Kerho jäi jalkoihin – Pelicans Hämeen herra

Pelicans – HPK 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Pelicans ei antanut Kerholle sanan sijaa Hämeen herruuden toisessa osaottelussa Lahdessa voittaen 5-2. Kerhon hyvistä hetkistä huolimatta energisesti esiintynyt isäntäjoukkue oli kuskin paikalla lähes koko ottelun, vieraiden sortuessa jäähyilyyn.

Hämeen Herruudesta kamppailtiin toistamiseen tällä kaudella, tällä kertaa Lahdessa. Legendaarisen lahtelaiskeikkolijan Erkki Laineen patsaan julkistamisen ja juhlallisuuksien jälkeen päästiin itse asiaan.

Kerho aloitti jälleen vierasottelun huolimattomasti, kun jo toisella minuutilla Jere Innala heitti kiekon katsomoon ja pääsi nauttimaan Isku Areenan jäähyboksista. Pelicans pyöritti ylivoimalla näyttävästi mutta tehottomasti, kunnes juuri jäähyn loputtua Miska Siikonen siivosi päätylaudoituksesta kimmonneen kiekon tyhjään rysään ja vei isännät 1-0 johtoon.

Pelicans otti ottelun haltuunsa, eikä HPK tahtonut päästä omalta alueeltaan pois. Eikä aikaakaan, kun kovan karvauksen alla Mathias Porseland jatkoi hyväksi havaittua perinnettä ja sinkosi seuraavaksi kiekon katsomoon.  Toisen alivoiman HPK hoiteli kunnialla, eikä Pelicansia päästetty maalipaikoille.

Myös vieraille tarjottin ylivoimamahdollisuutta Casimir Jürgensin estettyä Teemu Turusta, mutta Kerhokaan ei ylivoimallaan onnistunut. Ylivoiman myötä myös HPK pääsi peliin mukaan ja varsinkin pirteästi esiintynyt Teemu Turunen oli piikki Pelicans-puolustajien lihassa. Turunen hankki myös seuraavan HPK-ylivoiman, mutta tällä kertaa vieraat eivät saaneet kerrassaan mitään aikaiseksi ja erätauolle lähdettiin isäntien 1-0 johdossa.

Pelicans jatkoi kovalla tempolla toisessakin erässä, mutta HPK pääsi kuin pääsikin höyryjyrän alta pois ja kuittasi nopeasti pelin tasoihin. Toista erää ehti kulua reilu pari minuuttia, kun Mathias Porseland vapautti upealla avauksella Mikko Lehtosen läpiajoon, eikä maalinsylkijä luojan armosta erehtynyt, vaan ujutteli kiekon Janne Juvosen längistä uuniin. Maali oli Lehtoselle kauden kolmas.

Kerho pääsi otteluun silminnähden paremmin mukaan ja vei pelin painopisteen Pelicansin päähän. Myös kiekko totteli hämeenlinnalaisia ensimmäistä erää paremmin. Pelicans sai myös aikaan vaarallisia hyökkäyksia ja ottelun viihdearvo olikin korkealla. Varsinkin ykkösketju Iikka Kangasniemen johdolla aiheutti kalabaliikkia Antti Karjalaisen vartioimalle maalille. Kerhon puolustus kuitenkin siivosi sektorin kiitettävästi ja Karjalainen hoiteli loput.

Kerhon hyvä vaihe katkesi kuin seinään, kun Pelicans siirtyi johtoon toisen erän loppupuolella. Juho Keränen oli vuorostaan kuluttamassa jäähypenkkiä. Maalinedustan hässäkästä neljän kerholaisen keskeltä kiekon kaivoi itselleen Iikka Kangasniemi, joka sai lakaista kiekon tyhjänä ammottavaan HPK-maaliin. HPK:n haastoi ja vaikka videota kelailtiin minuuttitolkulla, mitään sääntöjen vastaista ei kelalta löytynyt.

Helpommaksi ei Kerhon iltapuhde muuttunut, kun Severi Sillanpää oli seuraava sääntöjä rikkonut kerholainen. Pelicans rankaisikin ylivoimalla välittömästi. Libor Sulak sivalsi viivasta isännät jo 3-1 johtoon 16 sekuntia ennen erän loppua.

Kolmannen erän alkuun Pelicans löi lisää pökköä pesään ja jälleen kolisi Karjalaisen takana. Jesse Mankinen pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä suoraan syötöstä ja Karjalainen oli voimaton.

Kerho ei kuitenkaan alistunut kohtaloonsa, vaan iski pian takaisin. Libor Sulakin istuessa jäähyboksissa pääsi Kristian Vesalainen näyttämään taitojaan ja pamautti komealla rannekudilla kiekon neliön keskeltä ohi Juvosen.

Pelicansin pasmat sekosivat hetkellisesti ja vierailijat pääsivät uudelleen ylivoimalle: liian monta Pelicans pelaajaa oli jäällä yhtäaikaa. Ylivoima pyöri jälleen vaarallisesti, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

Kauaa ei HPK:n hyvä ote kuitenkaan kestänyt ja Pelicans pääsi jälleen kolmen maalin karkumatkalle, kun oman pään sähellyksen jälkeen Jesse Saarinen vapautti täysin yksin maalinedustalle unohtuneen Vadim Pereskovin maalintekoon. Tuo jäi ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja Pelicans siis selkeään 5-2 kotivoittoon.

Illan tilastot tästä

Seuraavaksi:

HPK palaa vieraskiertueelta kotiyleisönsä eteen perjantaina 1.12. klo 18:30, kun vastaan luistelee hallitseva mestari Tappara Tampereelta.

Lippuja on enää niukasti jäljellä, joten hanki omasi hetimiten! Nähdään hallilla!