Kerho harjoitteli, porilaiset pelasivat tosissaan.

5-2 (2-1, 3-1, 0-0)

13.34 Antti Pihlström 2-1 YV (Rony Ahonen, Michael Joly)

39.42 Joly 5-2 TV (Mathias Trettenes)

 

Reilu parisen viikkoa sitten, 18. elokuuta kohdattiin Ässät harjoitusottelussa, Hämeenlinnassa. Tämän koitoksen vei nimiinsä kotijoukkue HPK lukemin 3-2. Voitto tosin irtosi vasta rankkarikisassa, Michael Jolyn osumalla. Silloin Kerholla oli poissaolijoita vähän pidempi lista, nyt kokoonpanosta ei puuttunut enää kun muutama puolustaja. Kaikki pelit mukaanlukien, oli ennen tämän illan ottelua Kerho hävinnyt Ässille viimeksi marraskuussa 2020 jatkoajalla.

Tänään Kerho otti nimiinsä pari avausminuuttia kiekollisesti mutta siihen se sitten tyrehtyi. Ässät vei avauserän 2-1, Kerhon maalin teki Antti Pihlström. Toisessa erässä Ässät rokotti vieraita neljään minuuttiin kolmesti ja Kerho sai alkaa suunnitella viikonloppuaan. Toisessa erässä kerholaisista osui Michael Joly, joka tinttasi loppulukemat 5-2, päätöserän jäädessä maalittomaksi. Pisteitä ei tänään ollut jaossa, joten sikäli positiivinen ilta ja takuulla tästäkin jotain jäi harjoituksena käteen. Ensi viikolla tehdään lahtelaista lintupaistia kahtena iltana, keskiviikkona Lahdessa ja perjantaina harjoituskausi päätetään samaista joukkuetta vastaan kotona, tällöin kiekko putoaa jäähän klo 18.30!

 

(Kuva: Tomi Vastamäki)

 

Kerho antoi Ässille ekan kympin eteen

 

Avauserässä pari ensimmäistä minuuttia piti Kerho enemmän kiekkoa mutta kotijoukkue sai aikaan ensimmäiset laukaukset kohti Sami Rajaniemeä. Neljän peliminuutin jälkeen oli avausosumaa tyrkyllä Jesse Joensuulle maalin kulmalla, mutta Raju ei vielä ollut valmis yllätettäväksi ja torjui kiekon verkkoihin. Avauskympillä kokonaisuudessa oli Kerho vähän jaloissa ja kotijoukkue painoi peliä vahvemmin oranssille kenttäpuoliskolle luoden maalipaikkoja.

Kerhon paras paikka avauspuolikkaalla tuli Eetu Liukkaalle, kun Joel Janatuinen löysi Eetun lavan syötöllään porilaismaalin takaa. Ässien maalissa pelannut Rasmus Korhonen oli kuitenkin vahvempi ja sai patjansa eteen eikä avausmaalia vielä nähty Porin illassa. Ajassa 9.12 tuomittiin ottelun ensimmäinen jäähy kiinnipitämisestä Kerhon Matti Järviselle. Kauaa ei saatu alivoimaa testailla, kiekko kaivettiin Rajaniemen selän takaa parikymmentä sekuntia myöhemmin Ässien siirtyessä johtoon ylivoimallaan.

Porilaisten avausmaali jäädytti vieraita jotenkin lisää eikä seuraavat syötöt oikein meinannut onnistua millään. Ja 11.03 johti Ässät peliä jo 2-0 aiheuttaen sen, että Jatkoajan keskustelupalstalla oltiin jo heittämässä Pikkaraisen lisäksi puoli joukkuetta bussin alle, sekä jokaisen luultavasti olisi syytä pelin jälkeen joutua kävelemään kotiin. Viimeistään Jolyn ottaessa hyökkäyspäässä kampituksesta jäähyn heti Ässien toisen maalin jälkeen, hätäisimmät oli jo laittaneet lähetyksen poikki.

Ottelun flow kuitenkin kääntyi Jolyn saaman jäähyn jälkeen kun Ässät lähti omista nostamaan hyökkäystään. Aleksi Heimosalmen avaussyöttö oli sen verran hutiloitu, että maila nousi samalla Markus Nenosen päähän ja tätä alivoimaa ei pelattu kuin 23 sekuntia. Neljällä neljää vastaan ei ihmeitä nähty, mutta Kerhon tullessa täysilukuiseksi iski Antti Pihlström kavennuksen maalin edestä kattoon ja lukemat olivat 2-1. Syöttöpisteet korjasivat Michael Joly ja Rony Ahonen.

Seuraavakin boksi tuomittiin vieraille. Ajassa 14.12 lähti istunnolle Julius Reini kiinnipitämisestä ja taas oli ongelmia luvassa. Mutta Kerhon flow riitti tämänkin yli ja HPK jopa hallitsi tilanteita alivoimastaan huolimatta luoden paremmat maalipaikat tällä kaksiminuuttisella kuin Ässät. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan saatu, ei edes Ossi Ikonen Pihlströmin loistosyötöstä ja tilanne erätauolle lähdettäessä oli kotijoukkueen hyväksi 2-1.

 

Piti olla harjoituspeli, Ässät pelaakin tosissaan

 

Toiseen erään tulikin Ässät rytinällä ja Kerho sai vajaaseen neljään minuuttiin opetuksen, sekä kaivella kiekkoa kolmesti omasta rysästään. Ajassa 20.45 ohjasi Jesse Joensuu lukemiksi 3-1 maalin edestä, pakin laukoman kiekon sisään.

Tästä lähdettiin Kerhon leirissä hakemaan kavennusta mutta kiukku meni Oliver Kiljusella yli ja jäähyaitio kutsui kolmen minuutin pelin jälkeen. Ässät ei kauaa taas ylivoimaa viitsinyt neppailla vaan kahdeksan sekunnin jälkeen vilkkui taas hallin valot maalin merkiksi. Tällä kertaa puraisi oma koira ja maali merkittiin Jan-Mikael Järvisen nimiin. Eikä ehtinyt pelikelloon neljä täyttä minuuttia täyttyä kun Joensuu niittasi illan toisensa ajassa 23.52.

Tilanteen ollessa kotijoukkueelle 5-1 alkoi näyttää siltä, ettei nyt tänään tule mistään mitään ja toisessa erässä Kerhon vaihtoaition edessä komeileva logo “satamuna” alkoi näyttää tekstiltä sata-muna. Alkuminuutit menivät näillä luvuilla Ässille ihan täysin. Lopettiko Ässät tässä vaiheessa vähän pelaamistaan vai saiko HPK kiinni ottelusta, se jäi vähän kysymysmerkiksi mutta tilanne tasoittui pidemmäksi aikaa eikä lisämaaleja nähty vasta kun erän lopulla.

Ennen maalia kuitenkin Julius Reini otti toistamiseen boksia kampituksesta ajassa 38.31, eikä aiheuttanut hurraa-huutoja Hämeessä Kerhon joutuessa jälleen alivoimalle. Mutta, taas kävi sama kun avauserässä ja Ässät otti parikymmentä sekuntia myöhemmin tasoittavan jäähyn, näin peliä jatkettiin tasavajaalla. Tämä sopi tällä kertaa Kerholle ja Michael Jolylle! Joly nousi laidasta näyttävällä harhautuksella pisteiden väliin laukoen kiekon ohi Rasmus Korhosen ajassa 39.43. Pukukoppimaalilla Kerho nousi kolmen maalin päähän, saaden päätöserään ohkaisen oljenkorren taistella vielä pist… harjoitusottelun voitosta.

 

(Kuva: Tomi Vastamäki)

 

Päätöserästä Kerholle tasuri

 

Päätöserä aloitettiin tasavajaalla, Eemil Erholtzin ja Reinin istuessa rangaistuksiaan. Vaikka tasavajaa sopi Kerholle toisen erän päätössekunneilla, oli jälleen Ässät todella raikkaalla jalalla liikenteessä erän alussa. Porilaiset karvasivat korkealta ja peli jotenkin oli laadukkaampaa, Kerho jäi vähän jalkoihin. Mutta nyt ei jouduttu antautumaan vaan peli pidettiin tässä erässä maalittomana ja hiljalleen hiipi erään myös HPK mukaan.

Aina kun Ässien Joensuu oli kentällä, näkyi Raumalla asti, että kyseiselle numero kutoselle haetaan illan kolmatta osumaa. Eikä tähän lankaan tänään Kerho astunut, Jesse pidettiin päätöserässä kiikareilla, kuten myös koko Ässien muu joukkue. Tosin vastapainona myös HPK jäi ilman osumia ja loppulukemat kirjattiin kahden ensimmäisen erän maaleilla 5-2.

Viimeisellä vitosella meinasi läikkyä yli. Ajassa 56.34 vihellettiin paitsio Joachim Rohdinin ollessa pikkuisen liian nopea, samoille raiteille oli ajautunut Aleksi Mustonen ja tällä kertaa Muse ei jäänytkään, vaan luisteli suoraan Rohdinia päin. Tästä ruotsalainen selälleen Isomäen jäähän ja koko Ässien viisikko yhdessä tuumin kyselemään Mustoselta, jääkö HPK yöksi Poriin ja nähdäänkö illalla? Viisi haliparia siihen löydettiin, ainoa jäähy vihellettiin Ässien Will Graberille väkivaltaisuudesta ja Kerho sai kokeilla ylivoimaansa. Mutta niin oli jo puhti lopussa, ettei kiekko pysynyt kunnolla lavoissa eikä Ässillä ollut ongelmia hoitaa alivoimaansa kunnialla. Loppuhetket pelailtiin hyvällä hermokontrollilla ja ilman parempia maalipaikkoja, joten päätöserässä jäi maalit tekemättä.

 

Ensi viikolla mitellään harjoituskauden Hämeen Herruudesta. Kahdesti mitellään Lahden Pelicansia vastaan, ensin keskiviikkona Lahdessa ja perjantaina kotona, joka on harjoituskauden kenraaliharjoitus tulevaa kautta koskien. Silloin on joukkue tikissä ja just sun kannattaa tulla paikalle katsomaan, miltä näyttää timanttinen kauden 2022-2023 HPK! Nähdään hallilla!

 

 

02.09.2022 20:45

Jaa artikkeli: