensimmäisen maalinsa oranssipaidassa Juha Kiilholman ja Joonas Vihkon esityön jälkeen.

rinkinen_schira

Ilves jäähyili – Kerho kuittasi

Varovaisen avauserän jälkeen alkoi tapahtua. Ilves otti toisessa erässä kolme kahden minuutin jäähyä, yhden kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja kaiken kukkuraksi Simon Gysbers ajettiin pihalle. Gysbersin maila osui purkutilanteesssa Tuomas Vänttistä kasvoihin. Vahinkotilanne, mutta päätuomarikaksikko Jari Levonen-Marko Kovanen oli armoton.

Kerho pääsi pelaamaan minuuttitolkulla viidellä kolmea vastaan ja pitkään näytti siltä, ettei kiekko uppoa mistään tolppien väliin. Lopulta ajassa 35.15 maaliverkko helähti Ville Kolppasen selän takana. Hyviä väläytyksiä läpi ottelun esittänyt Borna Rendulic ohjasi ilmasta Graig Schiran tulisen siniviivakudin sisään.

schira_rendulic_saarinen

Vain hetkeä myöhemmin peli oli jo ratkaisevasti 3-0. Petteri Nikkilän oivaltava syöttö tavoitti Ilves-mailan kautta Ville Viitaluoman, joka tälläsi kiekon lähietäisyydeltä takayläkulmaan. Tämäkin maali syntyi Gysbersin viisiminuutttisen aikana. Osuma oli kipparille kauden seitsemäs.

Loppu kosmetiikkaa

Kolmannessa erässä Kerho piti ohjat tiukasti käsissään, eikä päästänyt Ilvestä peliin mukaan. Vieraiden etsikkoaika koitti viisi minuuttia ennen loppua, kun Aleksi Laakso passitettiin jäähyboksiin. Kolppanen luisteli pois maalilta ja Ilves yritti kavennusta kuudella neljää vastaan. HPK taisteli jämäkästi ja vakuuttavasti torjunut Juuse Saros piti huolen siitä, ettei vierailla ollut asiaa sarjapisteille.

tuulola

Viimeisen vitosen aikana Kerho pääsi yrittämään miltei kymmenen kertaa tyhjään Ilves-maaliin, mutta sihti oli tällä kertaa kateissa. Noin kuudennen tai seitsemännen yrityksen jälkeen hallipäällikkö Jorma Hassinen myhäili pressiboksissa, että “tosta mäkin oisin laittanu”.

Uusvanhat kerholaiset hyvillä fiiliksillä

Kerho-legenda Marko “sensei” Tuulola myönsi, että perhosia oli vatsassa ennen ottelua.

– Kyllähän se vähän mietitytti kun edellisestä ottelusta oli kuitenkin jo kahdeksan kuukautta. Yritin pelata lyhyttä vaihtoa, että pääsisin hyvin rytmiin mukaan. Kiitos kannustuksesta, hieno ele faneilta!

KalPasta Kerho-paitaan siirtynyt Antti Kerälä sai paljon vastuuta kakkosketjun sentterinä. Ylivoima-aikaa kertyi runsaasti, mutta vielä ei verkko heilunut.

– Kyllä ne tilanteet ois pitänyt pystyä hyödyntää. Toisaalta, Ilves pelasi alivoimalla hyvin meidän kuviot pois. Päästään harjoituksissa hiomaan kuviot kuntoon, vielä ei ole ollut liikaa yhteistä aikaa kun saavuin joukkueen mukaan vasta perjantaina.

Joulutaukoon asti kestävällä sopimuksella Kerhossa kiekkoileva taitohyökkääjä jatkaisi mielellään Hämeenlinnassa kauden loppuun.