Kerho hallitsi – Tappara ryösti pisteet

HPK – Tappara 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Kerho pääsi yrittämään orastavan tappioputkensa katkaisua kovinta mahdollista vastustajaa vastaan, kun Tampereen Tappara saapui kylään. Isännät hallitsivatkin ottelua alusta alkaen, mutta maalinteko osoittautui jälleen liian hankalaksi. Lukuisista paikoista huolimatta isäntien maalit jäivät yhteen, kun Tappara puolestaan tekaisi harvoista paikoistaan tarvittavat kaksi osumaa.

Ottelun kulku

Ottelu alkoi isänten hallinnalla ja peli pyörikin aktiivisesti Tapparan päädyssä. Kerho pääsi yrittämään heti ottelun alussa myös ylivoimalla, mutta Liigan paras alivoima kesti. Kerho piti kiekkoa paikoin pitkäänkin hyökkäyspäässä, mutta Tappara tukki maalintekosektorin kiitettävällä intensiteetillä. Vastaavasti vieraiden hyökkäyspään suoritukset jäivät lähinnä harpuunahyökkäyksiksi sekä puolustajien viivaperhosiksi.

20161115, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA,  HPK:N NIKO KAPANEN (39). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ensimmäisen erän puolessa välissä alkoi tapahtua toden teolla. Kerhon kultakuuppa Janne Lahti haastoi väkevästi Tappara-pakin ja toimitti kiekon sota-alueelle. Otto Paajanen ampui ohi, mutta lopulta Teemu Turunen iski päätylaudasta kimmonneen kiekon verkon perille vieden isännät 1-0 johtoon.

Tästä ehti kulua vain reilu minuutti, kun iski puolestaan Tappara. Asialla olivat Kerhostakin tuttu Jan-Mikael Järvinen, joka karkasi Kerhon pakkien välistä yksin läpi ja ujutti kiekon Larmin längistä uuniin.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi entistä enemmän isännille ja Tappara joutukin rikkomaan jatkuvasti – ensimmäisen erän kolme ylivoimaa ei kuitenkaan tuottanut Kerholaisittain toivottua tulosta. Lähimmäksi ylivoimamaalia pääsi Juho Keränen, joka tälläsi ”patriklainemaisesti” suoraan syötöstä tolppaan. Tapparalle kirjattin ensimmäiseen erään vain kolme laukausta maalia kohti.

20161115, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N MATHIAS PORSELAND (10). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vieraat saivat kuitenkin toiseen erään sai unelma-alun: Kerhon 1. erästä jatkunut ylivoima oli tehoton, kun taas kirvesrinnat iskivät heti ensimmäisellä yrityksellä. Petteri Nikkilän istuessa boksissa, Tapparan Veli-Matti Savinainen vei vieraat johtoon komean sommitelman päätteeksi neliön keskeltä.

Vieraat saivat johtomaalistaan lisää virtaa ja tarttuivat juonen päästä paremmin kiinni. Emil Larmi saikin venyä muutamaan loistotorjuntaan ja pysäytti näyttävästi mm. Tapparan kultakypärän Henrik Haapalan, joka oli unohtunut yksin maalin edustalle.

Kerhon kova karvaus aiheutti Tapparalle harmaita hiuksia, mutta vieraat pitivät päänsä kylmänä eivätkä antaneet isännille tasoitusmahdollisuutta. Toiseen erään ei enempää osumia nähty ja kolmanteen lähdettiin maalin takamatkalta.

Kolmannen erän takaa-ajo käynnistyi rauhalliseen tahtiin, kun Kerho piti kiekkoa muttei saanut Tapparan puolustusta puhkottua sitten millään. Ottelun viides ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, vaikka Teemu Lassila joutuikin venymään parhaimpaansa.

20161115, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Maaliin asti kiekko saatiin kertaalleen, mutta tilannetta edelsi mahallaan maalinedustalla maanneen Severi Sillanpään suorittama kyynärvarsisyöttö, eikä maalia siten hyväksytty. Tilanne aiheutti parranpärinää, koska näytti että kiekko osui Tapparan pelaajaan ennen kuin Jaakko Turtiainen tälläsi sen maaliin.

Kerho jatkoi painostustaan ja hallitsi ottelua, mutta kärsivällinen ja uhrautuva Tappara tylsytti isäntien hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen. Myös Tapparalla oli paikat lisätä johtoaan, kun takaa-ajoasemassa HPK joutui pelaamaan riskirajoilla.

Ottelun pari viimeistä minuuttia tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, mutta hirmuisen hässäkänkään jälkeen kiekkoa ei saatu toistamiseen ohi erinomaisesti torjuneen Teemu Lassilan.

Pisteet matkasivat siis todellisen puolustustaistelun ruumiillistuman Tapparan matkassa Tampereelle, mutta hävettävää ei Pallokerholla ole – seuraavalla yrityksellä vain verkot tötterölle ja tappioputki on poikki!

20161115, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun tilastot ja maalikooste

Ottelun ratkaisu

Tapparan uskomaton puolustusmuuri Teemu Lassilan johdolla, sekä ällistyttävä tehokkuus maalipaikoissa ratkaisivat ottelun vieraille. Kotijoukkue taisteli, luisteli ja taklasi, mutta maalintekopelissä se ei tällä kertaa riittänyt.

Tilastotietoa

Tappara laukoi maalia kohti 12 kertaa, HPK 27 kertaa. Yhteensä kuteja Kerho tykitti peräti 56, Tapparan jäädessä 24:n laukaukseen. Myös erikoistilanteet menivät murhaavasti Tapparalle, joka teki kahdella ylivoimayrityksellä yhden, voittomaaliksi jääneen osuman. Kerho puolestaan ei onnistunut viidellä yrityksellään kertaakaan.

Seuraavat ottelut

Pallokerho pelaa heti huomenissa Mikkelissä Jukureita vastaan ja palaa kotijäille isännöimään HIFK:a lauantaina 19.11. klo 17.00.

Lauantai-saunan lipunmyynti käy kuumana, joten varmista pian paikkasi ettet jää ilman! Annetaan helsinkiläisille revanssihengessä kunnon selkäsauna.

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiuviihdettä joka päivä!

15.11.2016 21:22

Jaa artikkeli: